reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Mama, sprawa z imieniem zawisła w bezruchu :-), dalej chodzi mi po głowie albo Kaja albo Zuzia - uwielbiam to drugie imię i zastanawiam się czy przejmować się jego popularnością (w rankingach popularności królują teraz Julki, Maje i Zuzie) :-) Tobie też na pewno nie było łatwo z brakiem pomocy, dobrze, że dzieci Ci to wynagrodziły ładnym spaniem :-)

Gal, a może to już ciążowe zachcianki (śledziki i te sprawy)? :-D Jak już zajdziesz w ciążę to pewnie tak jak ja staniesz się strasznym sodo- i potasożercą :-D Co do mamy to ona ma głęboką depresję, miała naprawdę bardzo ciężkie życie (od dzieciństwa, małżeństwa też jej się rozsypały) i odcięła się trochę od ludzi i świata, żal mi jej bardzo stąd nawet nie dopominam się o żadną pomoc. Za to u teściów Krzysiu jest wyrywany z rąk do rąk :-), jak zacznie mi już spać w gościnie to będziemy z synkiem jeździć do dziadków na całe weekendy!

Mama
, Kinga i Gal, nie mogę się już doczekać tego Waszego testowania, czas na wiosenny wysyp ciąż!
t2014.gif

Ostatnia edycja:
reklama
Gal, a dupka też bierzesz w tym cyklu? Przed odstawieniem ziółek (i dupka) zrób koniecznie test, najlepiej więc zatestować w 12 dpo.

Gal-tak,2 dni przed terminem @ ale tak jak Pirania pisze testa wcześniej dobrze zrobić ;))

Pirania ja jak wybierałam imię dla córki(choć od dziecka wiedziałam,że bedzie to Zuza i Tom na szczęście nie protestował:)) ) to nie patrzyłam na rankingi:)
fakt najwięcej teraz Julek,Mai ,Kubusiów i Jasiów....

Gal wiem,że póki co mam dobrze ,że mam rodziców,ale......mój tata ma raka moczowodów i jest z Nim naprawdę kiepsko...do tego cukrzyca i nic po operacji nie chce się goić jak należy-jak to przy cukrzycy...teraz jeszcze dretwieją i puchną Mu nogi i doszło serce;(((ma 65 lat i wiem,że lepiej nie bedzie ,ale On gaśnie w oczach..teraz jedziemy do rodziców za miesiąc bo mają 35 rocznicę ślubu...tata wciąż mówi o śmierci..depresyjny nastrój...
mama w związku z tym tez niewiele myśli o wnukach jak mąż jej w domu gaśnie;(
ehhhh życie..

Pirania masz rację -chociaż w spaniu mi sie poszczęściło z dziećmi aaaaa-i jeszcze z ząbkowaniem i brakiem kolek a to duuuuużo!!
jutro wysyłam Ci ciacha;))
może w czasie ich jedzenia najdzie Cię wena na imię :)))

Piranha- dzieki , bardzo bym chciała aby to były zachcianki ciążowe, widzisz nawet jaki postep zrobiłam z odległością, prawda?, pochwal mnie!;-) ALe raczej chyba marne szanse, wiesz czemu:-(
A dupka nie biorę, nie miałam już siły jechać w poniedziałek do tego lekarza konowała, a wcześniej jak mu mówiłam, żeby mi wypisał, to nie chciał i chciał żeby poczekać co wyjdzie na monitoringu.
Także piję tylko ziółka, wit. B6 2x dziennie po 50 mg, no i ten krem i staram się mniej stresować. Na pewno chcę sprawdzić progesteron, tylko zastanawiam sie kiedy isć.
Jak myslisz kiedy była owulka?, bo mnie się wydaje, że 14dc w niedzielę, test owu był raczej wieczorem pozytywny w piątek 12dc.
I chyba mnie sie wydaje, żeby zrobić w sobotę, to będzie wtedy 6dpo.

Ostatnia edycja:
Mama05- ech życie, robi czasem okropne niespodzianki, współczuję z tata, to też na pewno strasznie boli, przytulam mocno!

Piranha-chociaż to masz dobrze, że masz wspaniałych teściów, a synuś wspaniałych dziadków!
A z mamą, no cóż też życie, bywa okrutne.:-(

Ponarzekałysmy sobie, czasami trzeba, dobrze, że mamy siebie!

Gal mi tez się wydaje ,że w 14 d.c miałaś owu..

a napisz mi kochana czy po tej tabletce na obciążenie prl jakoś inaczej się czułaś ??kręciło Ci się w głowie albo coś ??
bo ja bede autem z dziećmi jechać...

dzieci śpią,zioła wypite,mąż idzie na siatkę -wieczór dla mnie :))

Truskafffcia tak,tak-dobra organizacja dnia to podstawa;))

Gal spróbuj ,pyszne i nie tuczą ;)))

Patrysia* świetne wieści nam przynosisz-pogłaskać brzusio :))

Daria no to git ,że remont zakończony..
może jakas fotka ;)) ?

w sobotę nasza vectrunia combi bedzie już pod domem ;))))))))))))))))))))))))))))))

ja wcinam makrelę wedzoną;)) pychaaa!! jedzie w całym domu hahahahaaa

wrzucę zdjecie jak bede w niemczech bo nie wzelam kabla od aparatu;/

Mama05- dzięki!

A po tej tabletce, to całkiem normalnie się czułam, spokój totalny, kompletnie nie czułam, że coś wzięłam, przynajmniej u mnie tak było:tak:
Wiec myslałam, że prolaktyna będzie ok, a tu było inaczej. Zastanawia mnie tylko jedno, że poprzedniego dnia przed badaniem miałam duzo stresów i czy to mogło wpłynąc na prolaktynę po obciązeniu?
Piranha, jak myslisz?

reklama
Do góry