Piranha
Fanka BB :)
Noemi, ja też wierzę w to, że odsunięcie od owulki ma niewielkie znaczenie w porównaniu do diety i pH. To że w okolicy owulki częściej poczynani są chłopcy (choć jest to bardzo mała przewaga procentowa) wynika głównie stąd, że w okolicy owulacji jest wyższe pH i występuje często sprzyjający męskim plemnikom śluz o konsystencji BJ. Jeśli jednak zadba się o odpowiednią dietę, pH (i inne czynniki takie jak suplementy, hormony, jony i inne) to szanse na dziewczynkę są moim zdaniem ogromne nawet w dniu owulacji. Tamara poczęła druga córkę w dniu owulacji, moja siostra również, ja o moją córcie wystarałam się najdalej 24h od owulki :-) A witaminki i suplementy porozrzucaj tak by część brać np. rano a część wieczorem, nie łącz w jednym łykaniu magnezu i kwasu foliowego. Twój M powinien też zażywać cytrynian wapnia (wraz z magnezem), żurawinę i witaminę C ...a B-50 to pomoże na płodność i wzmocni plemniki. Uda się Wam na pewno, ja mocno w to wierzę, z takim przygotowaniem nie może być inaczej! :-) Zapytaj o Calcium Citrate w tym sklepie NowFoods.Com.PL: Witaminy i diety - kulturystyka: Calcium Citrate - 100 Tabletek
myszko, witaj! Ja też opuściłam już definitywnie forum na kafe, te anonimowe dziewczyny zachowują się jak małe dzieci w piaskownicy bijące się łopatką po głowie i obrzucające piachem a ja już z piaskownicy dawno temu wyrosłam ;-) Zerknij sobie na wytyczne podane na stronie 4182 - są duże ważniejsze czynniki jak odsunięcie od owulki, co do odsunięcia to zalecane są 2-3 dni, większe podobno sprzyja już odrobinę mocniej poczęciu chłopca (nie wiem dlaczego ale prowadzone były badania na ten temat).
myszko, witaj! Ja też opuściłam już definitywnie forum na kafe, te anonimowe dziewczyny zachowują się jak małe dzieci w piaskownicy bijące się łopatką po głowie i obrzucające piachem a ja już z piaskownicy dawno temu wyrosłam ;-) Zerknij sobie na wytyczne podane na stronie 4182 - są duże ważniejsze czynniki jak odsunięcie od owulki, co do odsunięcia to zalecane są 2-3 dni, większe podobno sprzyja już odrobinę mocniej poczęciu chłopca (nie wiem dlaczego ale prowadzone były badania na ten temat).