reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Gal leć ,leć ,przyjemności...ino wróć :)))

Pirania no to Was Krzysiu przetrzymał.........
ale choć tyle dobrego ,że długo rano pospaliście ;)
zaraz poczytam o tym alkoholu:)
no i masz rację skok ładny..ciekawe jaki wynik progesteronu jutro otrzymam.
co do badania prl to wiem,że żadnego wysikłu ,kolacja dziś lekkostrawna i bez nerwów..
zobaczymy..
babka w labo powiedziała,że każdy hormon ma za 35 zł więc 105 mi policzyła-dobrze chociaż ,że wiem już dzis ile kasy zabrać..

wstawiłam rosół..nie mam dzis weny na stanie w kuchni...już masakrycznie się naszarpałam z podzieleniem kurczaka...a przecież jutro badam prl -nie mogę się męczyć hahahahaaa

Pirania &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&za mężową pracę ;))

reklama
Mama, właśnie objadłam się owsianką ale od jutra odwyk :-D gdyż wyczytałam iż płatki owsiane stosowane w nadmiarze wypłukują wapń z organizmu. Zawierają one fityniany, związki antyodżywcze, które utrudniają wchłanianie min. wapnia (ale także cynku, żelaza) wiążąc go w przewodzie pokarmowym w trudno rozpuszczalne sole a tym samym uniemożliwiają jego wykorzystanie przez organizm. Im więcej fitynianów w posiłku tym więcej wapnia niewykorzystanego. Moczenie zbóż (pszenicy, owsa, orkiszu, jęczmienia) powoduje wypłukiwanie fitynianów i przechodzenie ich do wody, a więc ważne aby nie gotować ich w tej samej wodzie w, której są moczone. Dodadkowo zakwaszona woda ułatwia przechodzenie fitynianów do wody czyli daje lepszy efekt pozbywania się ich.

Kinga, w tamtym cyklu miałaś długą fazę folikularną (owulka chyba była w 18 dc?) stąd tak długi cykl, ten byłby krótszy ale życzę z całego serca by trwał długie miesiące :-) Ja bym testowała najpóźniej w 14 dpo. Moi teściowie są zakochani w Krzysiu i poświęcają mu dużo czasu ...niestety mieszkają 80 km ode mnie i widuję ich tylko co 2 tygodnie przez pół soboty (gdyby Krzysiu łaskawie zechciał spać w innych miejscach ;-) to jeździłabym na całe weekendy w odwiedzinki).

Pirania dlatego ja jem owsiankę tylko raz dziennie z 3 łyżek -nie więcej...i jest oki:)))
a poza tym kochana to nie maja byc płatki owsiane tylko OTRĘBY owsiane-najzdrowsze ;)

dzieci siedza przy stole i wycinają i kleją i ...gadają..
ja ogarniam salon i słyszę

Zuza-Dominik ,wiesz,że ja cie kocham??
Domi-wiem,wiem..ja ciebie też ..

i dalej swoje ważne sprawy omawiaja jak np.jak przykleic tą kulkę z papieru i że znowu nie wyszło....

a w ogóle to rano Domi wziął gąbkę z kuchni i umył mi ekran telewizora -woda aż ciekła

a Zuza w tym czasie wylała pół płynu do naczyń do zlewu i cała zapieniona po łokcie myła zlew

pomagają jak mogą ...szkoda,że dostarczają tym jeszcze więcej roboty

Ostatnia edycja:
cześć dziewczynki, miłego dnia

Mój nie zaczął sie zbyt dobrze, za przekroczenie prędkości 6 pkt karnych i 300zł mandatku, shit. Ale co robić- sie chciało szybko jechać, sie ma.

Za wszystkie staraczki żeby szybciutko zaciążyły~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Za Mamy wyniki~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Za to, żeby Piranhi glukoza smakowała a mąż dobrze wypadł na rozmowie~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~`
Za jutrzejszą wizytę Patrysi~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~`~~
Ża szyjkę Monico coby się otworzyć zechciała~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Żeby Gal i Kinga już nas nie opuszczały~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Żeby cykl naszej słodkiej Truskawki się uregulował~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Żeby wszystkie te co się nie odzywają wreszcie zaczęły~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Żeby Czarodziejka przestała już chlapać te drinki z parasolka tylko za robienie dziewczynki się wzięła~~~~~~~~~~~~~`

To taka moja prywatna lista życzeń:-)
i wszystkiego najlepszego dla Bono

Mama, w takim razie zaopatrzę się w otręby
t2702.gif
Ale słodkie te rozmowy Twoich szkrabów, też chcę już w domu takie gadki i takich małych pomocników :-)

Dzień dobry z pracy :)

Jutro mam wolne i jadę do koleżanki, jest w ciąży-połówkę ma już za sobą. Starsznie się cieszę z tej jej ciąży, bo mieli duże problemy..dwa poronienia, pojawiła sie diagnoza że plemniki są wadliwe..i takie tam. A teraz maluch pięknie rośnie :)

Marylin nie odchudzałam się. Ale odstawiłam tabletki anty
Mama prosze wyściskać Bono i kosteczkę ładną mu dać do wyzlizania i schrupania :)
dzięki za kciuki...już raczej nastawiam sie na wywołanie @, wizyta zaklepana na przyszłą środę
Tempką piękna &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& :D
Gal witamy
super że jesteś :) pozwoliłam sobie zapisać jakie ziółka na drugą fazę :)
choć póki co ziółka na ow czekają nadal (w ciemności hehe) i jeszcze troche pewnie poczekają ehhh
Kinga pewnie nie nadrabiałaś, ale obiecałam kopniaka w tyłeczek i go wysyłam szybkim listem poleconym!! za to bredzenie że nie bedziemy pamiętać i tęsknić!!!
Witamy :) fajnie że udało się wypocząć, &&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za 3 marca :)
MissBella...byle do piątku:cool2:
Piranha &&&&&&&&& dla M!!!!
ciekawe jak to z tą owsianką jest, mnie obiło się o uszy, że warto jeść codziennie rano-że dobrze wpływa na przemianę metabolizmu...
a jak to jest właśnie z owsianką, płatkami jeśli chodzi o przepis na dziewczynkę? Bo troche zamotana jestem...

aaaa...widzę że podyskutowałyście już o owsiance/otrębach...muszę doczytać :p

Pirania no te ich rozmowy czasem to hoho-wczoraj jak jechalismy te teatru to po drodze "dzielili" sie bliźniakami ,które oczywiście mama urodzi ;))
Zuza zaklepała sobie siostrę Hanię a Dominik mówi do mnie-mama urodzisz mi przyjaciela Filipa.....

taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Truskafffka dzięki w imieniu swoim i Bono ;))
kochana jesteś ;)
jak tam po wieczorku z mężem -szaleństwo było???:)

Pirania ja takie używam od zawsze
otreby_owsiane_19bonnik__sma.jpg

Patrysiak, ale fajowa lista życzeń! :-D

Patrysia, kciuki za wizytę, odezwij się do nas po!

Truskafffko, płatki owsiane przy staraniu o córeczkę w takim razie niewskazane skoro wypłukują wapń :-) Ja przed ciążą zajadałam się kukurydzianymi i różnymi gotowcami typu Cini Minis :-)

Mama, słodkie te Twoje dzieciaki! :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry