reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Gal leć ,leć ,przyjemności...ino wróć :)))

Pirania no to Was Krzysiu przetrzymał.........
ale choć tyle dobrego ,że długo rano pospaliście ;)
zaraz poczytam o tym alkoholu:)
no i masz rację skok ładny..ciekawe jaki wynik progesteronu jutro otrzymam.
co do badania prl to wiem,że żadnego wysikłu ,kolacja dziś lekkostrawna i bez nerwów..
zobaczymy..
babka w labo powiedziała,że każdy hormon ma za 35 zł więc 105 mi policzyła-dobrze chociaż ,że wiem już dzis ile kasy zabrać..

wstawiłam rosół..nie mam dzis weny na stanie w kuchni...już masakrycznie się naszarpałam z podzieleniem kurczaka...a przecież jutro badam prl -nie mogę się męczyć hahahahaaa

Pirania &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&za mężową pracę ;))

reklama
Mama, właśnie objadłam się owsianką ale od jutra odwyk :-D gdyż wyczytałam iż płatki owsiane stosowane w nadmiarze wypłukują wapń z organizmu. Zawierają one fityniany, związki antyodżywcze, które utrudniają wchłanianie min. wapnia (ale także cynku, żelaza) wiążąc go w przewodzie pokarmowym w trudno rozpuszczalne sole a tym samym uniemożliwiają jego wykorzystanie przez organizm. Im więcej fitynianów w posiłku tym więcej wapnia niewykorzystanego. Moczenie zbóż (pszenicy, owsa, orkiszu, jęczmienia) powoduje wypłukiwanie fitynianów i przechodzenie ich do wody, a więc ważne aby nie gotować ich w tej samej wodzie w, której są moczone. Dodadkowo zakwaszona woda ułatwia przechodzenie fitynianów do wody czyli daje lepszy efekt pozbywania się ich.

Kinga, w tamtym cyklu miałaś długą fazę folikularną (owulka chyba była w 18 dc?) stąd tak długi cykl, ten byłby krótszy ale życzę z całego serca by trwał długie miesiące :-) Ja bym testowała najpóźniej w 14 dpo. Moi teściowie są zakochani w Krzysiu i poświęcają mu dużo czasu ...niestety mieszkają 80 km ode mnie i widuję ich tylko co 2 tygodnie przez pół soboty (gdyby Krzysiu łaskawie zechciał spać w innych miejscach ;-) to jeździłabym na całe weekendy w odwiedzinki).

Pirania dlatego ja jem owsiankę tylko raz dziennie z 3 łyżek -nie więcej...i jest oki:)))
a poza tym kochana to nie maja byc płatki owsiane tylko OTRĘBY owsiane-najzdrowsze ;)

dzieci siedza przy stole i wycinają i kleją i ...gadają..
ja ogarniam salon i słyszę

Zuza-Dominik ,wiesz,że ja cie kocham??
Domi-wiem,wiem..ja ciebie też ..

i dalej swoje ważne sprawy omawiaja jak np.jak przykleic tą kulkę z papieru i że znowu nie wyszło....

a w ogóle to rano Domi wziął gąbkę z kuchni i umył mi ekran telewizora -woda aż ciekła

a Zuza w tym czasie wylała pół płynu do naczyń do zlewu i cała zapieniona po łokcie myła zlew

pomagają jak mogą ...szkoda,że dostarczają tym jeszcze więcej roboty

Ostatnia edycja:
cześć dziewczynki, miłego dnia

Mój nie zaczął sie zbyt dobrze, za przekroczenie prędkości 6 pkt karnych i 300zł mandatku, shit. Ale co robić- sie chciało szybko jechać, sie ma.

Za wszystkie staraczki żeby szybciutko zaciążyły~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Za Mamy wyniki~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Za to, żeby Piranhi glukoza smakowała a mąż dobrze wypadł na rozmowie~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~`
Za jutrzejszą wizytę Patrysi~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~`~~
Ża szyjkę Monico coby się otworzyć zechciała~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Żeby Gal i Kinga już nas nie opuszczały~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Żeby cykl naszej słodkiej Truskawki się uregulował~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Żeby wszystkie te co się nie odzywają wreszcie zaczęły~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Żeby Czarodziejka przestała już chlapać te drinki z parasolka tylko za robienie dziewczynki się wzięła~~~~~~~~~~~~~`

To taka moja prywatna lista życzeń:-)
i wszystkiego najlepszego dla Bono

Mama, w takim razie zaopatrzę się w otręby
t2702.gif
Ale słodkie te rozmowy Twoich szkrabów, też chcę już w domu takie gadki i takich małych pomocników :-)

Dzień dobry z pracy :)

Jutro mam wolne i jadę do koleżanki, jest w ciąży-połówkę ma już za sobą. Starsznie się cieszę z tej jej ciąży, bo mieli duże problemy..dwa poronienia, pojawiła sie diagnoza że plemniki są wadliwe..i takie tam. A teraz maluch pięknie rośnie :)

Marylin nie odchudzałam się. Ale odstawiłam tabletki anty
Mama prosze wyściskać Bono i kosteczkę ładną mu dać do wyzlizania i schrupania :)
dzięki za kciuki...już raczej nastawiam sie na wywołanie @, wizyta zaklepana na przyszłą środę
Tempką piękna &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& :D
Gal witamy
super że jesteś :) pozwoliłam sobie zapisać jakie ziółka na drugą fazę :)
choć póki co ziółka na ow czekają nadal (w ciemności hehe) i jeszcze troche pewnie poczekają ehhh
Kinga pewnie nie nadrabiałaś, ale obiecałam kopniaka w tyłeczek i go wysyłam szybkim listem poleconym!! za to bredzenie że nie bedziemy pamiętać i tęsknić!!!
Witamy :) fajnie że udało się wypocząć, &&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za 3 marca :)
MissBella...byle do piątku:cool2:
Piranha &&&&&&&&& dla M!!!!
ciekawe jak to z tą owsianką jest, mnie obiło się o uszy, że warto jeść codziennie rano-że dobrze wpływa na przemianę metabolizmu...
a jak to jest właśnie z owsianką, płatkami jeśli chodzi o przepis na dziewczynkę? Bo troche zamotana jestem...

aaaa...widzę że podyskutowałyście już o owsiance/otrębach...muszę doczytać :p

Pirania no te ich rozmowy czasem to hoho-wczoraj jak jechalismy te teatru to po drodze "dzielili" sie bliźniakami ,które oczywiście mama urodzi ;))
Zuza zaklepała sobie siostrę Hanię a Dominik mówi do mnie-mama urodzisz mi przyjaciela Filipa.....

taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Truskafffka dzięki w imieniu swoim i Bono ;))
kochana jesteś ;)
jak tam po wieczorku z mężem -szaleństwo było???:)

Pirania ja takie używam od zawsze
otreby_owsiane_19bonnik__sma.jpg

Patrysiak, ale fajowa lista życzeń! :-D

Patrysia, kciuki za wizytę, odezwij się do nas po!

Truskafffko, płatki owsiane przy staraniu o córeczkę w takim razie niewskazane skoro wypłukują wapń :-) Ja przed ciążą zajadałam się kukurydzianymi i różnymi gotowcami typu Cini Minis :-)

Mama, słodkie te Twoje dzieciaki! :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry