reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Mama05- mi castagnus nie słuzył, wydłużył mi wtedy cykle do 30 dni, i chyba nawet wtedy nie pękł mi pęcherzyk, wiem bo byłam wtedy na monitoringu.

A ten b-kompleks to juz długo bierzesz, ja B-100 biorę od końca poprzedniego cyklu, ale coś mi ręka prawa od wczoraj drętwieje, no niem wiem sam co o tym myśleć, może ta dawka wit. b6 jest dla mnie za duża?

reklama
Gal mi nic nie drętwieje..może u Ciebie to zbieg okoliczności ,ale poobserwuj siebie i najwyżej zmniejszych dawkę na 50..

ja wiem,że jeśli brałabym Castagnusa to robię przerwe w staraniach na 3 m-ce bo Casta trzeba brać 90 dni ,żeby był efekt.
jest jeszcze inny lek ,ale mega drogi nor prolc- pisałam tu kiedyś Tobie o nim...120zł za kilka tabletek to przesada!!!

Miss proszę bardzo... :)

staraczki: We Can Do It !!!

MAMA05-- 1 marca
KINGA85--3 marca
GAL-- 3 marca
AGULEK-- 16 marca
MISBELLA-- 18 marca
BETSIE--21 marca
JULIANA-- ?
NULLKA -- zaczyna marzec/kwiecień
TRUSSKAFKA -- zaczyna w kwietniu
NATUSIA301--zaczyna w maju

Mama05- no tak poobserwuję siebie, może to zbieg okoliczności, a może ręka od komputera jakoś szwankuje;-)

MissBella- idź do zielarskiego i kup tylko 3 ziółka i wymieszaj, o takie:

Mieszanka ziołowa na drugą fazę cyklu(wzmacniające prod. progesteronu):

przywrotnik 40g
pokrzywa 40g
krwawnik 40g

Łyżkę zaparzyć szklanką wrzątku, pić 3 szklanki dziennie (można na zapas w termosie) ".

Ja już ich dla Ciebie nie miałam bo z 3 ziółek to już tak dużo nie wyszło i połowę wysłałam Mamie05, a tych nr 3 to było aż 9, wiec ich ilość była już spora.

A i mama05, MissBella- przechowujcie je w ciemności, żeby nie były na świetle, ja trzymam w słoiku w szafce
:-)

Ostatnia edycja:
Gal na pewno ta ręka to nie od witamin bo przecież kilka nas tu bierze i żadna nie pisała..no ,ale ..każda z nas inna więc może .....

co do ziółek to ja trzymam w plastikowym opakowaniu z Ikea i w szafce więc maja ciemno:)
własnie piję pierwszą porcję ;)

Pirania -nie przesadzaj ;)))))))ile mozna wstać -chodź do nas na mleko z kawą :)
co myślisz o alko-czy taka ilość jak Gal wypiła-3/4 szklanki może podnieść temkpę...??
mi sie wydaje ,że nie-sama 3 dni temu wypiłam z 5 łyków cin cina i nic nie podskoczyło na wykresie...

Bella zakup ziółka i pij-smaczne są i mam nadzieję pomogą :)

Mama05- ja bym raczej w plastiku ziółek nie trzymała, lepiej przełożyć do czegoś szklanego, ceramicznego:tak:

Co do tej wit. to ja biorę 2 x dziennie po 50, wiec mi się wiecej wchłania, sama nie wiem, ale rękę odczuwam.

Piranha- własnie śpiochu:)

Ja teraz jadę na zakupy, wiec później wpadnę, pa:)

Hej babeczki! Krzysiu poszedł spać o 1:30 w nocy i spał do 10:30! :szok:

Mama, piękny skok (moje kciuki nie poszły na marne :-D) i oby tempka już została na tym wyższym poziomie! Wszystkiego najlepszego dla Bono, wygłaskaj go tam ode mnie! :-) Drogie te hormony w tym labo (ja płaciłam 25 zł za progesteron i 50 zł za test czynnościowy, razem 75 zł), kciuki za wyniki kochana (pamiętaj by być na czczo, nie przemęczaj się i nie denerwuj przed pobraniem krwi, no i żadnego serduszkowania wieczorem :-)), ja jutro mam krzywą cukrową ...a M rozmowę w sprawie pracy, szuka lepszej więc trzymajcie kciuki! :-) Co do alkoholu i jego wpływu na PTC to tutaj można poczytać Jaka ilosc alkoholu może zakłócić PTC? - Forum 28dni

Kinga, Gal, kopę lat, fajnie, że już jesteście, brakowało Was!

Kinga, Ty nadal testujesz 3 marca? ...pytam bo to będzie już chyba 17 dpo.

Gal, wow, ale giga-skok tempki! Z tymi irygacjami faktycznie trzeba uważać gdy ma się niskie pH gdyż pH poniżej 4 zabija plemniki. A limonka jest kwaśniejsza od cytryny. Co do kremu to wcierasz go początkowo 2 razy dziennie (potem chyba raz dziennie, Mama ma szczegółową instrukcję więc do niej uśmiech :-)). Miejsca wcierania: twarz, szyja, dekolt (ale nie piersi), wewnętrzna część dłoni, ramion i ud, wcierasz za każdym razem w inne miejsce a nie we wszystkie jednocześnie. To prawda, że ziółka progesteronowe nie są już tak dobre jak nr 3 :-)

Czarodziejko
, mój M wychodzi do pracy jak Krzysiu jeszcze śpi a wraca koło 18-19 więc Krzysiu prawie cały dzień tylko z mamusią siedzi ...za tatą bardzo szaleje. Dlatego tym bardziej boję się jak zareaguje na rodzeństwo, tak jak piszesz pewnie początki będą bardzo ciężkie ale potem mam nadzieję, że mu to na zdrowie wyjdzie. Ja niestety nie mam od mamy pomocy nawet przez 5 minut, twierdzi, że jest już zbyt zmęczona i z Krzysiem w ogóle się prawie nie widuje :-(

reklama
Piranha tak ja mam termin @ 3 marca. liczę tak jak ostatni cykl 30dni.
Wiem co czujesz bo ja przez 4 lata siedziałam w domu z Filipkiem sama praktycznie. Nie pracowałam a jak coś miałam to dorywczo nie na stałe. Mąż całe dnie pracuje chociaż ostatanio teraz przynam że zmienił tryb pracy i ma wiecej czasu dla nas ale wtedy byłam całe dnie sama z małym. Jak pojawi się u was dzidzi na początku pewnie bedzie dla synka dziwnie ale on się przyzwyczai zrozumie i na pewno od razu pochocha siostre:) bedzie dobrze! może też być zazdrosny, mój Filip jeszcze nie jestem w ciaży a juz mówi mi że już nie bede miała dla niego tak czasu jak bedzie dzidzia... smutną mine robi. Wtedy muszę mu tłumaczyć co i jak i że to nie tak jak on myśli.
Szkoda że nie masz wsparcia takiego w mamie.. U mnie moge liczyć tylko na teściów i cieszę się że mam takich wspaniałych.

Do góry