Hej babeczki! Krzysiu poszedł spać o 1:30 w nocy i spał do 10:30!
Mama, piękny skok (moje kciuki nie poszły na marne
) i oby tempka już została na tym wyższym poziomie! Wszystkiego najlepszego dla Bono, wygłaskaj go tam ode mnie! :-) Drogie te hormony w tym labo (ja płaciłam 25 zł za progesteron i 50 zł za test czynnościowy, razem 75 zł), kciuki za wyniki kochana (pamiętaj by być na czczo, nie przemęczaj się i nie denerwuj przed pobraniem krwi, no i żadnego serduszkowania wieczorem :-)), ja jutro mam krzywą cukrową ...a M rozmowę w sprawie pracy, szuka lepszej więc trzymajcie kciuki! :-) Co do alkoholu i jego wpływu na PTC to tutaj można poczytać
Jaka ilosc alkoholu może zakłócić PTC? - Forum 28dni
Kinga,
Gal, kopę lat, fajnie, że już jesteście, brakowało Was!
Kinga, Ty nadal testujesz 3 marca? ...pytam bo to będzie już chyba 17 dpo.
Gal, wow, ale giga-skok tempki! Z tymi irygacjami faktycznie trzeba uważać gdy ma się niskie pH gdyż pH poniżej 4 zabija plemniki. A limonka jest kwaśniejsza od cytryny. Co do kremu to wcierasz go początkowo 2 razy dziennie (potem chyba raz dziennie, Mama ma szczegółową instrukcję więc do niej uśmiech :-)). Miejsca wcierania: twarz, szyja, dekolt (ale nie piersi), wewnętrzna część dłoni, ramion i ud, wcierasz za każdym razem w inne miejsce a nie we wszystkie jednocześnie. To prawda, że ziółka progesteronowe nie są już tak dobre jak nr 3 :-)
Czarodziejko, mój M wychodzi do pracy jak Krzysiu jeszcze śpi a wraca koło 18-19 więc Krzysiu prawie cały dzień tylko z mamusią siedzi ...za tatą bardzo szaleje. Dlatego tym bardziej boję się jak zareaguje na rodzeństwo, tak jak piszesz pewnie początki będą bardzo ciężkie ale potem mam nadzieję, że mu to na zdrowie wyjdzie. Ja niestety nie mam od mamy pomocy nawet przez 5 minut, twierdzi, że jest już zbyt zmęczona i z Krzysiem w ogóle się prawie nie widuje :-(