reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

mama pięknie tempka poszła w górę oby z tego na końcu był piękny +. TRzymam &&&&&&&

Idę ogarniać dzieciarnię.

Mało zaglądam bo po nocach pracuje ale dziś już kończę i będę miała więcej czasu do pierwszego bo potem znowu kierat
;)

reklama
Nullka dziękuję kochana..Bonusek poczochrany:))
a tempka poszła ,poszła i niech tam zostanie choć jak napisałam ,nie liczę na ten cykl..

no i fajnie,że znajdziesz dla nas więcej czasu:)
ja od poniedziałku wracam do pracy to też bedzie mnie mniej ..

Cześć kochane babeczki!

No już jestem, jestem!:-D
Dziękuję, że o mnie pamiętałyście Piranha, Mama05, Patrysiak

Czas jakoś szybko mi minął, tęskniłam za Wami, nawet chciałam wcześniej napisać,
ale synek wtedy usilnie zamykał mi laptopa:tak:

Dzisiaj tempka poszło dziwnie w górę, ale to pewno przez to, że wczoraj o 20 tej wypiłam gdzieś 3/4 szklanki piwa, a rano jak mierzyłąm tempke, to było mi strasznie gorąco, chyba niepotrzebni załozyłam spodnie od piżamy:-)

A mama05- Twoja tempka piękna, trzymam kciuki kochana moja!&&&&&&&&&&&&&&&:tak::-)

Coś mi BB szwankuje, nie wiem jaki buźki wyjdą, bo jakieś wariacje!

A te moje starania, to były chyba, albo przed owulka, albo w owulkę, tak mi sie wydaje....
Ale już odległości się nie boję! A co tam, u mnie widać nie ma innego wyjścia, przez ten płodny sluz.
ALe myslę, że pewno nici, ze staranek, po czuję, że powybijałam wszystkie plemnik tymi irygacjami w ciemno. Nie powinno sie ich robic, jak ph jest 4-4,5, a u mnie pewno taki było, bo w poniedziałek przyszły testy ph (po naszym mailu, aby oodali pieniądze) i zmierzyłąm sobie i miałam baaaardzo zółty kolor, jakiego wczesniej nie miałam. Widać ta limonka jest bardziej kwasna niz cytryna, a w ubiegłym miesiącu robiłam irygacje z cytryny:tak:

Jej, co się dzieje z BB?

A , Mama05, Piranha- a ten progesteron w kremie, to ile razy samorować dziennie, i w jakie miejsca?
Bo ja wczoraj posmarowałam tylko jeden raz (zapominałam później) w oklice twarzy, szyi, klatki piersiowej, i wewnątrz ramion, czy dobrze?

Mama05- ja ziółka nr 5 piję od wczoraj, trochę gorsze w smaku od nr 3, ale da się wypić:)

To tyle na razie, pozdrawiam Was wszystkie serdecznie!

Ostatnia edycja:
Czarodziejka witaj i smacznej kawki,ja juz wypiłam i poodkurzałam i teraz biorę się za mycie podłogi...Bono był rano na spacerze i mam kleksy na panelach...

Gal no jesteś w końcu ;)))
co do kremu to smaruj 2 razy dziennie-rani i wieczorem..
smaruj w wew.stronę ud,ramion,szyję dekold ,ale NIE NA PIERSI,twarz.
mi zioła nr 5 smakuja i nie są gorzkie...może ja nie takie piję????????albo krótko parzę??? 10 minut chyba starczy nie???;/

&&&&&&&&&&&& za Twoje działania -bedzie si!!!
ile szklanek piwa wypiłaś?????hahahahaaaa poszłaś po bandzie albo pić Ci się chciało ;))) ja po szklance mam dość ;)

no i dodzwoniłam się do tego drugiego labo-mam przyjechać jutro na 8.30 i zrobi mi prl i prl po obciążeniu i progesteron-mam szykować 105 zł-po 35 zł za hormon...

Gal a Ty też tyle płaciłaś???w tym labo u mnie płaci się 25 zł za hormon ,ale nie zdążę zrobić z obciążeniem..no cóż jak trzeba to się zapłaci bo cóż zrobić;/

Kinga-miłej pracy..leć .

ewcik chyba u mnie tez tak sie skonczy

dzis ktg, zapis super, szyjka dalej twarda zamknieta i skierowana w strone kregosłupa, zero rozwarcia, ginka w szoku, mowi ze szyjka trzyma jak u pierworódki:szok: nic nie zapowiada porodu

:(
monico jak tak czytam to od razu przypomina mi sie moja kolezanka, ktora w podobnym czasie co ja byla w ciazy. Pamietam ze ona z szyjka miala identycznie!!!!! oczywiscie przenosila ale umowila sie ze swoja ginka ze jak nic sie nie bedzie dzialo to ginka jej rozmasuje szyjke.
Kolezanka pojechala i faktycznie ginka je rozmwsowala na 2cm szyjke a wczesniej byla twarda, odgieta ja u ciebie . Po tym masazu porod nastapil w ciagu kilku godzin bo nad ranem urodzila a na wizycie byla wieczorem o 20.
Kolezanka wspominala ze nie bylo to przyjemne ale dzieki temu nie wywolywali jej oksytocyna i rozwieranie nastepowalo bardzo szybko, do szpitala dojechala z rozwarciem na 7cm.
5 miesiecy temu urodzila trzecie dziecko i juz nie bylo az tak zle..porod sam nastapil..no ale dwa pierwsze porody to tak jak napisalam powyzej.
moze by warto sprobowac takiej pomocy gina czy poloznej?

Truskafffko, ulubiona zabawa Krzysia to skakanie po materacu ale obowiązkowo musi być przy tym mamusia ...lubi też klocki ale oczywiście mamusia musi siedzieć obok ...lubi słuchać piosenki i oglądać krótkie bajki ale oczywiście tylko na kolanach mamusi ...tak więc mam przechlapane! :-D Faktycznie to czekanie na @ musi być denerwujące, u mnie tak
t2029.gif
Piranha- no lekko widze nie masz, chyba najtrudniej jak dziecko tak mocno zwiazane z mama,
U nas byl taki etap przy maciusiu ze on wszedzie ze mna i dosc absorbowal ale ja staralam sie wychodzic d sklepow na uczelnie czy gdziekolwiek indziej i mlody zostawal z tata..na szczescie byl z tatusiem zwiazany rownie mocno jak ze mna..a czasem nawet bardziej bo jak tatus wracal z pracy to nie odstepowal go na krok.
dlatego dobrze ze bedzie rodzenstwo...nauczy sie ze mama nie jest na wylacznosc!!!!! poczatki moga byc trudne ale to Wam dobrze zrobi w przyszlosci,.
Masz podobna sytuacje jak moja sasiadka. ma synka (tyle ze starszego bo ma 2lata i 9 miesiecy) i teraz w marcu core rodzi. No ale mowila mi ze sie martwi bo kamil bardzo z nia zwiazany, z ojcem srednio. ma wielki brzuch i wszytsko przy synu robi sama b0 on nikogo innego nie chce.
Mysle ze u niej tez na poczatku moze byc cienko ale powoli sie unormuje. tyle ze ona ma pomoc w postaci rodzicow bo sa na emeryturze wiec lucik totalny!!!!

Ostatnia edycja:
aaaaaaaaaaaaaaaa w ogóle to dzis nasz Bono kochany kończy rok!! mam już DOROSŁEGO psiaka w domu:)))
pozdrawiam wszyatkie babeczki z Gangu Olsena;))
fajnie!
Mój Aslan skończył rok 3 miesiące temu ale nadal uważam go za dużego szczeniaka :)))) bo tak się zachowuje heh :-)

I oczywiście trzymam kciuki za niebawem testujące! mama powodzenia i życzę II na koniec. jeszcze tylko tydzień

reklama
Mama05- ale się uśmiałam:-D, ja nie wypiłam 3 lub 4 szklanki piwa, tylko trzy czwarte szklanki( niecałą szklankę) :-) A tak pewno zrozumiałaś, bo jak wcześniej źle napisałam 3,4 szklanki, ale poprawiłam. Aż taka pijaczka to nie jestem:-D

Dzieki za info o progesteronie i kciuki:tak:

A za hormony, to w jednym płaciłam 25 zł za hormon, a w luxmedzie podobnie jak Ty po zniżce, bo tam nawet jeden hormon 40 i 45 zł, wieć drogo.

Do góry