reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Pierogatka a ja mieszkam w wiosce - Kwaczała- 30 km od Krakowa w stronę Oświęcimia :)
Mama błogie popołudnie za tobą :) w czwartek idziesz na te badania, tak?
kciuki za 10tkę ;)
Ewcik my przy Mateuszku też na dentinoxie jechaliśmy, ale on spokojnie ząbkował :) ten orajel ponoć super się sprawdza jak zęby bardziej męczą maluchy :)
no to łączę się w bólu z tym czekaniem na @
Merylin...boszeee jak ci zazdroszczę, u mnie 41dc trwa miodzioo:dry:

zmykam się kąpać, wypachnieć itd....szykujemy miły wieczór z D:-p jedyny plus braku tej wstrętnej małpy, możemy sobie używać do woli :-p

reklama
ewcik chyba u mnie tez tak sie skonczy

dzis ktg, zapis super, szyjka dalej twarda zamknieta i skierowana w strone kregosłupa, zero rozwarcia, ginka w szoku, mowi ze szyjka trzyma jak u pierworódki:szok: nic nie zapowiada porodu

w piatek kolejne KTG i badanie

i mam sie stawic na prowokacje, w niedziele lub poniedzialek, ale bede prosic zeby bylo na wtorek, skoro szyjka nie gotowa prowokacja oksytocyną nie przyniesie skutku :( :(

Dopiero teraz mam chwilkę by coś napisać, Krzysiu nie był dziś dla mnie zbyt łaskawy jeśli chodzi o danie mamie chwili wytchnienia ;-)

Truskafffko
, ano klon jak na klona przystało nie zapewnił mi dziś żadnych atrakcji dnia codziennego :-D Za to M kupił mi truskawki, mniam, mniam :-)

Mama
, według mnie sprawdzenie PRL ma sens w 19 dc (to będzie 7 dpo). Prolaktynę najlepiej sprawdzać w fazie lutealnej gdyż wtedy jest trochę wyższa jak w fazie folikularnej ...no i dobrze jakby udało się zrobić test czynnościowy choć rozumiem, że to problematyczne skoro babka pobierająca krew przyjeżdża do Ciebie. Kciuki za jutrzejszą tempkę by poszybowała nieco w górę!

Piranha trzymam kciuki, żeby Krzysiu zajawił się jakąś fajowską zabawą i dawał mamie więcej wytchnienia.
MA jakieś swoje ulubione zabawki/zabawy?

a ty...widzisz masz przynajmniej atrakcje smakowe :cool2:

u mnie też widze pewną zbieżność dni klony...dzień w dzień nie ma @ grrrr:baffled:

Truskafffko, ulubiona zabawa Krzysia to skakanie po materacu ale obowiązkowo musi być przy tym mamusia ...lubi też klocki ale oczywiście mamusia musi siedzieć obok ...lubi słuchać piosenki i oglądać krótkie bajki ale oczywiście tylko na kolanach mamusi ...tak więc mam przechlapane! :-D Faktycznie to czekanie na @ musi być denerwujące, u mnie tak gdzieś 3 miesiące po odstawieniu antyków cykle też robiły się potwornie długie, ziółka i witamina B6 pewnie pomogą
t2029.gif

ups czyli wszystko z mamą. Mój młody jest mamusiowy synek, ale twój Krzysiu bije go na głowę:-D
tyle że młody trochę się włóczył tu i tam, jak skończył roczek ruszyłam do pracy, Mati siedział z babcią. Tak powoli odcinaliśmy pępowinę. To nadal jest mój synuś, ale ma też swoje zabawy, swój czas. Dzięki temu ja mam czas odpocząć i mamy też oczywiście czas na wspólną zabawę

z wiekiem Krzysiu pewnie będzie też miał swoje zabawy. A ciastolinę próbowaliście?

aa co do @ to jestem dobrej myśli :) wszystko wroci do normy, tyle że szkoda mi tego czasu który miał być przeznaczony na badanie owulki, tempki i obserwacje. Kwiecień mnie zastanie a ja zielona będę hehe więc pewnie wyjdą strzały na spontana..

Ja niestety nie mam nikogo kto mógłby pospędzać czas z synkiem stąd pępowina jest krótka a Krzysiu wszędzie musi mieć mamusię, mam nadzieję, że szybko z tego wyrośnie. Dobry pomysł z tą ciastoliną (czytałam też o piankolinie, podobno mniej brudzi) ...ostatnio jednak jak dałam mu kredki świecowe do malowania to jedną (pomarańczową konkretnie) prawie zjadł ;-), mam nadzieję, że tym razem nie wpadnie mu do głowy tego rodzaju degustacja kulinarna ;-) A Tobie na pewno wszystko się ułoży, rozumiem doskonale odczucie tracenia czasu i trzymam kciuki by @ szybko Ciebie dopadła a następny cykl był już książkowy!

no zdecydowanie jest wam trudniej, przez to, że nie masz nikogo w pobliżu z kim Krzysio mógłby spędzać czas, no kiedy rodzice zafundują sobie kino itp.
Mój syn też wszystkożerny, jego najlepszy popis był chyba w zoo, jak jako taki niespełna dwulatek -energiczny i bardzo ruchliwy, podczas wycieczki w zoo latał tu i tam nadrabiając kilometrów i w pewnym momencie zbliżył się do jakiejś klatki...i zanim zdążyliśmy krzyknąć STOOOP polizał ją
ciastolina jest dobra, bo w smaku słona, dzieciak nawet jak poliże-a nasz próbował oczywiście:-D- to szybko się zniechęca. Teraz faktycznie słyszałam dobre opinie o tej piankolinie, fajna w dotyku jest

Truskawko z tą @ to jakieś cuda są.
Mój gin powiedział że w najbliższy czasie napewno nie dostanę,bo endo zbyt małe.A rano już była przebiegła no nie:-D.
Czy Ty się niedawno odchudzałaś?
Bo u mnie to takie szopki chyba po diecie dukana:cool:
Dobrej nocki.

reklama
witam sie z poranną mleko-kawą ;)))

Pirania Twoje &&& pomogła .tempka poszła sobie w górę :)
wiesz-mam jeszcze jedno labo miejscowość obok mnie-poszukam do nich telefonu i zapytam o prl po obciążeniu..

Truskaffka-nadal &&& za przyjście @ na dniach...
miłej pracy i smacznej kawki:)

Bella- jak tam @ ma sie ku końcowi??
Tobie również smacznej kawusi:)

Pierogatka,Monico- &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za szyjkę-niech puści i jaj nie robi:)))

Daria jak tam remont???

Juliana,Paula czy Wy jeszcze do nas zaglądaćie?????????

Aneczka jak tam dajesz radę z Ninką ;))jak chłopcy zareagowali na siostrę ??

Beatka wyściskać swoją trójkę :)

Dido a jak u Ciebie samopoczucie???

Kosmo weź babko jedna napisz co u Ciebie???byłas ostatnio na badaniu?

Patrysia*,Patrysiak,Axarai,Lor- poprosimy ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :))

Gal wracaj kochana ;):)

aaaaaaaaaaaaaaaa w ogóle to dzis nasz Bono kochany kończy rok!! mam już DOROSŁEGO psiaka w domu:)))
pozdrawiam wszyatkie babeczki z Gangu Olsena;))

idę szukać telefonu do labo...

Do góry