reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Pierogatka a ja mieszkam w wiosce - Kwaczała- 30 km od Krakowa w stronę Oświęcimia :)
Mama błogie popołudnie za tobą :) w czwartek idziesz na te badania, tak?
kciuki za 10tkę ;)
Ewcik my przy Mateuszku też na dentinoxie jechaliśmy, ale on spokojnie ząbkował :) ten orajel ponoć super się sprawdza jak zęby bardziej męczą maluchy :)
no to łączę się w bólu z tym czekaniem na @
Merylin...boszeee jak ci zazdroszczę, u mnie 41dc trwa miodzioo:dry:

zmykam się kąpać, wypachnieć itd....szykujemy miły wieczór z D:-p jedyny plus braku tej wstrętnej małpy, możemy sobie używać do woli :-p

reklama
ewcik chyba u mnie tez tak sie skonczy

dzis ktg, zapis super, szyjka dalej twarda zamknieta i skierowana w strone kregosłupa, zero rozwarcia, ginka w szoku, mowi ze szyjka trzyma jak u pierworódki:szok: nic nie zapowiada porodu

w piatek kolejne KTG i badanie

i mam sie stawic na prowokacje, w niedziele lub poniedzialek, ale bede prosic zeby bylo na wtorek, skoro szyjka nie gotowa prowokacja oksytocyną nie przyniesie skutku :( :(

Dopiero teraz mam chwilkę by coś napisać, Krzysiu nie był dziś dla mnie zbyt łaskawy jeśli chodzi o danie mamie chwili wytchnienia ;-)

Truskafffko
, ano klon jak na klona przystało nie zapewnił mi dziś żadnych atrakcji dnia codziennego :-D Za to M kupił mi truskawki, mniam, mniam :-)

Mama
, według mnie sprawdzenie PRL ma sens w 19 dc (to będzie 7 dpo). Prolaktynę najlepiej sprawdzać w fazie lutealnej gdyż wtedy jest trochę wyższa jak w fazie folikularnej ...no i dobrze jakby udało się zrobić test czynnościowy choć rozumiem, że to problematyczne skoro babka pobierająca krew przyjeżdża do Ciebie. Kciuki za jutrzejszą tempkę by poszybowała nieco w górę!

Piranha trzymam kciuki, żeby Krzysiu zajawił się jakąś fajowską zabawą i dawał mamie więcej wytchnienia.
MA jakieś swoje ulubione zabawki/zabawy?

a ty...widzisz masz przynajmniej atrakcje smakowe :cool2:

u mnie też widze pewną zbieżność dni klony...dzień w dzień nie ma @ grrrr:baffled:

Truskafffko, ulubiona zabawa Krzysia to skakanie po materacu ale obowiązkowo musi być przy tym mamusia ...lubi też klocki ale oczywiście mamusia musi siedzieć obok ...lubi słuchać piosenki i oglądać krótkie bajki ale oczywiście tylko na kolanach mamusi ...tak więc mam przechlapane! :-D Faktycznie to czekanie na @ musi być denerwujące, u mnie tak gdzieś 3 miesiące po odstawieniu antyków cykle też robiły się potwornie długie, ziółka i witamina B6 pewnie pomogą
t2029.gif

ups czyli wszystko z mamą. Mój młody jest mamusiowy synek, ale twój Krzysiu bije go na głowę:-D
tyle że młody trochę się włóczył tu i tam, jak skończył roczek ruszyłam do pracy, Mati siedział z babcią. Tak powoli odcinaliśmy pępowinę. To nadal jest mój synuś, ale ma też swoje zabawy, swój czas. Dzięki temu ja mam czas odpocząć i mamy też oczywiście czas na wspólną zabawę

z wiekiem Krzysiu pewnie będzie też miał swoje zabawy. A ciastolinę próbowaliście?

aa co do @ to jestem dobrej myśli :) wszystko wroci do normy, tyle że szkoda mi tego czasu który miał być przeznaczony na badanie owulki, tempki i obserwacje. Kwiecień mnie zastanie a ja zielona będę hehe więc pewnie wyjdą strzały na spontana..

Ja niestety nie mam nikogo kto mógłby pospędzać czas z synkiem stąd pępowina jest krótka a Krzysiu wszędzie musi mieć mamusię, mam nadzieję, że szybko z tego wyrośnie. Dobry pomysł z tą ciastoliną (czytałam też o piankolinie, podobno mniej brudzi) ...ostatnio jednak jak dałam mu kredki świecowe do malowania to jedną (pomarańczową konkretnie) prawie zjadł ;-), mam nadzieję, że tym razem nie wpadnie mu do głowy tego rodzaju degustacja kulinarna ;-) A Tobie na pewno wszystko się ułoży, rozumiem doskonale odczucie tracenia czasu i trzymam kciuki by @ szybko Ciebie dopadła a następny cykl był już książkowy!

no zdecydowanie jest wam trudniej, przez to, że nie masz nikogo w pobliżu z kim Krzysio mógłby spędzać czas, no kiedy rodzice zafundują sobie kino itp.
Mój syn też wszystkożerny, jego najlepszy popis był chyba w zoo, jak jako taki niespełna dwulatek -energiczny i bardzo ruchliwy, podczas wycieczki w zoo latał tu i tam nadrabiając kilometrów i w pewnym momencie zbliżył się do jakiejś klatki...i zanim zdążyliśmy krzyknąć STOOOP polizał ją
ciastolina jest dobra, bo w smaku słona, dzieciak nawet jak poliże-a nasz próbował oczywiście:-D- to szybko się zniechęca. Teraz faktycznie słyszałam dobre opinie o tej piankolinie, fajna w dotyku jest

Truskawko z tą @ to jakieś cuda są.
Mój gin powiedział że w najbliższy czasie napewno nie dostanę,bo endo zbyt małe.A rano już była przebiegła no nie:-D.
Czy Ty się niedawno odchudzałaś?
Bo u mnie to takie szopki chyba po diecie dukana:cool:
Dobrej nocki.

reklama
witam sie z poranną mleko-kawą ;)))

Pirania Twoje &&& pomogła .tempka poszła sobie w górę :)
wiesz-mam jeszcze jedno labo miejscowość obok mnie-poszukam do nich telefonu i zapytam o prl po obciążeniu..

Truskaffka-nadal &&& za przyjście @ na dniach...
miłej pracy i smacznej kawki:)

Bella- jak tam @ ma sie ku końcowi??
Tobie również smacznej kawusi:)

Pierogatka,Monico- &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za szyjkę-niech puści i jaj nie robi:)))

Daria jak tam remont???

Juliana,Paula czy Wy jeszcze do nas zaglądaćie?????????

Aneczka jak tam dajesz radę z Ninką ;))jak chłopcy zareagowali na siostrę ??

Beatka wyściskać swoją trójkę :)

Dido a jak u Ciebie samopoczucie???

Kosmo weź babko jedna napisz co u Ciebie???byłas ostatnio na badaniu?

Patrysia*,Patrysiak,Axarai,Lor- poprosimy ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :))

Gal wracaj kochana ;):)

aaaaaaaaaaaaaaaa w ogóle to dzis nasz Bono kochany kończy rok!! mam już DOROSŁEGO psiaka w domu:)))
pozdrawiam wszyatkie babeczki z Gangu Olsena;))

idę szukać telefonu do labo...

Do góry