reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Cześć dziewczynki!

Mama, tempka odrobinę w górę, pewnie jutro będzie jeszcze wyższa ...nie zawsze tempka jest idealnym odzwierciedleniem wysokości progesteronu w organizmie. Udanego wypadu do Teatru i smacznego jedzonka na mieście! Ja uciekam zaraz na słynną owsiankę i szykuję się do kolejnego klona dnia poprzedniego :-D

Patrysiak, dzięki kochana! Roan Marita to osobny głęboki wózek, ma dość sporą gondolę więc maluszek pojeździ w nim bardzo długo ...niestety Krzysiu nie cierpiał głębokich wózków, oby córcia miała inne zdanie na ten temat ;-) A do Ciebie zbliża się wielkimi krokami ten najfajniejszy drugi trymestr, senność i ewentualne dolegliwości żołądkowe nareszcie znikną! :-)

Dido, dużo zdrówka dla synka! Oby wraz z wiosennym ciepełkiem skończyły się te choróbska nękające nasze dzieciaczki.

Gal, Ty już po owulce a tempka pięknie pnie się w górę, wracaj do nas!

Kinga, za Tobą też tęsknimy! Kiedy testujesz bo 3 marca to już 17 dpo?

monico, oby szybko się zaczęło i oczywiście szybko się skończyło, czekamy na zdjęcie maleńkiej Zuzi!

Czarodziejko, mój M jest jedynakiem więc dla niego drugie dziecko to była jakaś abstrakcja ;-), było ciężko ale jakoś go namówiłam :-)

Patrysia, śliczne mieszkanko małej córeczki! :-) Trzymamy jutro kciuki za wizytę!

Marzycielko, a masz może zrobiony wykres tempki? Może tym razem faza lutealna będzie dłuższa dzięki witaminie B6 (10 dni to jednak za mało)? Czasem ta witamina nie działa od razu a np. dopiero po 2-3 miesiącach. Łykasz B-50 czy B-100?

reklama
witaj Piranha. niestety nie mierzylam temp., bo nie bylo mnie przez tydzien w domu. lykam B 100 i mam nadzieje ze to mi pomoze. pewnie jeszcze za krotko lykam (1,5 miesiaca).

marti_ka - U mnie w rodzinie od strony mamy...same dziewczyny, w wiekszosci mam kuzynki. one tez maja albo parki albo corki...tylko u nas dwoch chlopakow..zupelnie niewytlumaczalne....ale co tu duzo gadac...po prostu moj malz sie nie postaral hi hi

Patrysiu - fajne juz sa te nasze dwulatki-prawda? Juz mozna odetchnac bo z nimi bedzie coraz lepiej.
Juz to kiedys pisalam ze dla mnie 2 lata to magiczny wiek. Dziecko nagle zaczyna byc samodzielne coraz bardziej. zeby ma juz wyklute, spi w nocy, je normalne pkarmy, siusia na nocnik i fajnie sie bawi z innymi dziecmi a nie tylko dynda na szyi rodzica (czytaj: mamy).
Co do wizyty.....badz spokojna. Napewno bedzie wsio Ok. masz dwoje zdrowych dzieci wiec teraz bedzie tak samo!!!! tyle ze plec żenska:)
No a brzusio....piekny..zaokraglony....słodki...magiczny....Moge pomacac?

Patrysiak- a Kysz , zadnego namiaru do mojego meza...jeszcze by Was posluchal...a tak to wy bedziecie rodzic a ja popijac drinki z palemką:) teraz to mi dacie lincz co?:)

Piranha zobaczysz jaki małż bedzie szczesliwy....no a z córy to juz w ogole bo to podobno dziewczynki są oczkiem w glowie tatusia:)

Monia a czy wszystko do szpitala przygotowane?
Torba spakowana?
Kurcze to oczekiwanie chyba najtrudniejsze, Pamietam jak ja czekalam...a przeciez urodzilam tydzien przed terminem..ale juz tak bardzo chcialam miec to za soba, tak chcialam zobaczyc Maksiulka, przytulic go:))))

czarodziejko, taaaa torba spakowana od miesiaca, bo przecież trzecie rodzi się szybciej, a dziewczynki szczególnie :-D
nie wiem skąd ludzie wysnuwają takie wnioski....
dzis znowu ktg

Patrysiak tak czop odszedł mi 11 dni temu:-p i narazie cisza a brzuszek sliczny i fakt szybko sie pojawia, ale to takie urocze

DIDO tak mąż 24 lutego konczy 35 lat :-), te poczęcie to taki prezent był dla niego

Własnie odebrałam piątkowy wynik krwi Beta-Hcg i wynosi: 2,8 mlU/ml

Czy to znaczy, że to jednak nie była ciąża biochemiczna bo beta za niska jak na ciążę?? Pomóżcie bo już się w tym wszystkim pogubiłam...

MissBella, wykryta pewna ilość hormonu w badaniu (ale poniżej normy) może wskazywać na bardzo wczesne poronienie (zaraz po implantacji). Jeśli zarodek obumiera, produkcja beta-hCG spada, u Ciebie pewnie w piątek hormon gonadotropiny kosmówkowej miał już tendencję spadającą.

Ostatnia edycja:
MissBella, hCG zaczyna być wydzielane około 1-2 dni po zagnieżdżeniu, gdy dojdzie do zagnieżdżenia zapłodnionej komórki jajowej to hCG we krwi jest wykrywalne już po 48 godzinach od implantacji, a jego stężenie wynosi >1 mIU/ml ...zarodek pewnie zatem obumarł kilka dni po implantacji :-(

nooo ! to jestem.
u nas pada snieg i wieje więc o spacerze można zapomnieć ..
dlatego jesteśmy wcześniej w domach..

przedstawienie udane-czytałam dzieciom ta książkę więc wiedziały co Pchła bedzie wywijać :)
trwało 40 min potem 10min przerwy i znowu 40 min:)
dzieciarnia się darła razem z aktorami-było wesoło..
dokoptowały sie do nas jeszcze 2 mamy i w sumie było nas 20osób z Gangu;))

potem jedzonka i wracalismy do domku.

teraz ja kawa a dzieci u gry w klockach.

Bella tulę...ciąża była bo wynik 5 to już ciąza a Ty miałaś prawie 3 więc jest tak jak Pirania napisała....

Gal wracaj!!!

dzień dobry wszystkim :)

bardzo bardzo bardzo dziękuję wam za wsparcie :) dzięki wam faktycznie uśmiech na buzi gości
wrednej czerwonej nadal brak, a w podbrzuszu cały czas czuć jakąś akcje..czekam dalej

Mama
szał ciał u was już pewnie, wszyscy na pewno zadowoleni wrócą z wycieczki :)
my się z młodym nie zgraliśmy, oboje z D lubimy wieczorem posiedzieć, a młody zero litości, 7:30 na nogach hehe
w tygodniu ok,bo tak właśnie wstajemy do przedszkola, ale w weekend mógłby sobie odpuścić to wstawanie:-D ja się wyszkoliłam i jak młody wstaje, zostawiam chłopaków samych a sama ide dospać do Matika, chłopaki mnie potem budzą na śniadanie:-D wiem wiem..za dobrze mam hiehie

Monico zameldowanie piękne, czekamy dalej:cool2:

Dido &&&&& za spokojną nockę, poprzednia was wymęczyła..

Patrysio jaki słodki brzusio rośnie, zazdroszczę:-)

Patrysiak buziak dla Ciebie, dzięki!!!

Piranha jak tam dzień klonik?:cool2:

Ostatnia edycja:
reklama
Truskaffka no tak ,u nas był szał...:)
a ja mam w week tak,że Tom wstaje z dziećmi i ida na dół(On w tygodniu spi do 6 więc jak w week pospi do 7 to dla Niego wystarczy;))) )
robi im śniadanko,idzie z Bono a ja dosypiam...
jak schodzę na dół i słyszy ,że podnoszę rolety w sypialni to już robi kawkę ;)
ooo-ja mam tak;))

u nas normalnie zamieć śnieżna-wrrrrrrrrr!!!

a w ogóle moje bąki nauczyłam tak,że jak sie budza to mogą wstać ,podnieść sobie rolety(mamy zewnętrzne)i maja się bawić dopóki ktoś z rodziców nie przyjdzie...tak więc Zuza najczęściej czyta jak sie obudzi a Domi autka..
nie jest źle;)

Do góry