reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Patrysiak, sama sobie się dziwię, że jakoś mi te daty Waszych wizyt zapadają w pamięci :-), raczej kiepsko mi szło zapamiętywanie dat na historii ;-) ...pamiętam też, że Daria ma wizytę chyba 6 marca ale łatwo było mi to zapamiętać gdyż to tylko 3 dni po mojej wizycie :-) Pewnie po szarlotce zostały już tylko okruszki ale może choć na nie jeszcze się załapię bo uwielbiam szarlotkę :-D

Czarodziejko, ano leci ten czas jak szalony (po Tobie Szczęściaro tego nie widać :-D), a już zwłaszcza przy dzieciach ...normalnie mam wrażenie, że z roku na rok wskazówka zegara kręci się coraz szybciej i wcale mi to humoru nie poprawia. Na ząbkowanie zakupiłam polecany tu przez którąś z dziewczyn żel Orajel, może czas go wypróbować.

Mama, pewnie jutro tempka skoczy do góry i za to trzymam mocno kciuki! A opelki fajne autka! :-) Co to cytryny to dzięki - na pewno zrobię nią tuning glukozy bo słodką herbatkę z cytryna to akurat lubię :-)

Truskafffko, kciuki by małpa nareszcie Ciebie dopadła ...a ziółka i witaminy B6 na pewno już zadbają by przyszły cykl był lepszy!

Hahaha, ale kusicie tym becikowym, może i ja na 3 dziecko się zatem skuszę? :-D

Co do wózków to ja mam po synku gondolę Roan Marita - prawie nieużywana gdyż Krzysiu w gondoli strasznie się darł ;-) (ale ja wtedy zazdrościłam mamusiom spacerującym z niemowlaczkami śpiącymi w gondolach :-D) i musiałam go szybko przesiąść do rozkładanej na płask spacerówki - wtedy dopiero pokochał spacery :-) Gondole kupiłam w neutralnym kolorze więc dla córci też się nada. Spacerówkę mam Maclaren Techno XLR.
O tej godzinie to jeszcze mogłam pogadać na forum z drugim nocnym markiem czyli Gal :-D a tak to czas chyba zwijać manatki :-D Dobrej nocki wszystkim życzę!

ja protestuję!!! ja też nocny marek, choć faktycznie rzadko akurat na forum jestem, jakoś tak nocki raczej z D spędzam:-Dale tera D gra, a ja na lapie, w tle leci serial, sielanka wieczorna

Piranha ja w sumie przygotowana byłam na zawirowania i zmiany w długości cyklów, pamiętam jak przy Matiku było. Ale jakby nie było, już mnie wkurza ten brak @ tymbardziej że bóle różne są, już się wydaje że @ za rogiem, a tu cisza...obawiam się tego wywoływania @, wolałabym żeby sama małpa przyszła
Orajel naprawdę pomaga, z doświadczenia u znajomych wiem-jak były cięższe przypadki i zęby dokuczały bardziej maluchom, to właśnie orajel szedł w ruch i pomagał :)
także trzymam kciuki :)

Mama dzięki kochana, choć to wszystko przerażające i mam nadzieję że u mnie w grę wchodzi "tylko" zawirowanie po odstawieniu tabletek
za jutrzejszą tempkę &&&& :)
Patrysiak zabawowa dziewczyna jesteś hehe humor skutecznie poprawiasz:-p

Truskafffko, no to zwracam honor nocny marku :-D ...gdybym miała możliwość spędzać wieczory z M to też bym skorzystała :-), mój M jednak teraz usypia Krzysia i zazwyczaj sam zasypia podczas tego mozolnego procesu ;-) U Ciebie na pewno to zwykłe zawirowania hormonalne po antykach, ja pamiętam, że po odstawieniu zawsze przez pierwsze 2-3 miesiące miałam regularne @ a potem się wszystko jakoś rozhuśtywało, stąd postanowiłam, że po odstawieniu tabsów zajdę w ciążę od razu - no i udało się z Krzysiem w drugim cyklu :-) (bliźniaki mi wtedy niestraszne były :-D, nawet mi się marzyło by mieć dwójkę od razu - jedna ciąża, jeden poród, dzieci by się sobą troszkę zajmowały dając mamusi więcej czasu ;-) ...no i z taką siostrą czy bratem bliźniakiem są niesamowicie bliskie relacje, coś o tym wiem ;-)). A wywoływania się nie bój - po prostu dostaniesz najprawdopodobniej progesteron (dupka lub lutkę), potem odstawisz a ten nagły spadek progesteronu wywoła małpę.

Dzięki Piranha :happy:
to już się nie boję, choć liczę na małpę-że sama przyjdzie:-D

a u was przyjdzie czas na spokojne wieczory, tylko żeby mała nie wdała się w braciszka hehe

ja jak oznajmiłam gin że naszą aktualną metodą anty jest stosunek przerywany, to się kobieta śmiała że bliźniaki nam niestraszne :-D i właśnie mówiła że progesteron mi da w razie potrzeby wywołania, ale nie mówiła co konkretnie...cóż, czekam dalej...

tylko właśnie ten stan zawieszenia taki wkurzający, jak mam poznawać działanie ciała przed staraniami jak sobie to ciało takie jaja robi grrrr
ale ciiii...bez stresu, bo się o dzieciaka mamy starać:-D

włączamy film :) dobrej nocki :)

witam sie i ja -SOWA:)))
Wy nocne marki później długo spicie ,a że moje chodzą wcześnie spać to o 7 juz na nogach są i ja z Nimi;)

tempka nie wzrosła-licze ,że w czawrtek wzrosnie bo jak nie to cykl na 200% stracony..i wtedy nie wiem czy jest sens robić badania jeśli cylk bez owu by był...

Truskafffka,Bella miłej pracy i smacznej kawki!

Gal -wracaj juz ..ile mozna niemysleć o staraniach -hahahaaa

Pirania smacznej glukozy..pamietaj,że jestem z Tobą!

Pierogatka,Monico-&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& bo u Was to teraz w każdej chwili moze sie zacząć ,więc ja już prę z Wami -jakby co:))

pozdrawiam całą ekipę Gangu Olsena i lecę sie szykować..
za godzine jedziemy do tego Teatru..potem jedzonko na mieście..
będę w domu pewnie koło 15.00.

miłego dnia :)

Bella dzieki słonko-ja własnie kończę kawę..dzieci u góry "walczą" o lepsze klocki lego....raaatuuunkuuuu-kto wymyślił 2 tygodnie ferii!!! czy tydzień by nie styknął ???

mam nadzieję ,że na wyjeździe będą ..:)

reklama
Do góry