reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Piranha-Witaj
Ale masz glowe do tych wszytskich dat!!!!!
Jesooo dziewczyny juz usg na przeziernosc...ale
Patrysia tez???? JuZ dawno jej nie bylo nie pamietam na jakim etapie ciazy jest
Patrysia ZAMELDUJ SIE!!!!!
Piranha pamietam to ząbkowanie , my to przerabialismy w zeszlym roku!!! dla mnie to zmora...dziecko sie meczy i rodzice tez!

reklama
Patrysiak to w czwartek obie bedziemy prosić o &&&&&&&&&&& bo Ty wizyta a ja bedę badania robić....

Pirania,tak o 0,05 stopnia spadła tempka choć...to była ze stałej godziny czyli 6.30 ,zmierzyłam i poszłam spać-dzieci obudziły mnie o 7.30 wiec zmierzyłam i była 36.9..
więcej nie bede mierzyc 2 razy bo potem sie człowiek zastanawia którą zapisać...ale zapisałam tą z 6.30 bo tak zawsze mierzę..

no tak ,jak Ty wlatujesz o 23.00 to ja już się na drugi bok przewracam:))ja chodze spac kolo 22.30..
no i widzisz-my obie opelki mamy:)
jutro brat jedzie na Pomorze po auto;))a w sobotę bedzie juz u nas pod domem.

Czarodziejka -i ja Ci zyczę i oczywiści by trafiła się choć wiem ,że jakby był synek to też byś się cieszyła ..

Ostatnia edycja:
Truskafffka poczytałas to co wstawiłam o wywoływaniu @ ??
no troche poszperałam w necie to przynoszę zdobycze do jaskini hahahaaaa

jak tam humorro-lepszy??
?

nie wiem czy ja ślepa jestem...ale nie doczytałam:baffled:

humorrro taki se...
a najlepsze jest to, że dziś mam wrażenie jakby u mnie było mokro jak w dni płodne ...buhahaha bosko po prostu:eek:
i cały czas czuję jak mi coś mieli w tym podbrzuszu a małpy jak nie było tak nie ma...

Patrysiak to w czwartek obie bedziemy prosić o &&&&&&&&&&& bo Ty wizyta a ja bedę badania robić....

Pirania,tak o 0,05 stopnia spadła tempka choć...to była ze stałej godziny czyli 6.30 ,zmierzyłam i poszłam spać-dzieci obudziły mnie o 7.30 wiec zmierzyłam i była 36.9..
więcej nie bede mierzyc 2 razy bo potem sie człowiek zastanawia którą zapisać...ale zapisałam tą z 6.30 bo tak zawsze mierzę..

no tak ,jak Ty wlatujesz o 23.00 to ja już się na drugi bok przewracam:))ja chodze spac kolo 22.30..
no i widzisz-my obie opelki mamy:)
jutro brat jedzie na Pomorze po auto;))a w sobotę bedzie juz u nas pod domem.

Czarodziejka -i ja Ci zyczę i oczywiści by trafiła się choć wiem ,że jakby był synek to też byś się cieszyła ..

Będę trzymać mocno za Ciebie! napisz tylko o której jedziesz.

Patrysiak o 8 rano będą mnie kłuć .......
a Ty na którą idziesz??

Truskafffka postaram sie poszukać i Ci zacytuję o wywoływaniu @..
masakra ,że jeszcze nie masz;/

Pirania kochana miałam Ci pisać-mi gin powiedział,że można więc tak zrobiłam...
rolowałam w domu całą cytrynę ,żeby była miękka i przekroiłam na pół ..w labo dodałam sok z całej cytryny i dało sie wypić a miałam glukozy 75g czyli wiecej bo standardowo daja na 50g..

buhaha ...padłam
f040.gif
[/URL] http://www.cosgan.de/images/midi/verschiedene/f040.gif[/img]

cieszę się, że się uśmiechnęłaś. Może trochę poprawi Ci sie humor?

znalazłam jeszcze coś takiego:

Oligomenorrhea
Nieregularne, długie cykle (powyżej 35 dni), często połączone z nie występowaniem menstruacji. Powodem braku okresu jest najczęściej oprócz ciąży, brak owulacji. Najważniejsze jest w tym momencie więc zdiagnozowanie czy owulacja występuje, a jeśli nie, jakie są tego powody. Na początek przyda się zwykłe mierzenie temperatury podstawowej ciała. Najlepiej jednak skierować się do lekarza i sprawdzić dzięki USG czy około 14 dni przed spodziewaną miesiączką istnieje dojrzały pęcherzyk, z którego może uwolnić się jajeczko. Ogólnie są trzy organy odpowiedzialne za problemy z jajeczkowaniem: jajniki, przysadka, podwzgórze. Za dysfunkcję owulacji w szczególności odpowiadają:
• zespól policystycznych jajników (w 70%-tach)
• hipogonagyzm hipogonadotropowy
• niewydolność układu podwzgórzowo-przysadkowego
• hyperprolaktynemia
• hyperandrogenizacja (nadprodukcja androgenów)
• niedoczynność i nadczynność tarczycy
• długotrwałe choroby
• przewlekłe infekcje
• torbiele jajników
• endometrioza
• niezrównoważone diety
• niski współczynnik BMI, anorexia, nagła utrata wagi
• otyłość
• forsowne ćwiczenia fizyczne
• stres
• leki np. antypsychotyczne, opiaty, blokery dopaminy
• chemioterapia, radioterapia, operacje
• menopauza
• przedwczesne wygaśnięcie funkcji jajników ("premature ovarian failure")
• pierwotna niewydolność jajników ("primary ovarian failure")
• wtórna niewydolność jajników ("secondary ovarian failure).

Truskafffka-o to mi chodziło...
a Ty który masz dzień cyklu??
miałaś owu?
cos mi sie jeszcze o oczy obiło ,muszę poszukać.....

reklama
Patrysiak o 8 rano będą mnie kłuć .......
a Ty na którą idziesz??

Truskafffka postaram sie poszukać i Ci zacytuję o wywoływaniu @..
masakra ,że jeszcze nie masz;/

Pirania kochana miałam Ci pisać-mi gin powiedział,że można więc tak zrobiłam...
rolowałam w domu całą cytrynę ,żeby była miękka i przekroiłam na pół ..w labo dodałam sok z całej cytryny i dało sie wypić a miałam glukozy 75g czyli wiecej bo standardowo daja na 50g..

Ja o 13, więc Ty będziesz pierwsza. Będę trzymać od rana, napisz zaraz jak wrocisz cobym puścić juz mogła i jakieś śniadanko wszamać:-)

Do góry