reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Hejka!

Mama, Krzysiu nawet w domu w łóżku potrafi w dzień przysnąć na 1,5-3h, on po prostu po około 30-40 minutach wchodzi w tą czulszą fazę snu i niestety jak jest w foteliku samochodowym to wtedy się wybudza a potem ze zmęczenia dokazuje. Widzę, że tempka elegancka :-) Uciekam na chwilę na słynne mleko z kawusią i owsiankę :-D

MissBella, jeśli chcesz sprawdzić LH, FSH, estradiol i testosteron to najlepiej zrób to jutro (nie musi być na czczo) a prolaktynę (najlepiej spoczynkową i po obciążeniu) i progesteron w 7 dpo (na czczo).

Beatko, cudne fotki a córeczka jeszcze cudowniejsza!

Ostatnia edycja:
reklama
tusia tule kochana

missbella przykro mi ze jednak sie nie udalo a taka nadzieje mialam i juz sie cieszylam
fluidki przesylam ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Aneczka dzieki, Ninusia rownie cudowna, udostepniam ci patent na zdjecie hihi :-) tez masz trojeczke wiec twoje bedzie rownie swietnie, pisz nam tu szybciutko jak porod :tak:

Cześć Wam

Pozdawiam Was wszystkie niedzielnie!

MissBella- szkoda, że tak sie stało, ale może nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło.
Jestem z Tobą, przytulam:-(

Beatko- piekne dzieci, sliczna córunia, aż łezka w oku się kręci, też tak chce!:)

A ja byłam wczoraj w grocie solnej i mam nadzieję, że trochę minusików nałapałam, choć nie czułam róznicy:-)
Po przyjeżdzie o 13.30 zbadałam sobie sluzi niestety był meeeeega płodny, więc sie wstrzymaliśmy, zreszta miałam trochę zamieszania w domu też, ale o 16.30 zbadałam sluz i raczej się nie ciągnął, choć było go sporo i zrobiłam wtedy irygację 2,5ml, no i pomyslałam sobie, że może spróbować, bo bałam sie, że znowu będzie sucho, wyekspediowalismy starszego do sklepu. Po godzinie chciałam sprawdzic jak tam sluz, ale niestety wziełam w międzyczasie olejek lawendowy do ręki i tak nim przeszedł, ze nie mogłam tego domyć, a bałam się badać sluz, ze olejek zaszkodzi plemnikom. No i były staranka o 17.30 , ale nie wiem jaki był sluz , jakie ph, tylko M powiedzial mim, ze było bardzo wilgotno. Ostęp był 20 godzin od ostatniego wytrysku.
Po 5 min zrobiłam irygację z 1ml, po pół godzinie też, i po godzinie, bodajże po 2 i po 4 godz.

Pewno głupotę strzeliłam, ale ja naprawdę nie mam już siły na te starania, i teraz widzę , ze za szybko, bo dzis tempka spadła, wiec owulka dopiero dziś pewnie. Tylko u mnie to tak ciezko z tą dziewczynka, bo u mnie jest zawsze dużo śluzu.
Piranha- co o tym myslisz, zaszalałam , co?
A i chyba dobrze by było dzisiaj poprawić wieczorem, tak mi się wydaje, choć M raczej przeciwny.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny gratuluję przepięknych dziewczynek :) piękne słodziutkie :)
My teraz mamy ferie więc mamy o 2 lata młodszego kuzyna u siebie czyli 3 chłopów jak wczoraj chodziliśmy po sklepie dziecięcym to ludzie nie mogli się na dziwić że 3 chłopaków i kolejne w drodze :) szok
a my przyzwyczajaliśmy się jak to będzie z 3 :) a może jeszcze do tego chłopców albo uda się i będzie 1 księżniczka :) ach mam nadzieję ze jak będę na usg w 12 tyg to już coś mi powie Dr :(
jak myślicie ?

Hej Dziewczyny:-)

2 piękności do nas dołączyły super i liczę, że wymarzone płcie będą nas tu witać, to nie grzech mieć marzenia i im pomagać:-)

Gal jak staranka były dzień przed owu to może coś załapie?Jeszcze irygacje robiłaś to na pewno ph miałaś niskie. Ja odliczam z miesiąca na miesiąc i czekam do czerwca niecierpliwie. Wczoraj znów się nasłuchałam, że po co już lepiej poczekać jeszcze i zdanie innych, że by nie chcieli....szkoda gadać nie wiem co to kogo interesuje a dla mnie też jest ważne żeby rodzeństwo miało z sobą kontakt, a u mnie będzie 4 lata różnicy jak uda się od razu to przecież nie tak mało....Posiadanie więcej jak 2 dzieci to już ludzie się krzywo patrzą:confused2: nie będe się w niedzielę denerwować.... pozdrawiam i udanych staranek!!!!!!!

Bella przytulam Cię mocno i życzę jak najlepiej, trzymam kciuki za kolejne starnka!!

Witajcie Niedzielnie
Ale u nas bryndza..pada deszcz temperatura na plusie i na zewnatrz robi sie niezle bagno
My sie dzisiaj nigdzie nie wyberamy, po prostu sobie niedzielnie i rodzinnie "gnijemy" w domu.
Pozniej zrobie chlopakom pizze:) i sobie wrzucimy jakis filmik:)

BeatKo- ale piekna ta Twoja dziewczynka!!! A małż widac zakochany po uszy Wspaniala z Was rodzinka:)))))

Aneczko a Ty kiedy pochwalisz sie Ninka?
...Chyba sie nie załapalam

Ollena - Kochana czemu tak zadko dajesz znac? Jak sie miewasz?
Boziu jak ten czas leci...niedlugo dobijesz do 30tc...a wtedy to juz moment zleci do porodu:))))

Ostatnia edycja:
Miss bella ciesz się że się wszystko rozwiązało,bo ja jeszcze cały czas czekam na @ a to już 35 dc i nic:wściekła/y:.Myśle że napewno byłaś w ciąży ale była zbyt słaba dlatego się nie utrzymała.Następny cykl będzie ok:tak:.
Ja też się czułam jak w ciąży miałam prawie wszystkie objawy i klops.
Żebym chociaż już dostała tą wredną @.
Życzę Ci powodzenia w następnym cyklu :-).
Głowa do góry!

Noemi- może załapie, tylko mam trochę stresa, ale co ma juz być niech będzie!:tak: Widać, jestem trudnym przypadkiem;-)

reklama
Gal, i dobrze, że poszłaś na większy spontan! :-) ...te pomiary dość stresujące są a nie trzeba drażnić za często naszej PRL po obciążeniu :-D Robiłaś irygacje więc na pewno pH było niskie a zasadowy płodny śluz się wymył ...ja bym jeszcze chyba zaszalała w dniu pozytywnego testu albo może nawet w dniu owulki :-) (oczywiście z irygacjami i może Sylkiem po nich by nie było za sucho) skoro w okolicach tego dnia znika Ci zasadowy śluz płodny ...ale oczywiście mną się nie sugeruj :-D

Do góry