reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Hejka!

Mama, Krzysiu nawet w domu w łóżku potrafi w dzień przysnąć na 1,5-3h, on po prostu po około 30-40 minutach wchodzi w tą czulszą fazę snu i niestety jak jest w foteliku samochodowym to wtedy się wybudza a potem ze zmęczenia dokazuje. Widzę, że tempka elegancka :-) Uciekam na chwilę na słynne mleko z kawusią i owsiankę :-D

MissBella, jeśli chcesz sprawdzić LH, FSH, estradiol i testosteron to najlepiej zrób to jutro (nie musi być na czczo) a prolaktynę (najlepiej spoczynkową i po obciążeniu) i progesteron w 7 dpo (na czczo).

Beatko, cudne fotki a córeczka jeszcze cudowniejsza!

Ostatnia edycja:
reklama
tusia tule kochana

missbella przykro mi ze jednak sie nie udalo a taka nadzieje mialam i juz sie cieszylam
fluidki przesylam ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Aneczka dzieki, Ninusia rownie cudowna, udostepniam ci patent na zdjecie hihi :-) tez masz trojeczke wiec twoje bedzie rownie swietnie, pisz nam tu szybciutko jak porod :tak:

Cześć Wam

Pozdawiam Was wszystkie niedzielnie!

MissBella- szkoda, że tak sie stało, ale może nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło.
Jestem z Tobą, przytulam:-(

Beatko- piekne dzieci, sliczna córunia, aż łezka w oku się kręci, też tak chce!:)

A ja byłam wczoraj w grocie solnej i mam nadzieję, że trochę minusików nałapałam, choć nie czułam róznicy:-)
Po przyjeżdzie o 13.30 zbadałam sobie sluzi niestety był meeeeega płodny, więc sie wstrzymaliśmy, zreszta miałam trochę zamieszania w domu też, ale o 16.30 zbadałam sluz i raczej się nie ciągnął, choć było go sporo i zrobiłam wtedy irygację 2,5ml, no i pomyslałam sobie, że może spróbować, bo bałam sie, że znowu będzie sucho, wyekspediowalismy starszego do sklepu. Po godzinie chciałam sprawdzic jak tam sluz, ale niestety wziełam w międzyczasie olejek lawendowy do ręki i tak nim przeszedł, ze nie mogłam tego domyć, a bałam się badać sluz, ze olejek zaszkodzi plemnikom. No i były staranka o 17.30 , ale nie wiem jaki był sluz , jakie ph, tylko M powiedzial mim, ze było bardzo wilgotno. Ostęp był 20 godzin od ostatniego wytrysku.
Po 5 min zrobiłam irygację z 1ml, po pół godzinie też, i po godzinie, bodajże po 2 i po 4 godz.

Pewno głupotę strzeliłam, ale ja naprawdę nie mam już siły na te starania, i teraz widzę , ze za szybko, bo dzis tempka spadła, wiec owulka dopiero dziś pewnie. Tylko u mnie to tak ciezko z tą dziewczynka, bo u mnie jest zawsze dużo śluzu.
Piranha- co o tym myslisz, zaszalałam , co?
A i chyba dobrze by było dzisiaj poprawić wieczorem, tak mi się wydaje, choć M raczej przeciwny.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny gratuluję przepięknych dziewczynek :) piękne słodziutkie :)
My teraz mamy ferie więc mamy o 2 lata młodszego kuzyna u siebie czyli 3 chłopów jak wczoraj chodziliśmy po sklepie dziecięcym to ludzie nie mogli się na dziwić że 3 chłopaków i kolejne w drodze :) szok
a my przyzwyczajaliśmy się jak to będzie z 3 :) a może jeszcze do tego chłopców albo uda się i będzie 1 księżniczka :) ach mam nadzieję ze jak będę na usg w 12 tyg to już coś mi powie Dr :(
jak myślicie ?

Hej Dziewczyny:-)

2 piękności do nas dołączyły super i liczę, że wymarzone płcie będą nas tu witać, to nie grzech mieć marzenia i im pomagać:-)

Gal jak staranka były dzień przed owu to może coś załapie?Jeszcze irygacje robiłaś to na pewno ph miałaś niskie. Ja odliczam z miesiąca na miesiąc i czekam do czerwca niecierpliwie. Wczoraj znów się nasłuchałam, że po co już lepiej poczekać jeszcze i zdanie innych, że by nie chcieli....szkoda gadać nie wiem co to kogo interesuje a dla mnie też jest ważne żeby rodzeństwo miało z sobą kontakt, a u mnie będzie 4 lata różnicy jak uda się od razu to przecież nie tak mało....Posiadanie więcej jak 2 dzieci to już ludzie się krzywo patrzą:confused2: nie będe się w niedzielę denerwować.... pozdrawiam i udanych staranek!!!!!!!

Bella przytulam Cię mocno i życzę jak najlepiej, trzymam kciuki za kolejne starnka!!

Witajcie Niedzielnie
Ale u nas bryndza..pada deszcz temperatura na plusie i na zewnatrz robi sie niezle bagno
My sie dzisiaj nigdzie nie wyberamy, po prostu sobie niedzielnie i rodzinnie "gnijemy" w domu.
Pozniej zrobie chlopakom pizze:) i sobie wrzucimy jakis filmik:)

BeatKo- ale piekna ta Twoja dziewczynka!!! A małż widac zakochany po uszy Wspaniala z Was rodzinka:)))))

Aneczko a Ty kiedy pochwalisz sie Ninka?
...Chyba sie nie załapalam

Ollena - Kochana czemu tak zadko dajesz znac? Jak sie miewasz?
Boziu jak ten czas leci...niedlugo dobijesz do 30tc...a wtedy to juz moment zleci do porodu:))))

Ostatnia edycja:
Miss bella ciesz się że się wszystko rozwiązało,bo ja jeszcze cały czas czekam na @ a to już 35 dc i nic:wściekła/y:.Myśle że napewno byłaś w ciąży ale była zbyt słaba dlatego się nie utrzymała.Następny cykl będzie ok:tak:.
Ja też się czułam jak w ciąży miałam prawie wszystkie objawy i klops.
Żebym chociaż już dostała tą wredną @.
Życzę Ci powodzenia w następnym cyklu :-).
Głowa do góry!

Noemi- może załapie, tylko mam trochę stresa, ale co ma juz być niech będzie!:tak: Widać, jestem trudnym przypadkiem;-)

reklama
Gal, i dobrze, że poszłaś na większy spontan! :-) ...te pomiary dość stresujące są a nie trzeba drażnić za często naszej PRL po obciążeniu :-D Robiłaś irygacje więc na pewno pH było niskie a zasadowy płodny śluz się wymył ...ja bym jeszcze chyba zaszalała w dniu pozytywnego testu albo może nawet w dniu owulki :-) (oczywiście z irygacjami i może Sylkiem po nich by nie było za sucho) skoro w okolicach tego dnia znika Ci zasadowy śluz płodny ...ale oczywiście mną się nie sugeruj :-D

Do góry