reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
MissBella- trzymam kciuki abyś szybko dostała tego dupka, będzie dobrze:tak:

Dzieki dziewczynki za pamięć:tak:

A ja już wróciłam od gina i stwierdzam po raz kolejny, że ja to nie mogę mieć prosto, tylko zawsze coś.
Stwierdził, że na prawym jajniku cisza, a i na lewym nie widać postępów (przypomnę, że lewy mam zawsze zasłonięty i trudno coś na nim zobaczyć od cesarki).
Pomyslałam sobie, że to ciekawe bo mam sluz ciągnący się, no i przyjechałam do domu zrobiłam test owu i prawie dwie takie same kreski, testowa tylko trochę jaśniejsza od kontrolnej.
I teraz sobie myslę, czy może być skok lh , sluż płodny ciągnący się , bez wzrostu pcherzyków, czy gin to taki fachowiec ( zaprezentował sie już wcześniej ze swoją wiedzą o progesteronie i stosunku lh:fsh)?

Piranha i inne dziewczynki co o tym myslicie i co mam w tej sytuacji robić ze staraniami? Przypomnę przytulania były ostatnie 9dc i na pewno wtey było ph 7.

Kinga tak, biore b-complex od 5 dnia tego mojego teraźniejszego długaśnego cyklu..
i ziółka w kolejce czekają, ale to czerwona małpa musi się pojawić

Czarodziejka biedny Maks, szybkiego powrotu do zdrówka, ucho potrafi dać nieźle w kość. Buziak dla was

Piranha
to się wyjaśniły ostatnie nocne akcje Krzysia, trójki są bolesne dla maluchów.
Ale u was i tak widzę luzik, większość ząbków bez większych problemów wyszły :) super

Gal no ja pierdziuuu
a masz teraz opcję iść do innego gin?

Gal, moim zdaniem to niemożliwe. Estradiol powstaje jedynie w rozwijającym się (pod wpływem FSH) pęcherzyku jajnika przed owulacją (powoduje on obecność śluzu płodnego i rozrost endometrium), pod jego wpływem dochodzi do wyrzutu LH i następnie do owulacji. A więc brak pęcherzyka = brak estradiolu = brak piku LH. Według mnie owulkę masz teraz z tego zasłoniętego jajnika, zazwyczaj owulacje są raz z jednego a raz z drugiego jajnika ...pomyśl nad zmianą gina niestety :-(

MissBella
, super, że się udało umówić, zaczniesz łykać progesteron i plamienia na pewno znikną
t2039.gif
Odezwij się po wizycie.

Ostatnia edycja:
Piranha- dzięki bardzo, też tak samo uważam, przeciez to są naczynia połączone. Kurcze teraz nie wiem co z tymi staraniami, bo przez to wczorajsze zamieszanie z tym ph nie działaliśmy, a widać owu będzie wczesniej niż zwykle i to mi trochę zamieszało.
Co byś mi zaproponowała? Czy przed owu jeszcze działać, bo inaczej to znowu cykl stracony i brak starań w odpowiednim czasie.

Truskafffka- to juz nie ma sensu , aby iść w takim razie na usg, ale dzieki:tak:

Gal, ja bym działała choćby i dziś (irygacja godzinę przed i potem po w ilości 1- 3 ml co 30 minut) ale moim zdaniem lepiej się nie sugerować w tej akurat kwestii ;-) Możesz też raz jeszcze spróbować z O+12.

Piranha- szkoda, że wczoraj się nie udało, ale ten gin tez mnie we wtorek zmylił, bo powiedział, ze pęcherzyk jest ok.10mm, to wiec sobie wyliczyłam, że jak rosnie 2mm na dobę to owu będzie 15 dc, i tak z reguły miałam , a tu szybciej, pewno przez te ziółka, ach ci lekarze!
Ja to już nie wiem czy tak nie zrobię, czy może już lepiej poczekać do jutra, bo ostatnio w owulkę nie miałam już ciagnącego się śluzu. A widzisz, na mój sluz suplementy niestety nie działają, nie chce się poddać niedobry, co za gatunek:wściekła/y:

Tak myslę, ze M bierze ten licorice to może wykończył plemniczki męskie, nie orientujesz się po jakim czasie od brania unieruchamia plemniki męskie?

reklama
Jestem..p
pojechałam jednak do Poznania... kupiłam sobie zaj...stą kurtkę w Orsayu(mój ulubiony sklep) do bioder i w kolorze zgaszonego brązu-taka a'la skóra...
do tego chustę w h&m
w superfarmie
omega 3
test ciążowy-może się przyda....;/
henne-kilka sztuk
witaminy musujące
wit C musujacą
i coś tam jeszcze...muszę do torby zajrzeć ...

generalnie jak to po zakupach humor mi trochę wrócił;))

Gal kochana -ja pytałam kiedyś gina na temat sluzu i powiedział tak:
jeśli jest sluz płodny to owulka bedzie bo tak jak pisała Pirania estrodial i te sprawy..
więc skoro masz śluz to cykl nie bedzie pusty

za to cykl bez śluzu na zewnątrz nie musi oznaczać braku owu bo potrzebny jest sluz w środku...

tak więc skoro Ty masz na zewnątrz to na bank owulka bedzie-tymbardziej skoro test owu pokazał pozytyw...

ja też działałam w 9d.c. i w 11d.c. z panem orgazmo...
a pytałas jakie masz endo???????????????

Pirania mam nadzieje,kochana ,że bedzie jak piszesz...na pocieche zrobiłam sobie test owu i negatywny...
czyli jak w srodę o 10.00 był pozytywny a dzis po 9.oo negatywny to BARDZO wierzę ,że jestem po owu...
ukochac Krzysia ;)))))))))

Bels- &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za wizytę i czekam na wieści;))

Truskafffka wspieram kochana...ależ się naczekasz na ta @!!!
a kiedy masz iść do gina po coś na wywołanie??

Czarodziejka -dzięki;**
współczuję Maksiowi...masz w domu olejek kamforowy???dobrze rozgrzewa i przynosi ulgę..trochę na watę i do uszka..

Do góry