reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Miss - no wlasnie dobrze by bylo szybciutko z tymi plamieniami podraloac po hormonki.
Ja tez to przerabialam, przy czym u mnie plamienia a potem krwawienia pojawily sie kolo 10tc...wtedy to mialam stresa ale dupek zaradzil:)

a oto moje wyniki krwi
cytomegalia IgG 0,4
IgM 0.16
ujemny
Toxo
IgG 39,4
IgM 0,500

a i RDW mam podwyższone
czy któraś tak ma ?

Lekarz powiedział że jest ok
ale czy na pewno?

Kinga, miłe, że pytasz :-), u mnie dziś kolejny klon dnia poprzedniego, zwariować idzie ;-), czasem tracę rachubę czasu gdy każdy dzień jest do znudzenia identyczny.

Czarodziejko, dzięki kochana, nocka była dużo lepsza, po prostu wtedy ząbek się synkowi przebijał bo zauważyłam następnego dnia spuchnięte dziąsło i przebitą przez nie górną trójkę ...Krzysiu długo nie miał ani jednego ząbka a jak zaczęły w końcu wyrastać to jak grzyby po deszczu, pełno już ma ząbków i większość to nawet nie wiem kiedy się pojawiła :-)

MissBella, koniecznie załatw dziś dupka/lutkę - ewidentnie masz niski progesteron a to hormon niezbędny do utrzymania i prawidłowego rozwoju ciąży. Oczywiście nic się martw, jak zaczniesz przyjmować progesteron to wszystko będzie dobrze na 100% a dzidzia będzie rosnąć jak na drożdżach :-)

MissBella, to dzwoń do jakiegokolwiek innego gina, każdy przepisze Ci od razu progesteron w takiej sytuacji. Daj znać czy się udało a ja zaciskam mocno kciuki! Ja w obu ciążach przyjmowałam progesteron (w pierwszej Luteinę a w drugiej Duphaston).

Miss musisz te hormonki załatwić koniecznie

piranha to Krzysiu zaraz bedzie miał pełen full zestaw ząbków jak tak szybko idą :-) czekamy na wiosnę prawda? wtedy wszystko budzi sie do życia nawet ludzie :happy:

reklama
Matik, podobno jeśli MCV jest w normie a RDW podwyższony to może to być początek niedoboru witaminy B12, kwasu foliowego czy żelaza. Bierzesz witaminy? Ja przeszłam przed ciążami zarówno cytomegalię jak i toksoplazmozę :-)

Kinga, dokładnie, byle do wiosny!
t2014.gif
Wiosną zawsze wstępują we mnie duże pokłady energii i optymizmu! :-)

Do góry