reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Kinga no dokładnie..żadnego uczucia bólu czy kłucia....nic...cisza..gdybym nie była na usg to pewnie bym myślała ,że owu nie mam w tym cyklu...
oby jutro tempka to potwierdziła..
skad ja to znam poki sie nie staralam to czulam klucie, bol i wiedzialam, ze to owu... a teraz od kiedy biore suplementy cisza, nic ,zero :/
ja to malo tutaj pisze, bo nie nadazam za wami dziewczyny, czasem tylko podczytuje... bo czas dziele miedzy dzieci i szczeniaka... ;)

reklama
Martika no mnie w tamtym cyklu bolał bardzo lewy jajnik,masakra jak czułam ,a teraz nic...

Kate no jestes bo juz myślałam,że może na porodówce jesteś ..
to &&&&&&&&&&&&&& za poród na dniach...
i synek ma juz słuszna wagę..mój Domi miał 4100g..lekko nie było.

Zuza poszalała z Bono na ogrodzie ..
jade po Dominika.

kate nie ma co do konca brac do glowy tej wagi bo u mnie i wsrod prawie wszystkich moich znajomych waga sie nie zgodzila- ja mialam urodzic dziecko o wadze 3200 (usg robione dzien przed porodem), a urodzilam 4kg chlopa;-) moja dobra znajoma mialam urodzic ponad 4kg klocka a urodzila synka z waga 3600. moja bratowa przechodzila o prawie 2 tygodnie i tez podobno synkus mial byc bardzo duzy a wazyl 3600. takze okaze sie dopiero po porodzie:-) zucze jednak zeby bylo lekko:tak:

wlasnie sie dowiedzialam ze moja znajoma wlasnie urodzila druga coreczke! ludzie to maja szczescie do tych coreczek, a ja nie moge doczekac sie nawet ani jednej;-)

mama- a wiesz ze ja kiedys (przed urodzeniem dzieci) nie mialam objawu owulacji tj klocia...jedynie sluz i tempka pozkazywala...teraz klocie praktycznie za kazdym razem czasem nawet tak bolesne ze wytrzymac nie moge,

Ilaczek- nie przejmuj sie ludzmi, dla nich troje dzieci to juz patologia i ewidentna wpadka!!!!!
Najwazniejsze czego Ty pragniesz...
Dobijaja mnie ludzie ktorym sie wydaje ze jak ktos ma wiecej dzieci niz dwoje to ze to przypadek!!!!!!

kate - tez uwazam ze ta waga wyliczona z usg nie musi byc adekwatna do stanu faktycznego...to jest orienracyjne...
Glowka do gory

Ostatnia edycja:
Dziewczyny nie piszę często bo normalnie przy dwojce dzieci nie wiem czesto w co rece wlozyc ale podczytuje Was czasami wieczorami.

JAGIENKA - ja CIE normalnie dziewczyno podziwiam, ja nie wiem jak Ty sama dajesz rade, ja czasami (np wczoraj) mialam wszystkiego dosc, bo maz wrocil z pracy o 21.30 zamiast o 20.45 przez ten snieg. SZACUN!

Gratuluje Aneczce i Beatce cudnych coreczek. Zycze wszystkim staraczkom szczescia w planowaniu u upragnionych ZDROWYCH dzieciatek:)

Dziewczyny chciałabym Was prosić o rady w dwoch kwestiach.

Pierwsza dotyczy wyjazdu z dziećmi na wakacje - synek bedzie mial 2,5 roku a mala jak same wiecie okolo roku. I zastanawiamy sie gdzie mozna z takimi dziecmi wyjechac, jaki obrac kierunek, co z obiadami i wogole. Moze ktoras mama juz byla w podobnej sytuacji i moze cos doradzić? Bedzie z nami takze malzenstwo z corka 1,5 roczna. Czy lepsze morze, czy góry a moze inne rejony. Moze macie jakies polecone miejsca? Zaznaczam ze w Polsce :)

A druga sprawa dotyczy obiadkow i posiłkow dla dzieci ktore sa na cycu ale powoli chcialabym zaczac wprowadzac nowe jedzonka, zupki. Zaczelam od ziemniaka i marchewki, sama gotuje. Nie wiem tylko kiedy podawac, zamiast którego jedzenia, i ile. Wogole myslalam zeby moze gotowac raz w tygodniu załozmy w niedziele i mrozic dla malej zeby bylo latwiej. Co o tym myslicie? Jakie proporcje dawac? Czego uzywac do gotowania?

Bede wdzieczna za rady, a napewno inne mamy tez skorzystaja:)

Pozdrawiam

witam wszystkich ciezko tu wszystko nadrobic ale jak znajde czas bede po kolei czytac :)
za kogo bnastepne kciuki trzymac ? napewno mama chyba kinga ? i ?.
miss gratuluje napewno z tego bedzie ciaza u mnie to tez byla ledwo widoczna kreseczka:-)
ja lece dalej szukac mebli itp;/ milego dnia wszystkim i II kreseczek

nom niteczki znowu sa to pewnie małpiszon lezie :-p ciekawi mnie jutrzejsza temperaturka??????

Kate moze chcesz na PW numer telefonu aby ktos mógł przekazac ,ze urodziłaś???

reklama
Czarodziejka -doczytałas patent na uciekajace posty :))???

Fikusowo...witaj
co do I kwestii to my bylismy z dziećmi w Grecji -miały2 i 4 lata i było si-jedli jedzonko,dobzre spali i lot super znieśli..
ale jesli Wy chcecie w Pl to ja myślę,że lepiej morze-na plarzy dziecko ma mega piaskownicę i co Mu wiecej trzeba;))

co do II kwestii
ja też gotowałam sama dzieciom ..
myślę ,że możesz mrozić pewni...ja nie mroziłam -robiłam na 2 dni ,dawałam część a resztę do lodówki.
na drugi dzień odgrzewałam i było smaczne.
jak zrobisz na kilka dni to przez kilka dni bedzie jadła to samo...może jej się znudzić...

ja robiłam tak-w małym rondelku gotowałam ziemniaczka i marchewke drobno pokrojone..
przekładałam do pojemnika do blendera i dodawałam pół żółtka lub łyzkę ugotowanego mięska z filetu kurczaka+ łyżeczka masła..
miksowałam i karmiłam + herbatka(z Hippa) z butelki..

na następne danie do ziemn.i march.dodawałam np.buraczki
----------//--------------- dodawałam 2 różyczki kalafiora
--------------------//-------- ---- 2 różyczki brokuła
--------//--------------- brukselkę

tak samo robiłam z deserami-tarkowałam jabłko +kruszyłam herbatniki które nasiąkały sokiem i dzieci futrowały..
rozdrabniałam banana+ biszkopty

Do góry