reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Kinga no dokładnie..żadnego uczucia bólu czy kłucia....nic...cisza..gdybym nie była na usg to pewnie bym myślała ,że owu nie mam w tym cyklu...
oby jutro tempka to potwierdziła..
skad ja to znam poki sie nie staralam to czulam klucie, bol i wiedzialam, ze to owu... a teraz od kiedy biore suplementy cisza, nic ,zero :/
ja to malo tutaj pisze, bo nie nadazam za wami dziewczyny, czasem tylko podczytuje... bo czas dziele miedzy dzieci i szczeniaka... ;)

reklama
Martika no mnie w tamtym cyklu bolał bardzo lewy jajnik,masakra jak czułam ,a teraz nic...

Kate no jestes bo juz myślałam,że może na porodówce jesteś ..
to &&&&&&&&&&&&&& za poród na dniach...
i synek ma juz słuszna wagę..mój Domi miał 4100g..lekko nie było.

Zuza poszalała z Bono na ogrodzie ..
jade po Dominika.

kate nie ma co do konca brac do glowy tej wagi bo u mnie i wsrod prawie wszystkich moich znajomych waga sie nie zgodzila- ja mialam urodzic dziecko o wadze 3200 (usg robione dzien przed porodem), a urodzilam 4kg chlopa;-) moja dobra znajoma mialam urodzic ponad 4kg klocka a urodzila synka z waga 3600. moja bratowa przechodzila o prawie 2 tygodnie i tez podobno synkus mial byc bardzo duzy a wazyl 3600. takze okaze sie dopiero po porodzie:-) zucze jednak zeby bylo lekko:tak:

wlasnie sie dowiedzialam ze moja znajoma wlasnie urodzila druga coreczke! ludzie to maja szczescie do tych coreczek, a ja nie moge doczekac sie nawet ani jednej;-)

mama- a wiesz ze ja kiedys (przed urodzeniem dzieci) nie mialam objawu owulacji tj klocia...jedynie sluz i tempka pozkazywala...teraz klocie praktycznie za kazdym razem czasem nawet tak bolesne ze wytrzymac nie moge,

Ilaczek- nie przejmuj sie ludzmi, dla nich troje dzieci to juz patologia i ewidentna wpadka!!!!!
Najwazniejsze czego Ty pragniesz...
Dobijaja mnie ludzie ktorym sie wydaje ze jak ktos ma wiecej dzieci niz dwoje to ze to przypadek!!!!!!

kate - tez uwazam ze ta waga wyliczona z usg nie musi byc adekwatna do stanu faktycznego...to jest orienracyjne...
Glowka do gory

Ostatnia edycja:
Dziewczyny nie piszę często bo normalnie przy dwojce dzieci nie wiem czesto w co rece wlozyc ale podczytuje Was czasami wieczorami.

JAGIENKA - ja CIE normalnie dziewczyno podziwiam, ja nie wiem jak Ty sama dajesz rade, ja czasami (np wczoraj) mialam wszystkiego dosc, bo maz wrocil z pracy o 21.30 zamiast o 20.45 przez ten snieg. SZACUN!

Gratuluje Aneczce i Beatce cudnych coreczek. Zycze wszystkim staraczkom szczescia w planowaniu u upragnionych ZDROWYCH dzieciatek:)

Dziewczyny chciałabym Was prosić o rady w dwoch kwestiach.

Pierwsza dotyczy wyjazdu z dziećmi na wakacje - synek bedzie mial 2,5 roku a mala jak same wiecie okolo roku. I zastanawiamy sie gdzie mozna z takimi dziecmi wyjechac, jaki obrac kierunek, co z obiadami i wogole. Moze ktoras mama juz byla w podobnej sytuacji i moze cos doradzić? Bedzie z nami takze malzenstwo z corka 1,5 roczna. Czy lepsze morze, czy góry a moze inne rejony. Moze macie jakies polecone miejsca? Zaznaczam ze w Polsce :)

A druga sprawa dotyczy obiadkow i posiłkow dla dzieci ktore sa na cycu ale powoli chcialabym zaczac wprowadzac nowe jedzonka, zupki. Zaczelam od ziemniaka i marchewki, sama gotuje. Nie wiem tylko kiedy podawac, zamiast którego jedzenia, i ile. Wogole myslalam zeby moze gotowac raz w tygodniu załozmy w niedziele i mrozic dla malej zeby bylo latwiej. Co o tym myslicie? Jakie proporcje dawac? Czego uzywac do gotowania?

Bede wdzieczna za rady, a napewno inne mamy tez skorzystaja:)

Pozdrawiam

witam wszystkich ciezko tu wszystko nadrobic ale jak znajde czas bede po kolei czytac :)
za kogo bnastepne kciuki trzymac ? napewno mama chyba kinga ? i ?.
miss gratuluje napewno z tego bedzie ciaza u mnie to tez byla ledwo widoczna kreseczka:-)
ja lece dalej szukac mebli itp;/ milego dnia wszystkim i II kreseczek

nom niteczki znowu sa to pewnie małpiszon lezie :-p ciekawi mnie jutrzejsza temperaturka??????

Kate moze chcesz na PW numer telefonu aby ktos mógł przekazac ,ze urodziłaś???

reklama
Czarodziejka -doczytałas patent na uciekajace posty :))???

Fikusowo...witaj
co do I kwestii to my bylismy z dziećmi w Grecji -miały2 i 4 lata i było si-jedli jedzonko,dobzre spali i lot super znieśli..
ale jesli Wy chcecie w Pl to ja myślę,że lepiej morze-na plarzy dziecko ma mega piaskownicę i co Mu wiecej trzeba;))

co do II kwestii
ja też gotowałam sama dzieciom ..
myślę ,że możesz mrozić pewni...ja nie mroziłam -robiłam na 2 dni ,dawałam część a resztę do lodówki.
na drugi dzień odgrzewałam i było smaczne.
jak zrobisz na kilka dni to przez kilka dni bedzie jadła to samo...może jej się znudzić...

ja robiłam tak-w małym rondelku gotowałam ziemniaczka i marchewke drobno pokrojone..
przekładałam do pojemnika do blendera i dodawałam pół żółtka lub łyzkę ugotowanego mięska z filetu kurczaka+ łyżeczka masła..
miksowałam i karmiłam + herbatka(z Hippa) z butelki..

na następne danie do ziemn.i march.dodawałam np.buraczki
----------//--------------- dodawałam 2 różyczki kalafiora
--------------------//-------- ---- 2 różyczki brokuła
--------//--------------- brukselkę

tak samo robiłam z deserami-tarkowałam jabłko +kruszyłam herbatniki które nasiąkały sokiem i dzieci futrowały..
rozdrabniałam banana+ biszkopty

Do góry