reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Ostatnia edycja:
reklama
nullka, tu np. Fazy Ksi�yca w 2005 roku możesz sprawdzić fazy Księżyca w 2005 r., daj znać czy się sprawdziło :-) Podobno 2-3 dni przed nowiem to jeszcze nie jest "na dziewczynkę", musi być nów albo po nim.

Truskafffko, najlepsza by była 2 razy dziennie C-500 "Time Released" ale nie mogę takiej namierzyć na Allegro (na eBay jest kilka "modeli", tu np. można dokonać zakupu w Niemczech PREMIUM VITAMIN C 500 mg TIME RELEASED 60 Tab: *RETARD* | eBay). A czy wydajniej będzie 2 razy dziennie zwykła C-500 czy raz dziennie C-1000 z formułą "Timed Release" to już bladego pojęcia nie mam, chyba z tych 2 opcji wzięłabym tą C-1000 :-)

Piranha więc chyba ze starszym synkiem tez sie sprawdziło :-) bo rozumiem że jak trwa III kwadra po Pełni to też jest na chłopca?
Pełnia zaczęła się 24.04.2005 , III kwadra zaczęła sie 1.05.2005 - poczęcie było około 4-5.05.2005 a nów rozpoczął sie dopiero 8.05

Piranha a jak to jest z trwaniem I kwadry po nowiu a jeszcze przed Pełnią- kiedy kończy sie ten dziewczynkowy czas?

Wiecie że sprawdziłam mojej siostry bliźniaczki i okazało sie że owu miała kilka dni po nowiu :-) hehehe ciekawe jak to jest jak rodzą sie bliźnięta syn i córka hehehe
I koleżankę sprawdziłam która w lipcu urodzi synka - owu była po pełni :-)

Nullka- kupiłam rzemieniową z koralikami i logo , teraz jest promocja 20%.

Odbierał mój mąż i mieli wtedy miernik jonów i wcale ta bransoletka nie miała 3000 jonów, a 1300, ale podobno tak może być, że to jednostkowy pomiar, itd, ale kupiłam bo teraz zima i mi owulka przypadnie pewno przed nowiem, więc to mam gdzieś z tyłu głowy i męczy mnie to trochę.

Piranha- koleżanko dowcipna:-)

Mama05- owocnych staranek! Ziółka mieszałam drewnianą łyżką z dobrą energią i mam nadzieję, że przysłużą się w tym cyklu i ujrzysz wyczekane II keseczki na teście!:-) A po owulce pijemy nr 5?

Tuskafffka-niech ta wstęciucha przyłazi i dołanczaj do grona miłosniczek ziółek!:-D

Gal a kupowałas z tej strony co wczesniej podawałas? Mogłabyś sie pochwalić jaką kupiłas? Wklej zdjęcie :-)

Tak piszecie o tych jonach, ja też o tym myślę, zwłaszcza, że po az pierwszy chcę sie pzybliżyć, a tu jeszcze ta pełnia i zima:wściekła/y:

I co dzisiaj sobie wymysliłam, że chyba wybiorę się do groty solnej przed owulką, podobno jeden seans to jakby byc kilka dni nad morzem, Piranha co o tym myslisz, czy to coś może dać i naładuje moją komórkę dodatnio?

A i Pinha- znalazłam swoje wyniki ze stycznia 2011 i robiłam wtedy sam progesteron, bo myslałam , zę jestem w ciaży i bo gdzies pamiętam, że wtedy wyczytałam, że można rozpoznac po nim ciąże i wynosił on 9,64. Wieć nie taki zły zwłaszcza, że wtedy kamiłąm jeszcze dosyć intesnsywnie piersią i prolaktyna pewno mi go obniżała i na pewno było to pod sam koniec cyklu, bo przed samym @. Dziwne to wszystko.

Ostatnia edycja:
nullka, Tamara pisze, że od nowiu do 1 dnia przed pełnią jest w atmosferze więcej jonów ujemnych a od pełni do nowiu - więcej dodatnich, tak więc wygląda na to, że w przypadku starszego synka też Ci się sprawdziło :-) (może w czasie nowiu i pełni jest najwięcej właściwych jonów w atmosferze gdyż często zaznaczane jest by przy staraniach o córkę celować w nów a przy staraniach o synka - w pełnię). Moja owulka wypadła 30 października a nów był 26 października więc trafiłam idealnie ...ale nieświadomie ;-) gdyż wtedy nie wiedziałam, że ma to jakiś tam wpływ.

Gal, super, że bransoletka naprawdę coś tam emituje i nie jest to jakaś ściema :-)

Nullka- proszę bardzo:-) Tak na tej stronie co podawałam kupiłam:)

IMGP2958.jpg

A moja owulka będzie pewno 20.02.12, a nów 21.02.12, tylko jeden dzień, a jaka róznica!
ALe tak czy tak w niedzielę wybiorę sie na pewno z rodzinka na seans, już kiedyś chciałam się z dziećmi wybrać, ale zawsze się nie składało.
I może jeszcze w poniedziałek, a co, zobaczę jak mi sie uda:)

Ostatnia edycja:
Gal, myślę, że to bardzo dobry pomysł z tą grotą solną! Poniżej podaję z e-Booka Tamary co podobno wpływa też na emisje jonów ujemnych:

moving air, water beach, waterfall, mountains, fire (not smoke), new moon, calcium, magnesium, showers, plants, fish tanks, fountains, fans, summer, asparagus fern, ion hair dryers, and salt rock lamps, small waterfalls in house, ionic air purifier, applied magnets (magnetic north), hematite and rose quartz jewelry, plants in house, negative ion generator, fan blowing when on computer, Neg. ion light bulbs, gaiam personal air purifier--- its an ionizer that you wear around your neck, gaiam car ionizer- plugs into cig lighter, fan with ionizer setting, pine forests , beeswax candles, Brisk walks in fresh air and breezes or rain, amethyst, tourmaline, and smoky quartz ,Onyx and black tourmaline , Sauna, Charcoal rooms and Charcoal baskets, ionized water, anion sanitary pads, moving water of any kind, Facial Steamers, Negative ions are produced naturally by wind and rain. Oils that ionize negatively when diffused include: bergamot, cedarwood, citronella, eucalyptus (citriodora), grapefruit, lavandin, lavender, lemon, lemongrass, mandarin, orange, patchouly, & sandalwood, water heat system.

Przetłumaczyłam teraz na szybko tylko kilka z tych czynników:

poruszające się powietrze, woda nad morzem, wodospady, góry, ogień, nów, wapń, magnez, prysznic, rośliny, zbiorniki z rybami, fontanny, wentylatory, lato, asparagus pierzasty, lampy solne, małe fontanny domowe, biżuteria z hematytu i różowego kwarcu, lasy sosnowe, świece z wosku pszczelego, żwawy spacer na świeżym powietrzu, ametyst, turmalin, kwarc dymny, onyks, sauna, węgiel drzewny, poruszająca się woda, jony ujemne są naturalnie produkowane przez wiatr i deszcz, ogrzewanie wodą, olejki: bergamotowy, cedrowy, eukaliptusowy, grejpfrutowy, lawendowy, cytrynowy, mandarynkowy, pomarańczowy, patchouli, z drzewa sandałowego

Gal, może po prostu ten cykl był taki pechowy (np. niepełnowartościowa owulacja, z której powstało niepełnowartościowe ciałko żółte produkujące mało progesteronu) i następny będzie w porządku? No i w końcu pijesz ziółka Ojca Sroki na owulke więc na pewno będzie dużo lepiej!
t2014.gif
A może w tamtym cyklu mniej się denerwowałaś i stresowałaś więc prolaktyna nie poczyniła takich szkód? :-) ...a mi jak widać pomogła też duża ilość akwariów z rybami hehehe :-D

reklama
Piranha- bardzo Ci dziekuję:-) A wiesz, że też o tych rybkach tak samo pomyślałam:-D
Chyba sobie sprawię akwarium :-D Żartowałam:-D, nie mam miejsca na nie, ale bardzo mi się podobają, a zwłaszcza mojemu najmłodszemu, uwielbia rybki!:tak::-)

Do góry