reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Hej,

mama - widzę że temperaturka ładnie idzie w górę :tak: ... czekam z niecierpliwością aż nadejdzie Ten dzień :-)

Beatka
- gratulacje !!!

dziewczyny trzymam za was kciuki !:tak:

reklama
Beatko- serdeczne gratulacje !!! Jaka duża dzidzia i jeszcze SN!!! ho,ho:-)

Mama05- dzieki bardzo za kciuki, to dla mnie ważne!

Aneczko- również Ci dziekuję, tak bym chciała żeby w końcu się udało! A Tobie życzę mega szybkiego i lekkiego porodu!

Na razie się ewakuuję , bo szykujemy się na wizytę do znajomych, także nie wiem czy jeszcze dzisiaj wieczorem się odezwę, zobaczę o której wrócimy, pa, wszystkiego dobrego!

hej

Beatce już pogratulowałam osobiście, ale na forum też: wieć Beatko wreszcie pierwsza Nasza dziewczynka przyszła na świat

Mama tempka poszła w górę, czyżby kobieca intuicja????

Wróciliśmy właśnie z zakupów, musiałam Krzysiowi zakupić większe butki. Przy okazji zagadałam się ze sprzedawczynią i poprawiłam sobie nieco humorek - okazało się bowiem, że ma ona synka i córkę z różnicą wieku 2 lata (czyli taką sama jaka będzie pomiędzy moimi dzieciaczkami), opowiadała, że ciężkie były pierwsze 3-4 miesiące ale teraz jest jej łatwiej jak z jednym dzieckiem, dzieciaki się sobą zajmą, bawią się (i podobno córka leje starszego brata ;-)) a ona ma teraz więcej czasu dla siebie ...oby mój scenariusz był podobny :-) ...no może poza tym biciem się :-D

Mama05, hehehe, dokładnie jakbym siebie słyszała, czekałam na te poranne tempki i już myślałam nad tym jak wykres zmieni się jutrzejszego dnia. Strasznie mnie poza tym wciągnęło robienie wykresów, byłam w szoku ile z nich można wywnioskować ...a jak już zaczęłam łykać witaminę B6 to z wielką przyjemnością patrzyłam na to jak wykresy ładnieją z cyklu na cykl (wcześniej to potrafiła być niezła sieczka na nich). Też nie lubię listopada, zimę to ja w ogóle lubię tylko w czasie świąt a potem to od razu mogłaby już być dla mnie wiosna :-) A ten mleczy śluz to dobry znak, ale się będzie dłużyło do 4 lutego!

Gal, stałe łącze hehehe, dobre! :-D Super, że udało się Wam wczoraj podziałać i teraz zaciskam z całych sił kciuki by chłopaki zdążyli wczoraj na czas do celu! Miłego wieczorka bo z tego co opisujesz to właśnie taki się zapowiada! :-)

Aneczko
, ale cudne wieści przynosisz!!!

Beatko, GRATULUJĘ z całego serca ślicznej, zdrowej i dorodnej córeczki! Byłaś niesamowicie dzielna, że dałaś radę urodzić tak duże dzieciątko, i to jeszcze z rączką przy główce! Teraz czekamy na fotki Hanusi :-)

Hej Dziewczyny:-) tyle się tu dzieje, że nie nadążam...ciąże, porody same dobre wieści:-) zaciążonym serdecznie gratuluję a oczekującym na przyjście dzidziusia życzę szybkiego porodu bo boleć będzie:-p u mnie po staremu dalej jestem pojedyńcza, obserwuję cykl i sumiennie mierzę codziennie tempkę. Sylk czeka już na mnie na odbiór, cytrynian mam, sok z żurawiny 100% i kwas foliowy. Muszę zamówić jeszcze wit.C i B-Complex 100mg, bo wyczytałam, że dawka 100mg wykazuje lepsze działanie. Piranha chciałam się zapytać o wit.C bo z tego puritans czy jakoś tak jest dawka 1000 ale z bioflawonoidami i dziką różą mogła by być taka linka w następnym poście umieszczę;-) I jakbyś mogła napisać jeszcze o tym jak aplikowałaś sylk tzn ok kiedy do kiedy i ile żeby utrzymać odpowiednie ph. Wiecie co muszę się z Wami czymś podzielić....ostatnio mnie nachodzą takie myśli, że może za bardzo chcę córki:-( poprostu czasem sobie myślę, że to jest złe:-( że mi się nie uda i wtedy co? Będę miała za swoje...takie myśli mam. Chciałabym czasami żeby mi to było obojętne a nie jest:-( przy synku było bo to 1 dziecka ale teraz bym chciała żeby spełniło się nasze marzenie.

Jeszcze chciałam poruszyć temat jonów czy warto zakupić tą bransoletkę? I faktycznie trzymać się tych faz księżyca?Czy to już trochę za dużo? Ja czekam na ciepłe miesiące:tak: Piranha co myślisz o ciepłych kąpielach przed starankami?

reklama
skanowanie0006.jpg

Do góry