reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

czesc dziewczyny,

wpadlam tylko zyczyc milego dnia:tak:

mama ja to w ogole nie lapie sie w tych temperaturach:baffled: sama sobie nie mierzylam bo noce mialam zarwane wiec sensu nie bylo, ale to chyba dobrze bo przez calycykle bym sie chyba stresowala czy wykres jest prawidlowy i co dana temperatura oznacza;-)

piranha bola Cie piersi? bo moje pierwsi na poczatku od razu bardzo sie powiekszyly ale nie byly bolesne, a teraz kazde dotkniecie powoduje bolenosc. juz nie pamietam czy z synkiem tak mialam.
kurcze jednak to prawda ze druga ciaza jest calkiem inna iniz pierwsza- ja w ogole nie czytam o ciazy, a w pierwszej nie bylo ksiazki i gazety o ciazy ktorej w domu bym nie miala;-) tez tak mialyscie/macie?

tusia mi ten kalendarz chinski z synkiem sprawdzil sie gdzie sprawdza sie lata skonczone a nie roczniko (nie moge go teraz znalesc), a teraz ze wszystkich kalendarzy wychodzi mi corka;-) cholerka niech te kalendarze mi sie lepiej sprawdza:-D no i w ta obraczke ciagle wierze, ktora doslownie zawsze nad brzuchem kreci sie w kolko:tak:

test z sody robi sie nastepujaco- wsypuje sie 2 lyzki sody do jakiegos pojemnika i sika sie na niego (ja nie siklam bezposrednio tylko najpierw do innego pojemnika). jak sie pieni to chlopczyk , jak nie ma zadnej reakcji to dziewczynka.

reklama
Cześć dziewczyny!

Monico - podaj namiary na kalendarz, który Ci się sprawdził :-)

Mama05
, według mnie starania teraz już niczym innym poza przyjemnością nie zaowocują :-) ale tempka ładnie idzie już w górę (mi zawsze szła stopniowo z dnia na dzień, nigdy nie było wielkiego skoku, zerknij na mój szczęśliwy wykresik Obserwacja cyklu - enpr.pl) i zaciskam mocno kciuki! &&&&&&&&&

Kosmo, może teraz mnie delikatnie bolą ale na początku ciąży nic a nic, w poprzedniej też mnie nie bolały a powiększyły się dopiero jak przyszedł nawał pokarmu ...jakieś nieczułe te moje piersi :-D Ja też teraz w ogóle nie czytam o ciąży, w poprzedniej czytałam książki i gazety o tej tematyce a także analizowałam w internecie co się zmienia u dzidziusia w każdym tygodniu :-) Chyba jest trochę prawdy w tym dowcipie: Zachowanie matki przy kolejnych dzieciach - teksty Jeja.pl :-D Na szczęście wraca mi już apetyt :-)

Witajcie dziewczynki! Mama oby @ nie przyszła, także &&&& ogromne, trzeba zacząć tę naszą szczęśliwą kolejeczke.
Kobitki jak nastroje przed Nowym Rokiem, u mnie pozytywnie bo w końcu będe i ja działała no i licze ńa kciukaski wasze od lutego, mam nadzieję że rok mi się nie zejdzie z tymi starankami:-D
Jak sylwestra spędzacie, my idziemy do znajomych także spokojnie, muszę tylko coś do żyru przyszykować, ale jutro wolne więc się coś upichci.
Miłego dzionka;-)

.
Kobitki jak nastroje przed Nowym Rokiem, u mnie pozytywnie bo w końcu będe i ja działała no i licze ńa kciukaski wasze od lutego, mam nadzieję że rok mi się nie zejdzie z tymi starankami:-D
Jak sylwestra spędzacie, my idziemy do znajomych także spokojnie, muszę tylko coś do żyru przyszykować, ale jutro wolne więc się coś upichci.
Miłego dzionka;-)

U mnie też bardzo pozytywnie:)) zaraz po @ działamy i mam nadzieje ze długo nie bedzie trzeba czekać na dzidzie.
My w sylwestra też do znajomych idziemy, tak na spokojnie.. cztery parki i dzieciaczki.

jestem ..siostra właśnie pojechała...u nas pada cały dzień i ogólnie nic się nie chce........

Pirania no piękny ten ciążowy wykresik ;) dzięki za &&& zobaczymy jak to bedzie w tym cyklu..
F M nadal nie doszły-zaraz mąż wystosuje maila do gościa bo to przesada..

Agulek- dzięki za &&& ja za Ciebie też zaciskam ;))

coś Pauli daawno nie było.....

Agulek ja jaja faszerowane łososiem robię tak-drobno siekam łososia( takiego w plastrach kupuję) do miseczki łosoś ,żółtka z ugotowanych jajek ,troche szczypiorku i majonez+vegeta-mieszam i nakładam do przekrojonych na pół białek;)

chiński kalędarz - ja znalazłam ten Kalkulator płci dziecka - Kalkulator ciąży - Ciążowy.pl
ale nie moge znalezdz tego gdzie jest cała tabela i na niej widać w których miesiącach sie starać
powodzenia a ja jeszcze poszperam i może znajde tamta tabele chińskiego kalędarza :

Dzięki mama, dopisałam łososia do listy zakupów i po robocie lece na zakupki:-)
Piranha mam zagwostkę dla ciebie żeby nie było tak słodko, otoż okres mam co 28 dni, trwa 4-5 dni i ok 6 pojawia mi się śluz ale taki lejący przezroczysty a potem koło 10 -11 zmienia się na gęsty biały a w owulację znów lejący przezroczysty owulacja zawsze ok 14-15 dnia i co ty na to? dziwactwo jakieś chyba nie? Sorry jak kogoś rażą moje opisy

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry