reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
agulek ja bezposrednio po okresie tez zauwazalam u siebie sluz (a raczej jego minimum i tylko w okolicy szyjki, nie na zewnatrz), potem susza, a potem znowu minimum sluzu (tylko i wylacznie w okolicach szyjki).
w cyklu w ktorym zaszlam tez tak mialam, z tym ze myslalam ze nici z fasolki poniewaz staranka zakonczone 11dc, a od potem jak sie baladalam w 12dc to susza jak na pustyni. dlatego chcialam poworzyc staranka w 12dc bo myslam przekonana ze skoro w 12dc susza to pleminiki nie mialy szans na przezycie. dopiero ok 14dc wnowu cos tam wybadalam;-), ale tez znikomy ten sluz (raz byl , raz go nie bylo i wprawdzie troszke rozciagliwy, ale nie przezroczysty). no ale jak widac udalo sie:tak:

A mi z pierwszego kalendarza podanego przez MiSia-2007 wychodzi chłopak a z drugiego dziewczynka :-D

agulek, uwielbiam zagwozdki :-D Jak najbardziej może Ci się pojawić taki śluz kilka razy w cyklu, zarówno przed owulacją jak i po niej następują w organizmie wyrzuty estrogenu (obniżające tempkę na wykresie, po angielsku tzw. "estrogen surge") i w czasie ich trwania może się pojawić płodny śluz. Również w fazie lutealnej, kilka dni po owulacji wzrastająca ilość estrogenu może spowodować obniżenie tempki i pojawienie się śluzu przypominającego wyglądem ten płodny (jest to tzw. drugi wyrzut estrogenu, po angielsku nazywa się to "secondary estrogen surge").

mama05, sama widzisz, że u mnie tempka rosła dość stopniowo :-) Faktycznie strasznie długo idą do Ciebie te witaminki :-( Ale mi dziewczyny narobiłyście smaka na jajka faszerowane :-)

Ostatnia edycja:
piranha u mnie tez wychdzi z pierwszego chlopiec a z drugiego dziewczynka;-) ale nie bierzemy tego pierwszego pod uwage bo tamten sie nie sprawdzil w przypadku mojego synka, takze ten drugi MUSI byc skuteczny;-)

agulek ale to chyba normalne taki sluz zaraz po @ i potem przed owulka? moja dobra znajoma ktora jest juz 22tc tez tak miala. wlasnie gdyby nie ona myslalabym z jestem wyjatkiem, a ona myslala ze tylko ona ma takie dziwne cykle. a ze obie planowalysmy ciaze z wyprzedzeniem, ona dluzej sie starala to wszystko sobie opisywalysmy i obie sie uspokoilysmy ze wszystko z nami ok, skoro ten sluz tak dwa razy wystepuje;-)

mama trzymma mocno zacisniete kciuki:tak: jakos czuje ze juz niedlugo dolaczysz do naszego zafasolkowanego grona:tak: zreszta czuje ze bedzie nas duzo po nowym roku:tak: za wszystkie trzymam kciuki!

Ostatnia edycja:
Kosmo-dzięki za &&& i wierę ,że się uda...mam nadzieję,że dołączę do Was zafasolkowanych:))
jeszcze 2 tygodnie i się wyjasni..
choc nie nastawiam sie bo dopiero 2 tyg łykamy z Tomem witaminy..

Pirania -czy ja mam to wszystko łykać do owu czy do ewentualnego pozytywnego testu???

reklama
czesc babki:-) jestem i ja:-)

mam wolna chwile to wlecialam,
moj brzdac spi wiec chwilka relaxu dla mnie;-)
mama kochana dziekuje za pamiec wywolalas mnie dzisiaj:tak:
u mnie staranka chyba sie troche przesuna na czerwiec:sorry2:
maz wyjezdza po nowym roku i bede sama:-(ale bede tu z wami nadal i dopingowac wam i trzymac mocno&&&&&&&&&&&&&&&za kazda

Do góry