reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Noemi, spadek tempki (na skutek wyrzutu estrogenów) przed owulacją nie zawsze występuje, za to po owulacji temperatura powinna rosnąć na skutek wydzielanego przez ciałko żółte progesteronu, jeśli nie rośnie to oznacza to, że nie wzrasta w organizmie progesteron i prawdopodobnie cykl był bezowulacyjny (przy niedomodze lutealnej (niewydolności ciałka żółtego) temperatura w 2 fazie cyklu też jest zakłócona, warto zatem mierzyć tempkę, wiele można z tego wyczytać). W zależność tętna od płci dziecka nie wierzę, niby dlaczego serce chłopca miałoby szybciej bić jak dziewczynki, mój synek zawsze miał tętno 140 i powyżej :-) Na koniec dodam, że jeśli zastosujesz dietę, suplementy i zakwaszacze to mocno wierzę, że będziesz miała w przyszłym roku wymarzoną córeczkę :-)

Kinga, dziewczyny z forum robiły test z sodą i twierdzą, że się im w większości sprawdzał :-) Ja nie robiłam gdyż według mnie wynik zależy od pH moczu a pH moczu w ciąży nie świadczy o płci dziecka (im niższe pH moczu tym prawdopodobnie niższe pH śluzu i większe szanse na córcię, ale ma to jednak znaczenie tylko podczas staranek, dziewczyny na in-gender pisały, że w ciąży po odstawieniu diety i suplementów pH wracało do normalnego, naturalnego poziomu ...może zatem sprawdzalność tego testu wynika stąd, że osoby, które maja naturalnie niskie pH rodzą więcej córek ...ale mnie wzięło na filozofowanie na noc :-D).

Dobrej nocki wszystkim życzę!

Ostatnia edycja:
o jeżżżżżżu CiotKi ile wy skrobiecie tych postow:)))))

Kinga juz bylo pisane o tescie z sody!!!!!tylko na dziewczynke to chyba nie powinno sie zapienic a na chlopca powinno....chyba ze cos pomerdałam:))))

aha no to już nie piszę... :) zapytałam z ciekawości.
Nie ma to jak potwierdzenie od ginekologa lub niespodzianka przy porodzie! :-) jak kto woli.

Dobrej nocy

Dobrej Nocy Piranha :happy2:
Kinga Filipek, a to bym nie wpadła, u nas na Filipka mówimy Fifi:-)
Odnośnie tych testów z sody na płeć, musiała byś poszukać tu na forum dziewczyny też pisały, ja z wyszukiwarką mam na bakier:sorry2:
Dobranoc Wszystkim Kochane

monico - mi tez sie sprawdził ten chiński kalędarz w 300 % mam 2 chłopców i teraz jestem w ciąży z dziewczynką Michalinką termin porodu 27 kwiecień:-)ja starałam sie miesiąc w miesiąc zaraz po okresie i 10 dnia od 1 dnia okresu i sie udało:-)a uwierze jak zobacze na własne oczy , że to córcia troszke sie boje sama niewiem czemu ale jakoś tak ...wiem ,że już tak technologia poszła do przodu ze pomyłki sie wyklucza lekarze nie sa tacy skorzy do mówienia jesli nie sa pewni . ale jak rodziłam pierewszego syna i wtedy było mi wszystko jedno jak płec to lekarz mowil mi do konca ze to dziewczynka , ale to było 14lat temu:-) masakra rodzilam w grudniu wszystko miał w RÓŻOWYM KOLORZE :)))))pozdrawiam wszystkie dziewczyny

Ostatnia edycja:
mam pytanie czy za każdym razem musze robić nowy suwaczek z aktualnym dniem ?
jak nie to pomóżcie jak to powinnam zrobić , bo jak narazie to kopiuje go z poprzedniej wypowiedzi :-)

Misia musisz wejść w swój profil/panel kontrolny/edytuj sygnaturę/i tam wkleić kod suwaczka-bbcode i zapisać
to bedzie juz na stałe.:tak:
czyli starałas sie do 10dc.? i nic pozatym nie stosowałaś? żadnych diet.zakwaszaczy?
A który kalendarzyk ci sie sprwdził?a starałas sie tylko w dziewczynkowe miesiące?

Monico -daj i ty swój kalendarzyk?

Agulek ja też mam takie mysli ,ciagleeeeeeeeee :baffled: to jak w reklamie TP
serce na TAK rozum na NIE.:confused:

reklama
hej babeczki- wleciałam na mała chwilę ..
Pirania no ja własnie też łykam wit E 400mg-kupiłam dla Toma ta co polecałaś i łykamy razem...

a co do tempki to dziś 13d.c. i po 3 dniach 36.6 dzis skoczyła na 36,8
działaliśmy w 9 i 10d.c. dzis siostra jedzie i skoro był skok to nie wiem czy jeszcze wieczorem podziałać czy dac już spokój bo za późno???wczoraj test owu z I kreską ...

pozdrawiam i wieczorem wlecę na dłuuużej ;)

Do góry