reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
axari

z marzen też, jasne, trzeba wierzyć że się uda

pewnie ze planowanie było, ale u nas wyglądało to całkiem inaczej niż u Was, po pierwsze mąż nic nie łykał :-p,
7 miesiecy przed obserwowałam organizm, chodzilam na USG aby okreslic co do dnia owu, diete dziewczynkową miałam pół roku wczesniej, osłabianie plemniczków i działanie do max 3-4 dni przed owu, u mnie wyszło 2,5 dnia, w cyklu w którym zaszłam nie mialam płodnego sluzu, nie zakwaszałam pochwy :tak:, działałam w miesiącach w kalendarzu chińskim na dziewczynkę, szczerze to juz nie pamietam który ale poszukam

sprawdzila mi sie wróżba z obrączką w ciązy, szalała w kółko że ho , ho

a jesli chodzi o wrażenia z USG, jasne że było to wzruszenie i telefony do rodziny, ale w tym roku miałam tyle negatywnych przezyć i tragedii, że spokojnie nastawiłam się na Mikołajka i przestałam już cokolwiek planować i przez to nie miałam jakiegoś szału (jak myślałam że będzie) po informacji ze na 200% to córcia

teraz nie mogę uwierzyć że jednak to ona, chociaż przeczucie od początku mówiło CÓRCIA
myślę że Bóg dał mi ją, aby osłodzić życie po przejściach i wynagrodzić, że po tzrech latach w końcu podjęłam próby, teraz uwierzę że Ją mam dopiero po urodzeniu

mama05, też łykaj witaminę E, podobno zmniejsza możliwość poronień, reguluje gospodarkę hormonalną a wraz z witaminą C może zmniejszać zaburzenia owulacji, ja łykałam również dawkę 400iu.

axarai, ale Słodziak, chciałabym takiego :-)

monico, zrobiłaś bardzo wiele w kwestii planowania płci (chciałabym tyle zrobić ale już za późno :-D), a sama dieta dziewczynkowa już zakwasza organizm (dodatkowo 2,5 dnia przed owulką pH na pewno było niskie), o tym, że miałaś niskie pH świadczy m.in. brak śluzu płodnego.

Ostatnia edycja:
Piranha ja mam 8 zmysł bardzo rozwinięty i wiem, że córkę będziesz miała:-) i takie same odczucia mam co do Ilonki :-)
Monico o! To bardzo dużo zrobiłaś:tak: Plus oczywiście dużo szczęścia:tak:
A wrażenia z USG po takiej wiadomości BEZCENNE!!!

axari no wes prosze powiedz ze Twoj osmy zmysl mowi ze ja tez bede miala corcie;-)

ja to nawet nie probuje wyobrazac jak bym sie czula gdybym dowiedziala sie ze bedzie corka- chyba zaczelabym latac:-D

Kosmo Córa będzie:-) Musi być, co by moja wiarygodność nie upadła:baffled:
Dziewczyny jak na razie, co najmniej od połowy to forum jest szczęśliwe w 100%, na początku dziewczynom się nie udawało, ale one o wiele mniej wiedziały od Was, teraz też na pewno by im się udało:tak:
A odnośnie latania na USG, to ja na pewno do Marsa bym doleciała, a Losiczka to już do Saturna na bank doleci:-)

Ostatnia edycja:
axara dzieki, teraz to juz jestem spokojna do usg;-)

kurcze dzisiaj powinnam wymyslic jakies lekkie menu na sylwestra bo przychodza do nas znajomi ale kompletnie nie mam glowy do tego! jestem taka ociezala i nic mi sie nie chce:baffled:

Kosmo jak nie masz ochoty na kombinowanie, to zrób tradycyjnie jaką sałatkę, jajka na twardo z majonezem, albo z kawiorem, pomidorek pokrojony z cebulką, obok szyneczka ser żółty, białą na ciepło, parówki zawijane w ser zółty na 15 minut do piekarnika i po temacie, smacznie i każdy w zasadzie to lubi:-)

reklama
juliana no to mnie ubawiłaś, szczególnie z tym pomnikiem:-) Niestety mój zmysł działa tylko na zafasolkowane mamusie:tak: No więc spręż się szybko, :tak:co bym mogła Ci powiedzieć

Do góry