reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

piranha chcialam Ci jeszcze napisac zebys sie nie przejmowala bo z Twoim malenstwem napewno wszystko dobrze:tak: ja w ciazy z synkiem przez pierwsze 5 miesiecy odzywialam sie praktycznie sucharami bo wszystko inne patrzec a nawet myslec nie moglam. nawet herbaty nie mozna bylo pic w moim towarzystwie bo tak mi smierdziala;-) a z Malym wszystko dobrze:tak:
ale wiem jak to jest, ja przed mom ostatnim usg tak sie ptrzejmowalam ze nie w mysli mi byla plec, a jka maz rano wiedzial "no ciekawe czy zobaczymy dzisiaj siusiaka" to spojrzalam na niego jakbym go chciala zabic, ale nie dlatego ze wsponial o siusiaku ale dlatego ze w ogole pomyslal o plci, kiedy ja sie zamartwiam czy wszystko z Malenstwem jest ok:tak:

trzymam kciuki za wizyte, za zdrowego Maluszka i zeby okazalo sie ze Twoja intuicja co do plci jest jednak zawodna;-) ale tylko co do Twojego przypadku;-)

reklama
piranha wlasnie tez licze na to co wszyscy powtarzaja- ze drugie jest z reguly spokojniejsze:tak: prawie wszyscy znajomi ktorzy maja drugie dziecko naprawde to potwierdzaja:tak:
jejku jak mamy wiele wspolnego;-) moj maz po urodzeniu sie synka zarzekal sie ze wiecej dzieci nie chce miec i bardzo dlugo musialam go przekonywac do drugiego dziecka. dodam ze przed urodzeniem malego moj maz marzyl o 3 dzieciakow:szok: po urodzeniu sie synka maz powiedzial ze to go wszystko przeroslo i zdecydowanie na jednym konczymy! i wiem na 100% ze moj maz zdecydowal sie na drugie dziecko tylko i wylacznie na mnie (nie chcial miec w domu zrzedy i marudy;-)) i wiem ze nadal chyba nie jest na to gotowy....
ale masz racje piranha- damy rade! pierwsze dziecko dalo nam popaic to drugie poprostu musi byc spokojne! i tego sie trzymajmy:-D

jestem dosłownie na chwilę ;))

Agulek buziak za pamięć ;));**
działam ,pewnie;))ale nie ma mnie głównie dlatego ,że wczoraj siostra z córką 4letnią przyjechała i bedzie do jutra więc spędzamy czas razem:))
wrócę do Was w piatek wieczorkiem ;))

Pirania -dzięki ,że pytasz kochana ;))
no nie wiem o co chodzi
c024.gif

dziś 12d.c. i w tamtym cyklu miałam już tempkę 37 a tu dziś 3 ci dzień mam 36,6...raz po raz czuję lewy jajnik ,ale najbardziej czułam go we wtorek i srodę-we wtorek to ledwo usiąść mogłam..
wczoraj nie robiłam testu owu bo jak we wtorek miałam II to myślę sobie ,że nie ma po co,ale zaraz zrobię bo mnie ciekawość zżera...siostra jedzie jutro-jak jutro będzie skok to podziałamy bo wczoraj nie było jak
c007.gif
jeśli chodzi o akustykę
c008.gif
c008.gif

pozdrawiam wszystkie babeczki i witam nową staraczkę ;))

Wielkie dzięki Kosmo!!! Faktycznie mamy wiele wspólnego! Mój M też zdecydował się na 2 dziecko chyba tylko dla mnie gdyż nie chciał już słuchać mojego ględzenia :-) i też nie jest chyba jeszcze gotowy na drugie dzieciątko (na pewno się nie spodziewał, że dziecko wymaga aż tyle czasu, uwagi i poświęcenia) ...zresztą ja też jakoś gotowa się nie czuję i cały czas pocieszam się właśnie tym, że drugie dziecko zazwyczaj jest zupełnie inne i często spokojniejsze (u moich znajomych też się potwierdziło). Tak więc nasze drugie dzieci muszą być aniołkami :-D, mam nadzieję, że matka natura wie co robi i nie chce nikogo wykończyć a równowaga w przyrodzie musi być zapewniona :-D

juliana, ja mieszkam w samym Wrocku :-)

Uciekam usypiać Krzysia (ciekawe ile dziś podejść będzie :-), wymęczyłam go na spacerze to liczę, że dziś pójdzie łatwiej :-)).

hejja

znowu Jelenia Góra, wiec nie tak daleko od Was,

mój pierwszy synek byl strasznie żywy i ruchliwy i wtedy chciałam poprzestac na jednym dzieku, gdyby mi ktos wtedy powiedzial ze bede miala trojeczkę to wyśmiałabym go i zsiusiała się ze śmiechu:-),
na drugie zdecydowalismy sie razem, Misiu os małegho sama słodycz i emga spokojny, wiec głowa do góry
na trzecie mąż namawiał mnie 3 lata :szok: aż w końcu uległam:-D

i ciesze się że nam sie udało, bo jak czytam Wasze sposoby, suplementy i inne zalecenia to głowa mała :-), chyba nie dla mnie az tak wielkie wnikanie w naturę, ale trzymam kciukasy za II kreski i za udane planowania

U mnie kalendarz chiński sprawdzil sie w 300 %, po 100 na każde dziecko :-D

Monico, możesz podać linka do kalendarzyka, który Ci się sprawdził? ...bo na sieci pełno wersji tego :-)

Mama05, test pozytywny miałaś 27 grudnia więc owulka była zapewne 28 grudnia, dziś byłby zatem 1 dpo ...mi się zdarzało, że tempka rosła dopiero w 2 dpo. W najgorszym wypadku to cykl bezowulacyjny :-( ale trzymam mocno kciuki by tak nie było i by tempka jutro rano poszybowała ostro w górę! &&&&&&&&

reklama
ha :) wleciałam na chwilę bo mąż w sprawach zawodowych kompa odpalił i pomrugałam
c018.gif
:)) i usiadłam na chwilę.

Pirania dzięki za &&&& no jak jutro tempka nie skoczy to mimo bólu jajnika cykl bedzie bezowulacyjny
c020.gif

ale zobaczy sie jutro...
a w ogóle to powiem Ci ,że zła jestem bo 17 grudnia zamawialismy wszystkie witaminy dla męża w tym Fertil Man i wszystkie doszły a F M nie doszedł....a to już 2 tygodnie!!!

i mam jeszcze pytanie czy ja tez mam łykać wit E???? bo łykam :sorry2:a nie wiem czy to razem mamy łykac czy tylko Tom...

zmykam bo Tom i siostra z dziećmi u góry więc ide do nich..
pozdrawiam kochane ;)
a194.gif

Do góry