reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Czesc dziwczyny malo sie ostatnio udzielam, bo jestem na tzw. "goscinnych wystepach" tzn u rodzicow w PL, wiec musze sie komputerem dzielic ;) mam pytani moz wyda sie ono glupie, ale na liscie suplementow w przepisie na chlopca: sa wiesiolek (na sluz), guajazyl (na sluz), zielona herbata, potas, witamina , olej lniany (na sluz) l karnityna (sluz) royal jelly (ph) false unicorn (nie do zdobycia chyba w L na ph) no i kwas foliowy mam pytanie jak myslicie czy rzeczywiscie brac wszystko na raz? (koszt tego wszystkiego to ni mala sumka bo ta czesc tylko dla kobiety to okolo 200 zl :() a do tego nie wiem czy nie podarowac sobie zielonej herbaty i l-karnityny, bo te substancje maja dzialanie spalajace tkanke tluszczowa, pomagaja w odchudzaniu, a ja po prostu zawsze mam niedowage... doradzcie cos dziewczyny prosze, chce zrobic wszystko by zmaksymalizowac szanse na chlopca...
bo dla meza znalazlam suplement ktory ma wszystko z listy oporcz zen szenia ORTHOMOL FERTIL NA ILOŚĆ SPERMY WYTRYSK PŁODNOŚĆ (1999616274) - Aukcje internetowe Allegro cena tez nie mala, ale osobno tez wychodzi ponad 200 zl :/

reklama
Cześć dziewczyny!

Edyta, nie ma za co :-)

Kosmo, szkoda, że nie masz USG w najbliższym czasie, naoglądałam się dziesiątek zdjęć USG z 16-17 tygodnia na in-gender i płeć można już bez problemu odróżnić :-) Mi się różnie śni, raz że synek, raz że córeczka ale przez to zamiłowanie M do piwka to jestem już pewna, że synek będzie miał braciszka :-D

marti_ka, na in-gender jako prosty i najszybszy sposób na podbicie pH polecają napój sodowy:

Należy dodać 1/2 łyżeczki od herbaty sody (takiej do pieczenia) do 1/2 szklanki wody i wypijać to co 2 godziny. Należy sodę całkowicie rozpuścić w wodzie przed wypiciem. Nie należy przekraczać w ciągu 24 godzin:
- 7 porcji po 1/2 łyżeczki,
- 3 porcji po 1/2 łyżeczki jeśli ma się powyżej 60 lat.
Nie należy używać maksymalnej dawki przez więcej jak 2 tygodnie.

Mama05, jak tam tempka? :-)

dziękuje Piranha :) za przeis na za pewn pyszny napoj :) mam nadzieje, że pomoże... dobrze, ze do 60 jeszcze daleko ;) przeczytałam o piwie i winie ;) heh może zamiast kupować suplementy każe mężowi pić :D hehe

Ostatnia edycja:
piranha widze ze masz podobny chatakter do mnie;-) wystarczy ze cos przeczytasz, dowiesz sie (ta jak z tym piwem) i od razu bierzesz to bardzo do glowy ;-) ja zanim sie Ty pojawilas i zasypalas nas newsami o planowaniu bylam niemalze pewna ze mi sie udalo z coreczka bo w koncu wszystko udalo mi sie zrezalizowac i zrobic zgodnie z moimi planami (dieta, zakwaszenie, picie magnezu, wapna, kwasu foliowego, brak orgazmu, odstem od owulki 3 dni, kalendarz chinski). no ale jak zaczelas pisac o tych odpowiednich dawkach, dodatkowych suplementach, dodatkowym zakwaszeniu itd to juz moja pewnosc ze sie udalo z kazda informacja malala, a jak lekarz powiedzial ze stawia na synka choc pewnosci nie ma, potem ten test na plec to juz w ogole moja pewnosc spadla 0! i choc ciagle mi intuicja podpowiada ze nadziei nie powinnam jeszcze tracic to kazda wiadomosc (takza ta o winku i piwie- moj maz lubi winko) powoduje ze upewniam sie w przeonaniu ze sie nie udalo.
jednak powiem Ci ze znam wielu facetow ktorzy namietnie pija piwo i mimo to maja corki- takze ja nie bralabym tego az tak bardzo do glowy. zreszta znam pare osob ktore wedlug tych wszystich naszych teroii powinny miec synkow a maja coreczki i odwrotnie wiec uwazam ze tak naprawde ta plec nie do konca (choc w duzej mierze) zalezy od menu i zakwaszenia;-)
jak mi tym razem sie nie uda z coreczka to juz pewnie sie nie odwaze sprobowac ponownie (i pomijam wiek i strach ze nie podolam z wychowaniem kolejnego dziecka) ale dlatego ze bede miala powazne obawy ze w przypadku mojego organizmu i genow meza takie "sztuczki" poprostu nie dzialaja;-)

Kosmo, masz rację, taka właśnie jestem :-D Ja naprawdę jestem całkowicie przekonana, że będziesz miała córeczkę, szkoda że tak daleko jeszcze do Twojego USG. I autentycznie jestem tak pewna, że pod sercem noszę chłopczyka, że aż czuję spokój w tej kwestii i zaczynam już rozmyślać nad imieniem (USG stresuje mnie tylko dlatego, że kompletnie o siebie nie dbałam i mam nadzieję, że z ciążą wszystko w porządku, że łożysko się już właściwie wykształciło, że nie jest niskoschodzące itd.) ...to już nawet nie jest pesymizm i zakładanie, że mi się nie udało zaplanować płci ale po prostu jakieś takie głębokie przeczucie ...i tak się właśnie śmieję że 7 stycznia okaże się czy mam kobiecą intuicję :-) Mam aż wyrzuty sumienia, że częściowo przeze mnie straciłaś wiarę w to, iż w Twoim brzuchu mieszka mała dziewczynka :-D ale zobaczysz, ja jestem pewna, że akurat Tobie udało się zaplanować płeć! Ja na 3 dziecko nie zdecyduję się na 100 ....baaa, nawet na 200%, mój synek do spokojnych dzieci nie należy (potrafi być marudny, sam się sobą raczej nie zajmie więc wymaga wiecznej uwagi i poświęcania mu czasu, ma duże problemy ze spaniem) i cały czas żyję w przerażeniu jak ja sobie poradzę z 2 takich małych łobuziaków :-)

Pirania i kosmo ja jestem taka sama jezeli chodzi o branie do glowy wszystkich rzeczy.U mnie rano bylo przytulanko ,bo robilam test i krech druga juz byla bledsza od kontrolnej ,czyli juz po zawodach bylo:-D i moze gdzies plemniory zlapaly po drodze uciekające jajeczko:-D:-D,ale nie łudze sie za bardzo ,bo strzelalismy dzien przed wiec jezeli sie uda zajsc w ciąze to pewnie chłopczykową(zdrowie jest najwazniejsze ).Nawet jak na wariatkę przystało mam juz imie dla chłopca,zeby nie myslal ze Mama bedzie czekala tylko na córcie .....JOHAN...

wiecie co z tym alkoholem to na pewno ściema mój tata to 100% przyklad jest alkoholikiem ponad 30 lat a ma 3 córy piwa i wina wypił tyle ze mu chyba męskie powybijało albo się ochlały:) :laugh2:

mi sie tez wydaje ze to i tak wszystko jest zapisane z gory mimo ze np planujemy a bog i tak zrobi swoje :) i pewnie beda same córy;p

piranha absolutnie nie mozesz tak myslec i nie mozesz miec wyrzutow sumienia! To wspaniale ze pojawilas na tym forum , naprawde spadlas z nieba wszystkim dziewczynom planujacym plec! i ja wcale nie zaluje ze sie pojawilas ze swoja mega wiedza dotyczaca planowania i wrecz jestem bardzo zadowolona ze tu Jestes i tak bardzo pomagasz innym majacym marzenia dziewczynom. zaluje tylko ze nie pojawilas sie wczesniej zebym mogla zastosowac sie do wszystkich Twoich zalecen. i wiesz mi, czy to bylabys Ty ze swoja mega potężna wiedza czy jakies drobne newsy w sprawie planowania czy nawet babcia meza modlaca sie o chlopca to i tak bralabym wszystko tak samo do glowy i wszelkie nowe informacje burzylyby moja pewnosc- serio!:tak: taka jestem:tak: i nie masz co sie martwic.

piranha moj synek jest identyczny jak Twoj! od poczatku aborbujacy, od poczatku placzacy, zle spiacy, wymagajacy ciaglej obecnosci.....my zdecydowalismy sie na drugie dziecko z rozsadku bo zalezalo nam zeby miedzy dzieciakami byla mala roznica wieku, ale tak naprawde my powinnismy jeszzce miec czas zeby odpoczac i sie zregenerowac;-)

Daria pewnie masz racje i Bozia da nam same córeczki:-D:-D:-D&&&&&&&&&&&&&:tak::tak::tak:
Jestem taka zmeczona ,najchetniej spalabym caly dzien .Mialam bardzo intensywny koniec roku dopiero sie przeprowadzilam tydzien przed swietami z innego miasta ,dlatego w Sylwestra jestesmy sami w domu pewnie po szampanie pojde spac jak niemowle..

reklama
Daria, może faktycznie piwko jeszcze niczego nie przesądziło :-D

Kosmo, dzięki ogromne za tak miłe słowa ...a co do Twojego synka to normalnie jakbyś mojego Krzysia opisywała ...ale damy radę, musimy przecież! :-) Z tego samego względu co Ty zdecydowaliśmy się teraz na drugie dziecko (tzn. musiałam mojego M długo na to namawiać, on jest jedynakiem i twierdzi, że jemu zawsze z tym dobrze było) i też czuję, że przydałby mi się odpoczynek i regeneracja (a tu człowiek zamiast odpocząć to w czerwcu z przysłowiowego deszczu pod rynnę wpadnie :-D). Pocieszam się tym, że podobno często drugie dziecko jest spokojniejsze (jako że rodzice są już doświadczeni a więc i spokojniejsi) oraz często mówi się, że drugie dziecko jest zupełnie inne jak pierwsze (i tak np. siostry synek tez był dość absorbujący a córeczka okazała się być grzecznym, niepłaczącym, dobrze śpiącym aniołkiem). Tak a propos w jednej książce o dzieciach jest napisane, że chłopcy jako niemowlęta więcej płaczą, pewnie muszą sobie odbić skoro potem nie wypada im już płakać :-D

juliana, mieszkasz teraz we Wrocławiu? Ja też z Wrocka :-)

Ostatnia edycja:
Do góry