reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Axarai- tez kiedys o tym myslalam. Wyobrazalam sobie jak w konkretnych sytuacjach czlowiek moze sie czuc:)))))

Monico- to zdrowKa dla ciebie.

AneczKo- nie zanudzasz. To sa piekne chwile!!!!!

Wyobrazam sobie jaka to radosc jak spelniaja sie marzenia!!!!!!!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Aneczka nigdzie nie uciekaj, to dzięki Wam, mamom córeczek, wciąż mam nadzieję:tak:
Jak czytałam Twojego posta, to aż uśmiech mi się przykleił i ciarki mnie przeszły, no szok:-)
Czarodziejko ja wiem, że nigdy nie przestaniesz marzyć o córeczce, no niestety tego nie idzie obejść, wiem z autopsji:-)

Monico, dużo zdrówka dla Ciebie i synka! Pocieszyłaś mnie z tym piwkiem i dodałaś iskierkę nadziei :-)

Aneczko, nigdzie nie uciekaj i ani się waż o tym myśleć. To przecież osoby, którym udało się zaplanować płeć dzieciątka dodają wiary staraczkom i można się wiele od nich nauczyć! Forum o planowaniu płci bez osób, którym to się udało byłoby puste i martwe ...a tak to mamy na forum namacalne dowody na to, że planowanie płci to nie żadne mrzonki i naprawdę można zwiększyć szanse na wymarzoną córeczkę czy synka :-) Mnie też aż ciarki przeszły po plecach jak czytałam o Twoich odczuciach, to musiało być niesamowite!

No jak przeczytalam ten post z winkiem i piwkiem to juz mi uszy oklaply calkiem,bo dzien wczesniej wypilam chyba butelke wina wytrawnego z tesciem:dry::dry::dry: ide zaraz zrobic test owu moze juz bedzie jedna krecha to jeszcze sprobujemy na 0+12.....czy jakos tak:cool2::cool2:
pozdrawiam wieczornie:-)

Edyta, żeby było szybciej (i wygodniej :-D) to zacytuję moją starą wypowiedź na tym forum :-):

Podobno najskuteczniejsza jest metoda O+12. Kobieta, która opracowała tą metodę miała 6 synów, w tym 5 planowanych jako dziewczynki zgodnie z metodą Shettles'a. Oczywiście łatwo zgadnąć, że doczekała się córki stosując metodę O+12
yes2.gif
Na 41 kobiet stosujących tą metodę podobno 37 poczęło córki więc daje to 90% skuteczności. Przed staraniami wymagana jest 7-dniowa wstrzemięźliwość by zwiększyć skuteczność tej metody. Wiele dziewczyn z In-Gender forum pisało, że metoda Shettles'a była nieskuteczna a dopiero metodą O+12 poczęły córki.
W metodzie tej po pozytywnym teście owulacyjnym (zaleca się robić test w dniu spodziewanej owulacji co minimum 4 godziny) należy odczekać około 36 godzin (gdyż większość kobiet ma owulację po 24 godzinach po pozytywnym teście, jeśli znamy moment owulacji to odmierzamy 12 godzin od niej) i wtedy zrobić jedną próbę po minimum 7-dniowej wstrzemięźliwości. Warto też mierzyć pH, w okolicy O+12 będzie ono najniższe, potrafi obniżyć się od 6,5 w okolicy owulacji do np. 4,7 dwanaście godzin po niej. W okolicy O+12 zmienia się też śluz na gęstszy a szyjka macicy obniża się i robi się twardsza.

Ta metoda ma podobno bardzo wysoką skuteczność gdyż 12 godzin po owulacji pH jest już niskie a śluz gęsty i nieprzyjazny dla męskich plemników.No i mamy tylko kilka-kilkanaście godzin na przypilnowanie niskiego pH, metoda Shettles'a została podobno już obalona a zatem męskie i żeńskie plemniki żyją tak samo długo i są tak samo szybkie (różnią się tylko sposobem poruszania się ....no i chromosomem :-D).

juliana, mnie to też odrobinę dobiło :-D, na in-gender jest np. dziewczyna, która miała chyba 5 albo 6 córek i jednego synka ...i właśnie tego synka zmajstrowała z mężem po alkoholowym wieczorze :-D

witajcie dziewczyny !!!
dużo czasu mi zabrało by poukładać wszystko w całość
inne mamy które znam co mają dziewczynki ( recepta jest prosta zaraz po menstruacji ) a znam ich wiele
a i jeszcze chiński kalendarz ( w moim przypadku sie to sprawdziło ):-)

Witaj MiSia! Znaczy się w domu masz córeczkę, czy z synkiem kalendarzyk się Tobie sprawdził:-D
Zapomniałam Wam napisać, że te kalendarzyki to wielka ściema, bo ja powinnam mieć już dwie córki, ale żeby nie było to na pewno są synki:-)

Kinga ja to mam jeszcze parcie na wiek, co bym za stara nie była, ale różnica miedzy dziećmi nie może być za duża. Między moimi starszymi było 3 i było super:-)
Sorrki, że tak niemrawo piszę, ale piszę, pomiędzy smażeniem jednego naleśnika a drugiego:tak:

Ty nic nie mów o różnicy wieku. Moja najstarsza siostra ma 44lata :sorry2::-p mój siostrzeniec 23lata heh.
A Ty na pewno jeszcze spokojnie możesz starać sie o dzieciaczka! :tak: zwłaszcza że chcesz i czujesz że poradzisz sobie. Psychika czyni cuda. zobaczysz..

reklama
axarai -
Witaj MiSia! Znaczy się w domu masz córeczkę, czy z synkiem kalendarzyk się Tobie sprawdził
laugh.gif

Zapomniałam Wam napisać, że te kalendarzyki to wielka ściema, bo ja powinnam mieć już dwie córki, ale żeby nie było to na pewno są synki
biggrin.gif

-w moim przypadku z synami jak i z córką sie udalo może ściema ale coś w tym jest :)

Ostatnia edycja:
Do góry