reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Kosmo- No mine mialam jak Shrek i osiol (w pierwszej czesci) jak zobaczyli grajacy kramik:)))))))
Coz zycie.......
Najlepiej ze moja sasiadka przez sciane tez nic nie wiedziala...obie jestesmy takie ogarniete...Matki Polki domowego ogniska:))))))
Z TYM Budda to powiedzalam ze bylam w indiach i kocham ich kulture i niektore ich nauki sa mi bliskie ale jestem Katoliczka.....ciekawe co sobie pomyslal....pewnie ze zryty beret mam.....a tam nie ma sie co przejmowac:)0))))

Ale poblogoslawil Dom i mieszkancow a to najwaznijesze..podejrzewam ze nie ja jedna tak przyjelam ksiedza:)))))))

Kosmopolitan, a przypomni mi Ty masz w domku jednego synka, czy dwóch?
Tak sobie myślę, ze sprawiedliwie by było jak każdy miał parkę:-)
No chyba, że ktoś ma ochotę na tą samą płeć, włącza guziczek i..... już;-)
Pomarzyć wolno:-)

axari mam jednego synka- 2 latka i 2 miesiace:tak: juz w ciazy z synkiem marzylam o coreczce;-) jakos wczesniej nie bylam przekonana do chlopcow. teraz wiem ze synkowie sa tak samo cudowni jak dziewczynki ale moje marzenie o corce tkwi mi glebo w sercu:tak:

witam się i ja

Aneczko ja też czasami czuję się jak słonik, chociaz stwierdziłam, ze ostatnio brzucho coś nie rośnie, dalej 102 w obwodzie, waga, może z 1 kg przez miesiac, mimo że małą czuje i to całkiem nieźle. 5 stycznia ide na badanie i USG to zobaczymy co i jak.
Zaczyna mnie już powoli drażnić ten brzuchol:sorry2:, ale jeszcze troszke

BEATKO faktycznie u Ciebie to już można nawet na dniach się spodziewać, a ja jeszcze nic nie porobiłam dla małej:cool:

co do sypialni - to nasze pożycie kwitnie :-p, ciąża w porządku wiec działamy, zresztą z tym nie mieliśmy nigdy problemów

kosmo ja też już zapomniałam jak to jest ciężko, szczególnie zaraz po porodzie

czarodziejko, ale zaskoczenie, u nas narazie jeszcze nic nie zapowiadał, mam nadzieję, ze nie wpadnie od tak sobie

Monico gdzie Ty sie podziewalas Kochana?:)))))
Kurcze u Ciebie tez czas widze leci....
JejQu jaK nam sie dziewczyny zaczna rozdwajac to jedna za druga:)))))

Jak samopoczucie?>

Hej dziewczyny:-)
Witam nowe mamusie.
Ja ostatnio mam takiego lenia:zawstydzona/y:kompletnie nic mi sie nie chce.
Choc czuje sie calkiem dobrze.,to brzusio zaczyna mi juz przeszkadzac,a gdzie tam koniec.
Beatka,Aneczko,monico-ale ten czas zlecial.Niedlugo bedziecie juz tulic swoje corcie:happy2:
Pozdrawiam was goraco.
I trzymam mocno kciuki &&&&&&&&&&&& za nowe fasolki;-)

axarai który u ciebie dc? kiedy spodziewasz się wyniku tego cyklu ? :)

ja to już bym chciała @ dostać aby jak najszybciej zacząć się starać.. :-p

Czarodziejko, Kosmo, ale się uśmiałam z Waszych opowieści :-D...choć pewnie Wam wtedy do śmiechu nie było :-)

axarai, witamy Ciebie serdecznie, fajnie, że dołączyłaś do nas! Ja wierzę, że uda Ci się zaplanować córeczkę! Piszesz o wiekowości (choć na pewno młodziutka jesteś jak wszystkie z nas :-D) a wiek sprzyja poczęciu córeczki gdyż pH z wiekiem spada, w tym też moja nadzieja gdyż w kwestii planowania płci wiele nie zrobiłam :-) Moja siostra bliźniaczka ma synka i córkę, obie płcie były nieplanowana a córka spłodzona jakoś w okolicy owulacji, też bym tak chciała ale nie mam już na to żadnego wpływu :-) Co do kwasu foliowego to zalecane jest te 400-800 mcg dziennie więc łykałabym na Twoim miejscu jeszcze 1 tabletkę Foliku dziennie.

Ostatnia edycja:
reklama
Kinga ja dziś ma 15 dzień cyklu, ostatnio miałam cykl 26 dniowy, więc @ powinna przyjść około 8 stycznia, ale tak sobie myślę, że niech sobie nie przychodzi, bo po co, mi jest niepotrzebna w zasadzie:-)

Do góry