reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
mama05 myślałam o zrobieniu wieczorem testu owu bo z tego co wiem to powinien coś już pokazać a ciążowy mogę zrobić dopiero rano zresztą przed chwilą uświadomiłam sobie, że @ powinna już przyjść i odkąd mysle o tym to czuję dosłownie minimalny ból brzucha jak na @ więc nie wiem czy to podswiadomość czy wstrętna @ jeszcze dzisiaj mnie nawiedzi.
mama05 kochana działaj, działaj. Trzymam mocno kciuki żeby ten cykl był tym udanym i przesyłam &&&&&&&&&&& :-)

Nullka, można łykać je razem, można też część dorzucić do obiadu na popołudnie, ja łykałam część rano a drugą część wieczorem. Warto jednak rozdzielić łykanie Calcium Citrate z łykaniem B-Complexu i Folika gdyż magnez podobno zmniejsza wchłanianie kwasu foliowego.

Missbella, jeżeli chcesz użyć testu owulacyjnego do wykrycia ciąży to rób go rano, ten test również wykrywa hormon HCG a po nocy jego stężenie jest największe. Trzymam kciuki za 2 kreseczki na teście! :biggrin2:

Daria, proponuję zrobić Ci test 10 mIU/ml np. w 12 dniu po owulacji, zdarza się, że ten test już coś pokaże nawet w 8 dpo ale jest to dość rzadko i tylko przy bardzo wczesnej implantacji zarodka. Mi test w 12 dpo pokazał cień cienia widoczny pod światło. Trzymam mocno kciuki! :biggrin2:

Mama05
, oczywiście za Twój nowy cykl też mocno trzymam kciuki i bardzo Ci kibicuję, wierzę ogromnie, że dzięki witaminkom niebawem się Wam uda! :biggrin2:

Nulka ,Pirania dzięki ;***

Pirania własnie przed chwilę dostałam mms od kumpeli z innego wątku -zrobiła test czułości 10 i ...wyszły jej II a jest 7 dni po owu;)) masakra jak wcześnie jej pokazał ,ale bardzo sie cieszę bo juz prawie rok się starała;)
tak więc jest to możliwe ,ze tak wcześnie test pokaże;)

Wow, musiała zatem implantacja być koło 6 dnia, ale ma fajną niespodziankę na święta, jestem pewna, że i Ty niebawem będziesz mieć tego rodzaju niespodziankę :-) A będziesz dla pewności sprawdzała prolaktynę po obciążeniu? ...bo może faktycznie to cienkie endo zmniejsza szanse? Ty masz monitoring cykli?

Witam!
Missbella no no moze jednak bedzie tak jak mowilam i ten odstep od owu wystarczy? Jak jutro nie dostaniesz @ to gnaj po test do apteki a my tu kciuki zaciskamy.
Mama to &&&&&&&&&& za udany cykl:tak:
Nullka a Ty od kiedy mozesz sie starac dokladnie?
Daria i za Ciebie oczywiscie trzymam kciukaski;-)
Piranha a kiedy Ty masz usg?

Aneczka dziękuję ;))
pogłaszcz Ninke ;)

Pirania a czy jak użyję Sylku a będę miała orgazm to zakwaszanie na nic????sorka ,że pytam tak wprost ,ale czytałam ,że po orgazmie ph sie zmienia-prawda to?? :))
a co do prl to zamierzam iść-zobacze tylko kiedy wypadnie 7dni po owu..bo jak w week to lipa..
nie mam monitoringu-miałam kilka m-cy temu jak brałam Clo..ale Clo tez upośledza endo więc juz nie biorę.

reklama
Aneczko, USG mam 7 stycznia (za niecałe 2 tygodnie w sobotę), to będzie 16t4d, ciekawa jestem czy dzidzia ujawni swą płeć :-) ...chociaż ostatnio coraz mniej myślę o płci a bardziej o tym by po prostu wszystko było w porządku (a przez te choróbska i zmęczenie to mało spałam i kiepsko się odżywiałam). Myślałam, że ciążowe mdłości mam już za sobą a wczoraj z samego rana miałam bliskie spotkanie trzeciego stopnia z klozetem :-D (do tej pory nie wymiotowałam a jedynie mnie mdliło albo było ciężko na żołądku, mam nadzieję, że to była jednorazowa sprawa, raczej na pewno było to na tle hormonalnym gdyż złapało mnie z samego rana znienacka a poza tym to cały czas miałam apetyt i czułam się dobrze :-)).

Do góry