reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Piranha tylko że ja kupiłam b-50 a tam jest 400. TYlko jak wezmę 2 tabletki to razem będzie 800.
Czyli w tym b-100 jest też tylko 400?

nullka, tak, w B-100 jest tylko 400 mcg kwasu foliowego, tyle samo co w B-50. Możesz łykać 800 mcg dziennie ale odstaw już Folik.

witam wszystkich w Pierwszy dzień swiat:)
mi dzis test wyszedl pozytywny a ph mialam 4,0 i dlatego sie przytulalam bo moze sie chociaz uda :)
a co bedzie jak sie uda to bedzie niespodzianka :)
a w polowie grudnia dowiedzialam sie ze kuzynka meza urodzila 6 miesiecznego synka a wczoraj sie dowiedzialam ze go pochowali:-(normalnie szok;/ teraz dochodzenie robione dlaczego co sie stalo;/
czy winna matki czy szpitala...
teraz te swieta sa coraj bardziej mniej magiczne:eek:
oby kazdy mial lepsze:-)
w ogole dziwne ze dzis mam niższe ph niz predzej;/

Witam wszystkich świątecznie,

Daria, z takim pH to dziewczynka murowana :-), też bym nie podarowała sobie dziś staranek :-) Strasznie smutne z tym pogrzebem :-( Zaraz znów wyjeżdżam i wracam wieczorkiem więc życzę wszystkich miłego świątecznego dnia!

Piranho szybciutkie pytanie w pierwszy dzień Świąt;-) Mój M bierze wit. C 2 razy dziennie, do tego ma brac magnez, czy to ma być ten zwykły magnez z apteki (raz czy też dwa razy dziennie?), czy mam mu dawać Calcium??
Dziekuję za pomoc:-)

Życzę wszystkim miłego, wolnego dnia:-D

powitać babeczki;))

Pirania wczoraj zdążyłam jeszcze kupić w aptece witaminę C w dawce 200-bierzemy z Tomem po 2 na dzień i kupiłam jeszcze koenzym Q 10 ,ale.... Ty mi podałas linka do koenzymu w dawce 200mg a w aptece dostałam w dawce 30mg..jednak w ulotce jest napisane ,że można brać góra 3 na dzień-ja biorę 2 na raz( a napisali ,żeby brać w odstępach jeśli sie bierze 2 lub 3)
po wypłacie zamówię te przez Ciebie polecane bo widzę ,że w aptece to faktycznie małe dawki mają.

no i sprawdziłam też skład Centrum A-Z i tam jest np. podane ,że 1 tabletka zawiera :
wit E która zaspokaja 125% dziennego zapotrzebowania..
kwas foliowy 100%
wit C też 125%
wit B6 143% !!
magnezu troche mało bo tylko 27%

tak więc ja też nie będę dodatkowo łykać foliku..no i nie wiem czy dokupować samą wit B6 skoro w centrum mam i to w 143% dziennego zapotrzebowania a jeszcze łykam magnez+wit B6.

Miss Bella- my z Tomem bierzemy magnez+witB6..kupiłam w superfarmie.bierzemy 1 na dzień.

Daria &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za działania !! niech jakie dziecko z tego będzie ;)))

ja mam dziś 8d.c. ,ale nie nastawiam sie na ten cykl bo dopiero kilka dni łykamy witaminy a wiadomo,że musi minąć kilka tygodni..no i wciąż czekamy na Toma Fertil Man..mimo,że zamawiany w tym samym czasie co pozostałe witaminy jeszcze nie doszedł..pewnie najszybciej bedzie we wtorek..

tak więc my w tym m-cu działamy rekreacyjnie :)przyłożymy sie w następnym;)

pozdrowienia i uściski ;))

Czesc jestem przelotem :-)

Daria bardzo mi przykro :-(

A ja dostalam zawiadomnie ze bede miala scan 10 stycznia ,no i brzuch mnie pobolewa wiec @ czai sie za rogiem :tak:

witam Swiatecznie:)

wpadlam tylko zerknac co nowego- to juz nalog;-)
Swieta mijaja milo i leniwie;-)nawet bardzo przyjemnie bylo u tesciow bo tesciowa nawet zyczyla mi corki:szok: za to babcia meza wynala ze ona codziennie modli sie o drugiego synka dla mnie bo ona lubi chlopcow:baffled: a co tam ze ja marze o corce, wazne ze ona chce kolejnego prawnuka:wściekła/y:

Daria bardzo mi przykro z powodu straty dzidziusia przez kuzynke:-(

dobra uciekam bo maz krzywo patrzy ze jak przed kompem;-)

reklama
Witam wieczorkiem .Pierwszy dzien i wigilia juz za nami bylismy u moich rodzicow ,niedawno wrócilismy ,bylo cudnie,rodzinnie,jutro do tesciow.....a dzisiaj jeszcze przytulanka przed nami oby sie udalo i byla dzidzia&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&:-).Milego wieczorka !!!!!!

Do góry