reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witam i ja, po pierwszym dniu obżarstwa i lenistwa:-)Oj, długo by człowiek tego tempa nie zniósł:szok:Nam też wszyscy życzyli dziewczynki ale...........u nas nikt nie wie jeszcze o planach, kurcze tak jakby coś przeczuwali.
Daria no to przynajmniej jest szansa, że nasze trzymanie kciuków nie pójdzie na marne w tym cyklu, dobrze, dobrze bo trzeba zacząć ten nasz łańcuszek:-)

reklama
Witam i ja swiatecznie. Matko:eek: wczoraj bylismy u tesciowej a potem u moich rodzicow. Nie moglam oddychac:-D Daria strasznie smutna historia z tym dzidziusiem. Moze teraz los wyrowna wam w rodzinie przyrost i zajdziesz w tym miesiacu? Ph mocno dziewczynkowe wiec trzymam kciuki.
Juliana a Ty sie juz starasz? to suwaczek zmien ;-):-) No i powodzenia.
Uff ciezko mi oddychac z tego obzarstwa.Uciekam paa

Witam Was dziewczynki,

Ponieważ, wierzę, że słowa posiadają moc sprawczą,
nawet te w głębi serca pomyślane. Dlatego w tym
szczególnym czasie
, świąteczna życzenia przesyłam.

Zdrówka, szczęścia, pomyślności, a przede wszystkim
spełnienia dziewczynkowych marzeń
:tak:

ps. oj dużo się dzieje tutaj, dawno mnie nie było!!!:-)
chciałabym do was dołączyć w tych starankach ale jeszcze nie mój czas hm...

MissBella, może być zwykły z apteki w dawkach zalecanych w ulotce, ja mojemu dawałam NeoMag forte raz dziennie.

Mama05, ja bym się kompletnie nie sugerowała dziennym zapotrzebowaniem podanym na opakowaniu. I tak np. zapotrzebowanie dorosłego człowieka na witaminę B6 wynosi około 1–2 mg na dobę a terapeutycznie często stosuje się dawki znacznie wyższe, w przedziale 50–200 mg na dobę, te 1-2 mg nic by nie wskórały np. w zmniejszeniu prolaktyny i podniesieniu progesteronu. Nawet na wikipedii piszą, że witamina B6 łagodzi m.in. objawy napięcia przedmiesiączkowego i skuteczna dawka to 50 do 100 mg B6 na dobę, przy czym 100 mg na dobę zdaje się wykazywać większą skuteczność. Nie rezygnowałabym zatem z zakupienia B-Complexu. Co do koenzymu to również łykałabym większą dawkę (ja brałam wraz z M 200 mg dziennie), jest on naprawdę bezpieczny, można nawet zakupić preparaty z dawką 600 mg. Podobnie jest z witaminą E, zapotrzebowanie człowieka wynosi 8–13 mg na dobę i pewnie w Twoim preparacie jest jej niewiele. Przyjmowanie jednak większych dawek nie będzie szkodliwe a witamina E ma kluczowe znaczenie we wspomaganiu płodności. Specjaliści postulują przyjmowanie zwiększonej dawki witaminy E. Podobno jakiś Dr Blank odkrył, że optymalna dawką witaminy E, potrzebną komórkom krwi, aby nie ulegały deformacji i destrukcji jest 400-600 j.m. dziennie, a w specjalnych przypadkach ta ilość może być niewystarczająca. Ja wraz z moim M łykaliśmy 400 μg dziennie.

Dobrej nocki i kolorowych snów wszystkim życzę! :-)

Pirania dzięki kochana :)
witamine E mamy już zakupioną to będę łykać a koenzym z większą dawką kupię dopiero po wypłacie-za tydzień
no i dokupię wit E :)
mam nadzieje,że jutro dojdzie Toma Fertil Man...

Natan-zapraszamy jak juz bedzie Twój czas ;))

Mnie zastanawia jeszcze jedna sprawa czy te wszystkie witaminy a biore wit c , calcium citrate, b-complex żurawinę i folik można łykac jednocześnie w tym samym czasie ? To znaczy biore 5 równych tabletek i łykam wszystkie razem jedna porcję rano druga wieczorem

Nulka-ja też się zastanawiam :)
ja rano biorę 2 tabl Koenzymu Q10,magnez + B6,Centrum A-Z,wit C dwie tabletki..
po obiedzie biorę witE,Acard
na noc Omega 3

nie czuję się źle więc myślę ,że tak mozna :)
ale myślę ,że jak się pojawi nasza kochana expertka Pirania to coś podpowie :))

reklama
Dzisiaj 28 dc a @ brak...:-)
Zawsze @ przychodzi co 28 dni, ostatni cykl trwał 26 dni. Co prawda wczoraj z moim M zabalowaliśmy i wróciliśmy do domu o 4 nad ranem więc może to jest przyczyną że @ nie ma:confused:

Do góry