reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

MissBella, wszystko jest w porządku tylko jeśli to jest ten Calcium Citrate firmy NOW to brałabym 2 tabletki dziennie, tak aby dzienna dawka Ca wyniosła 600 mg a Mg - 300 mg. Jeśli w tym cyklu Ci się nie udało to trzymam mocno kciuki za kolejny! :-)

reklama
Zadam i ja jedno pytanie odnośnie witamin. Jeśli będę brała b-complex 100 a tam jest już folik w dawce 800 i jak do tego wezmę normalny folik 400 to suma sumarum nie będzie go za dużo dziennie?

Cześć dziewczyny! Zaraz wyjeżdżam ale nie podarowałam sobie zerknięcia na forum przed wyjazdem :-)

Nullka, w moim B-Complexie było 400 mcg kwasu foliowego, w Twoim na pewno jest 800? Ja chyba dodatkowo brałam jeszcze 1 tabletkę Foliku co dawało dzienną dawkę kwasu foliowego 800 mcg, te 1200 mcg to mogłoby być za dużo. A może Ty kupiłaś B-50 i łykasz 2 razy dziennie, stąd te 800 mcg? Jeśli tak to Folika już nie łykaj.

Daria, a może owulka Ci się po prostu przesunęła i będziesz mieć ją później? Ja zazwyczaj owulkę miałam w okolicy 12-14dc a w szczęśliwym cyklu przesunęła mi się na 18 dc :-)

Po raz trzeci Wesołych Świąt dla wszystkich! :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Kochane ja również składam Wam życzenia:

Życzę Ci radosnych świąt pełnych ciepła. By w chwilach refleksji choć na chwilę zatrzymać się i spostrzec to, czego nie widać w ciągłym biegu - proste radości.

I oczywiście wymarzonych Dzieciaczków!!!!:****

Do góry