reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Marti jest taka fajna stronka planowanieplci.blox tam są podane jakie dawki i czego brać przy planowaniu chłopca i dziewczynki, a jak nie to Piranha na pewno ci pomoże. Moja koleżanka w lutym urodzi chłopczyka a też ma dwie córeczk w domu.... a tak wogóle z nami będzie ci raźniej.
Nasze hasło : Robimy wszystko żeby się udało:-)
MissBella jak masz dawkę 500 to wystarczy 2, my tak bierzemy

MissBella, trochę się pogubiłam :-), to jest C-50 czy C-500 bo za pierwszym razem mówiłaś o 50 mg? Jak C-500 to wystarczy 2 razy dziennie.
Dobra, już doczytałam, że kupiłaś dawkę 500 mg :-), taka dawka 2 razy dziennie w zupełności wystarczy.

Ostatnia edycja:
Ufff... dzięki;-) Już się przestraszyłam, że kupiłam nie to co trzeba.
Pozostało teraz tylko to wszystko odpowiednio zażywać i przytulać się w odpowiednich dniach, jeju żeby to było takie proste...
Piranha jesli mogłabys jeszcze poinstruowac mnie jak to wszystko brać żeby odpowiednio zadziałało, tzn ja i mój M.:-)

Kupiłam:
- wit. C-500
- wapń
- magnez z wit. B
- kwas foliowy
- vita-miner

Z góry wielkie dzięki:-)

Dziewczynki moje kochane dzisiaj kciuki nie beda potrzebne,bo dzwonili ze szpitala powiadomic ze lekarka ktora miala wykonac scan jest chora i scanu nie bedzie i co najgorsze jeszcze nie wiem kiedy go bede miala,ale z tego co mowila babka z recepcjii,duzo osob musieli powiadomic no i raczej juz w tym roku sie nie zalapie,jestem :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

MissBella, a jaka jest dawka tego Mg? Ja tam bym jeszcze dorzuciła B-Complex (zawiera on już kwas foliowy) skoro witamina B6 sprzyja poczęciu dziewczynki. Koniecznie dołączyłabym też żurawinę do menu (w soku bądź tabletkach, podobno badania wykazały iż podawanie tabletek z żurawiny jest bardziej skuteczne i tańsze w zapobieganiu zakażeniom dróg moczowych w porównaniu do soku z żurawiny). Swojemu M dawaj witaminę C, kwas foliowy i magnez ...no chyba, że zależy Ci też na wzmocnieniu plemników to dojdą też inne preparaty :-)

Edyta, ale pech, najgorzej jak się człowiek nastawi a wizytę odwołują mu w ten sam dzień :-(

Piranha oo tego to jeszcze hmm sie nie doszukalam dziekuje poczytam sobie, mniej wiecej zasady diety to z ksiazki wzielam bo przeczytalam "Planowanie plci dziecka" no i "chlopiec czy dziewczynka" :) teraz doczytam sobie z linka :) informacji nigdy dosc, bo lepiej zrobic wszystko co mozna , a jak sie nie uda trudno byle bylo zdrowe :)

reklama
Edyta i masz babo placek, szybciej się człowieku sam wyleczysz jak ci pomogą:baffled: nie dziwie się że masz nastrój:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:.
MissBella a ty co zamawiałaś u tego sprzedawcy tylko witc, bo ja myślałam że wapno i magnez też, zgupiała już:crazy:

Do góry