reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Hej!
Agulek i jaki farsz robilas do ruskich? Oj luuubie pierogi ruskie:-p
Ciast raczej nie pieke ale dzis z mama zrobilysmy drozdzowe w maszynie do pieczenia chleba i wyszlo ladnie:-)
Kosmo nie martw sie , wszystko zle przeminie:tak:
Czarodziejko gdzie jestes?
Jesli chodzi o zurawine to ja bralam na pewno i przed owu i po i dalej biore bo mam tendencje do zapalenia pecherza.Gin powiedzial ,ze moge brac. Jesli chodzi o maliny to sok jest O.K Natomiast skurcze wywoluje herbata z LISCI MALINY wiem bo Antek jak sie rodzic nie chcial to specjalnie zdobylam i pilam duzo(bez rezultatu zreszta):-DKolezanka z UK tez miala zalecenie od poloznej zeby pod koniec ciazy aki pic.

reklama
Aneczka, zrobiłam jak napisałaś pół na pól ser i ziemniaki, jedna duża cebulka zeszklona i sól z pieprzem. PYCHA:-pWłaśnie przed chwilką podpiekłam na patelni kilka i zszamałam kolejna porcję. A herbatka z soczkiem malinowym zakwasza? Ciast też nie piekę bo po prostu porażka, za to moja teściowa piecze przepyszne więc czasami od niej dostaje, pyszny jest rodzynkowiec, słonecznikowiec i beza pyyyychota:-p
Faktycznie dawno tu nie było stałych bywalczyń Jagienki, czarodziejki, monico .....:-(

Kosmo niedlugo sie pogodzicie i bedzie milo ;-)

O to musze zaopatrzyc sie w zurawinke ale nie wiem czy tu dostane :szok: nigdy sie tym nie interesowalam,a herbata z zurawinka tez sie zalicza do zakwaszaczy ?? wybaczcie glupie pytanie ale nie wiem :no:

W koncu usiadlam,posiedzialysmy z koelzanka,zjadlysmy obiad i jeszcze z synem bylam w sklepie bo chcial kupic sobie gre,a teraz chlopaki siedza u siebie i graja a ja mam chwile wytchnienia :-p

Ja też zakupię, ale taką do zjedzenia, w Polsce jest na pewno i pakowana i na wagę. Aneczka a ile jej jadłaś dziennie?
Moja lista zakupów znów się wydłuża:sorry2:.

Ja jem zurawit w kapsulkach ale to jest duza dawka zurawiny i lykam jedna dziennie lub dwie jak czuje ,ze cos sie zaczyna dziac.No ale u mnie to osobny problem bo ja mam kamice moczowa(dokladnie to piasek w moczu) i wiecznie mam jakies podraznienia wiec i o zakazenie b. latwo.

Już jesteśmy, ale mały się wyszalał, mam nadzieję, że przynajmniej będzie dobrze spał gdyż ciężki z niego przypadek pod tym względem :-)

tusia, ja dlatego kupiłam Sylk gdyż z wszelkimi globulkami i tabletkami dopochwowymi nie miałam wyczucia, podobno mogą one powybijać plemniki gdy zastosuje je się za blisko staranek ale jak tu wyważyć żeby nie zaszkodziły plemnikom a pH nadal pozostało niskie.

agulek, ja wszędzie zaś czytam, że żurawina w ciąży jest wręcz zalecana więc ciekawe jak to jest naprawdę :-) Z tym płynem fajna sprawa tylko szkoda, że nie można zakwasić się nim w środku :-) Można niby robić różne kwaśne irygacje ale nie mam z tym doświadczenia. Na blogu o planowaniu płci są przepisy na irygacje do zastosowania na godzinę przed stosunkiem. Faktycznie długa ta lista zakupów ale czego się nie robi by spełnić marzenia :-D Ja jakoś wybaczyć sobie nie mogę, że nie dorzuciłam żurawiny do mojego menu starankowego :-)

kosmopolitan, będzie dobrze, zobaczysz, po burzy zawsze wschodzi słońce więc pewnie lada moment dla Ciebie ono zaświeci.

Dziewczyny, jak ruszycie do boju o dziewuszkę z tym całym arsenałem żeńskich sprzymierzeńców to tu niebawem lawinowy wysyp dziewczynek będzie, innej opcji nie ma :-)

piranha moj synek ma 2 lata i 2 miesiace i tez nadal ma problem z ciaglym spokojnym snem:baffled: no ale przynajmniej jak sie drugie urodzi to bede juz wprawiona;-)

ja przed ciaza podjadalam zurawine, ale nie wiedzialam ze jest taka pomocna przy planowaniu coreczki, poprostu jadlam dla towarzystwa z synkiem;-) no ale nie bylo to ogromne ilosci.

Mój synek to normalnie ewenement, ciężko bardzo zasypia, często przebudza się w nocy, w wózku na spacerze nie zaśnie choćby nie wiem jak był zmęczony (gondoli jako noworodek to nienawidził i cały czas się darł, aż wstyd mi było na spacery jeździć :-), musiał widzieć świat więc bardzo szybko trafił do spacerówki ale rozkładanej na płasko), w foteliku samochodowym (ulubiona kołyska większości dzieci) też nie bardzo chce spać ....no i zaśnie tylko w swoim łóżku, nigdzie indziej nie chce więc drzemki jak jesteśmy u kogoś odpadają ...co skraca nasze wizyty niestety :-) Jeśli drugie dzieciątko też będzie mieć takie problemy ze spaniem to mam przechlapane :-D
A tak z innej beczki - pytanie do mam synków, w jakim wieku były wasze pociechy kiedy zaczęły mówić? Krzysiu w swoim krzysiowym języku wypowiada nawet dość skomplikowane słowa ale są dla wszystkich niezrozumiałe :-) (pomimo iż dużo do niego mówię i staram się z nim rozmawiać), z sensem wypowiada na razie tylko "mama" i "tata".
kosmopolitan - kiedy masz następne USG? Ja już tego 7 stycznia doczekać sie nie mogę.

reklama
Do góry