reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

A powiedz mi, skąd one to wiedzą ? Jak to sprawdzają ? Przecież na tak wczesnym etapie nie widać jeszcze totalnie nic, tylko kulkę, tak jak tutaj 🙂 pytam z ciekawości 🙂

Teoria ta zakłada, że można przewidzieć płeć dziecka już w 6. tygodniu ciąży, wykorzystując do tego obraz z USG. Jeśli widoczne na nim łożysko formuje się po prawej stronie macicy, urodzi się chłopiec, a jeśli po lewej, dziewczynka

reklama
Teoria ta zakłada, że można przewidzieć płeć dziecka już w 6. tygodniu ciąży, wykorzystując do tego obraz z USG. Jeśli widoczne na nim łożysko formuje się po prawej stronie macicy, urodzi się chłopiec, a jeśli po lewej, dziewczynka
I to się faktycznie sprawdza wśród kobiet ? Czy to takie zabobony jak z kształtem brzucha ? 😜

I to się faktycznie sprawdza wśród kobiet ? Czy to takie zabobony jak z kształtem brzucha ? 😜

No mi na tej zagranicznej grupie faktycznie dziewczyny dobrze "wywróżyły". Tak jak pisałam, nawet celowo wrzuciłam im bez dat (żeby nie załapały, że to trochę szwindel) moje USG z 2011 i 2015 roku - dzieci doskonale wiedzą jakiej są płci ;) także u mnie 3 razy się to sprawdziło

No mi na tej zagranicznej grupie faktycznie dziewczyny dobrze "wywróżyły". Tak jak pisałam, nawet celowo wrzuciłam im bez dat (żeby nie załapały, że to trochę szwindel) moje USG z 2011 i 2015 roku - dzieci doskonale wiedzą jakiej są płci ;) także u mnie 3 razy się to sprawdziło
Wow, to jestem w szoku . Aż jestem ciekawa czy koleżance wyżej się sprawdzi 😀 a jak ta grupa na fb się nazywa ? Podasz linka ?

Wow, to jestem w szoku . Aż jestem ciekawa czy koleżance wyżej się sprawdzi 😀 a jak ta grupa na fb się nazywa ? Podasz linka ?
No zobaczymy. Niektórzy twierdzą, że teoria ramziego to wróżenie z fusów, inni że faktycznie się sprawdza. Ja się narazie nie przywiązuje bo to wczesny etap, chociaż z synkiem w 6 tygodniu też mi dobrze powiedziały i jest syn :)

Haha tak, mam nadzieje, że będzie dobrze wklejone zdjęcie 😅Zobacz załącznik 1656508
Na tym etapie ta metoda sprawdzania płci nie ma totalnie żadnej sprawdzalności ani uzasadnienia takiego medycznego :) Teoria NUB od pierwszych prenatalnych to jedyna stosowana przez lekarzy podczas usg, o ile lekarz chce się podjąć takiego zgadywania. Do oceny według NUB (wyrostka) jeszcze daleko :) To bym potraktowała jako zabawę :) Dużo czytałam o tym Ramzi i to troszkę pic na wodę. Ja w tę metodę nie wierzę :D

reklama
Na tym etapie ta metoda sprawdzania płci nie ma totalnie żadnej sprawdzalności ani uzasadnienia takiego medycznego :) Teoria NUB od pierwszych prenatalnych to jedyna stosowana przez lekarzy podczas usg, o ile lekarz chce się podjąć takiego zgadywania. Do oceny według NUB (wyrostka) jeszcze daleko :) To bym potraktowała jako zabawę :) Dużo czytałam o tym Ramzi i to troszkę pic na wodę. Ja w tę metodę nie wierzę :D
Jedni wierzą, inni nie. Pisałam to. Zostałam poproszona o scan, więc go dodałam, czy ma sprawdzalność medyczną nie mnie to oceniać i pisałyśmy, że traktujemy to jako zabawę.

Do góry