reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Paula, ja bym poszukała czegoś innego, magnezu jest w sam raz ale bałabym się łykać witaminę B6 w tak dużej dawce. Podobno długotrwałe przyjmowanie dawek witaminy B6 powyżej 200 mg (zazwyczaj 1000 mg lub większych) może powodować neuropatię obwodową (zmiany te ustępują wraz z zaprzestaniem nadmiernej suplementacji witaminą B6). Witaminy B6 brałabym nie więcej jak 100 mg, jest to bardzo bezpieczne a niewykorzystany nadmiar usuwany jest z moczem.

Daria, takie plamienia przed okresem są często z niedoboru progesteronu (na takie plamienia bardzo pomaga wspomniana przeze mnie witamina B6, ja przez kilka miesięcy borykałam się z plamieniami przed okresem). Oczywiście plamienie może mieć też związek z ciążą, implantacyjne występuje zazwyczaj między 7 a 12 dniem po owulce (ja nie miałam plamień implantacyjnych), często też w terminie okresu występuje w ciąży plamienie zamiast krwawienia więc również trzymam kciuki by była to ta opcja a nie pierwsza &&&&&&& :-)

Ja zaszalałam i wykupiłam zachwalany kiedyś na tym forum kalendarz Jonasa, okazało się jednak, że moje starania były w pustych polach, daleko od dziewczynkowych i chłopczykowych rejonów :-)

mama05 i nullka, w razie co piszcie na PW w sprawie Sylka :-)

Beatko, sprawdziłam z ciekawości i mój synek w 30tc ważył 1528g a do szczuplutkich nie należał (urodził się z wagą 3420g) więc z Hani będzie duża babka :-) Pulchne noworodki wyglądają słodziutko, tylko wycałować te ich pękate policzki :-D Co prawda często zdarzają się pomyłki (podobno rzędu do 15%) gdyż komputer oblicza wagę na podstawie długości kości udowej, wymiaru dwuciemieniowego, obwodu głowy i obwodu brzucha.

reklama
Piranha wlasnie wiem ze mi paczuszek rosnie bo Marcel mial tyle samo w 30tc i urodzil sie z waga 4200
ale mam nadzieje ze ona jako dziewczynka bedzie miala nie wiecej niz 4kg
a o to Marcel zaraz po porodzie jeszcze ma slady po kleszczach z boku glowki
i nie byl bardzo pyzowaty

Ostatnia edycja:
W takim razie chętne na Sylk są:
-ja (nullka ;-) )
- mama05

Jeszcze jedna z Was sie zgłaszała ale nie pamiętam. Im nas więcej tym koszt przesyłki sie zmniejszy ;-) Gdyby miała nam zamawiać Piranha to dojdzie koszt przesyłki w Polsce.

Piranha a Ty skąd jestes?

Nie wiem jak to jest z waga na tym etapie ale pod koniec ciazy jak robilam usg(z Antkiem) to gin powiedzial ,ze granica bledu wynosi az 600g:confused:
A ja z radosci dzis kupilam dla Niuni misia z akcji KUP MISIA , kupilam "Klare":-)

Cześć dziewczynki,wpadam szybciutko się przywitać i w wielkim skrócie zrelacjonować co u nas ;-) Mam masę sprzątania przedświątecznego i musze to robić wieczorami po troszku,w dzień nie daję rady,za dużo codziennych obowiązków...:sorry2:
Mama05-Witaj :-)
MissBella-Witaj :-) ja też z "okolic" Szczecina ;-)

Hej zabki!Dzisiaj Nina ladnie sie pokazala i nawet moj gin asekurant powiedzial ,ze babka na pewno:-):-):-) Zdrowa i sliczna:-D pokazala nam jezyk na badaniu aaa i wazy 1560-1600gr.
Laurusia w 31tc ważyła ok.1700g :tak: Ja też kupiłam misie :happy2: też Klarę i Laurę oczywiście (chociaż nie wiem czemu w spocie tv mówią o Luizie :eek:)

Jagienko, a co u Was? Jak sobie dajesz radę?:)
Pomalutku kochana ;-) tak jak wyżej...większość nadrabiam wieczorami ale jest coraz lepiej,niunia coraz starsza i coraz łatwiej ją na dłużej zająć czymś innym niż mamusine rączki czy cycuś :-DChłopcy jeszcze pokasłują ale juz wyprawieni do szkoły,mieli 2 tygodnie przerwy...Mężuś przyjedzie dopiero 23 grudnia tak więc całe przygotowania wyłącznie na mojej głowie,mam nadzieję że się wyrobię :confused:

Ponoc kazde kolejne dziecko jest wieksze i w moim przypadku sprawdzilo sie ,co do USG to bardzo czesto sa pomylki wiec nie bardzo wierze w te pomiary :cool:
Hehe,u mnie bardzo zabawnie,pierwszy synuś-3000g, drugi-4370 a Niunia-3040 :-D

Uciekam do moich nieszczęsnych kuchennych szafek,jak dłużej tu z Wami zabawię to ich dzisiaj nie skończę :-pBuziaczki dla wszystkich!!

Ostatnia edycja:
Jagienko milego walczenia z szafkami :-p oby szybko Ci poszlo :tak:

Co do wagi moj pierwszy 3000g,drugi 3750g a trzeci 3840g tylko pierwszy i ostatni urodzeni byli 2 tyg przed terminem a sredni 9 dni po terminie :-p

Ostatnia edycja:
reklama
Daria najlepiej jakbys zrobila test o czulosci 10mlU/ml a planowo @powinnas dostac w sobote,jesli dobrze pamietam tak ?? to moze juz cos wyjsc ...:tak:

Beatko sliczny synus a ja jak znajde zdjecie mojego to tez wstawie...tylko u mojego widac duze pultynki hihi

Ostatnia edycja:
Do góry