reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

nullka ja jestem chętna jeszcze do zakupu;) Mam Twoje gadu to się tam odezwę oki?:)

Dziewczyny szok...myślałam, że coś nie tak, że owulki brak a dopiero mam typowy płodny śluz...a mam dziś 20 dc wiec ekstra się rozregulowałam...gdzie zawsze owulke miałam 14/15dc masakra...no i testów owu nie robiłam bo stwierdziłam, że to nie ma sensu...masakra a mam częste bóle w podbrzuszu więc nie mogę się(niestety)tym kierować w rozpoznawaniu owulki.;//

Jagienka, kochana wytrwałości z Twoja Trójeczka;) choć wyobrażam sobie, że jest Ci ciężko.

Nullka jak samopoczucie?

Daria, zrób koniecznie test i daj znać! Trzymam kciuki:*

Beatko maluszek do schrupania...jej już nie pamięta kiedy mój synuś był taki malutki...

reklama
Witam dziewuszki stare i nowe:-)
Ja też po USG wczoraj ale jakoś nastroju nie miałam pisać:-( U mnie trochę nieciekawie się zrobiło płeć się potwierdziła oczywiście i niunia jest główką w dole chociaż tyle dobrych wieści.
Natomiast mam łożysko bardzo nisko schodzące nie jest ciekawie lekarz zabronił mi czegokolwiek podnosić nawet zakupów chodzić też nie za dużo i jak najwięcej wypoczywać kolejna wizyta za dwa tyg i USG oczywiście a w razie jakiegokolwiek bólu czy plamienia odrazu do szpitala:-(
Od wczoraj to ciągle wydaje mi się że mnie coś boli z wrażenia chyba.
Kosmopolitan nie przejmuj się w 13 tyg to niemożliwe zresztą w zeszłym roku mojej koleżance gin powiedział właśnie w 13 że chłopiec a w 18 okazało się że dziewczynka:tak:
ASIUNIAK gratuluję kochana wiedziałam! Cieszę się z tobą tym bardziej że mamy identyczny termin a ile mała ważyła?
BEATKO jejku jak to zleciało a pamiętam jak czytałam o twoich testach wszystkich i jak wyczekiwałaś usg ale czas leci jak szalony

Ostatnia edycja:
natusia oczywiście jak masz moje GG to pisz śmiało.

Becia wiem że ciężko gdy ma sie dziecko ale musisz dbać o siebie i po prostu olać pewne rzeczy które masz zrobić a mogą one zagrozić ciąży. Więcej odpoczywaj, leż i dbaj o siebie.

Ja czuję sie dobrze - wczoraj miałam krwawienie ale juz dzisiaj tylko plamienie. W sumie nie wiem czy to źle czy dobrze.

Ostatnia edycja:
Becia ja mialam lozysko na przedniej scianie i nisko umiejscowione i tez musialam sie oszczedzac,malo chodzic,nie dzwigac itd ale jak widac wszystko dobrze sie skonczylo wiec jesli bedziesz o siebie dbac to i u Ciebie wszystko bedzie dobrze ;-) i fajnie ze potwierdzila sie dziewczynka ...

EDYTKO dzięki pocieszyłaś mnie trochę rzeczywiście jak Nulka napisała trochę ciężko jak ma się urwisa drugiego w domu ale staram się jak mogę jak najwięcej wypoczywać:tak:
Nuleczko dzięki ty też dbaj o siebie trzymam za ciebie kciuki;-)

Becia, dbaj o siebie i zobaczysz, że wszystko będzie dobrze! Z tego co wiem to jest szansa, że łożysko podniesie się za jakiś czas (łożysko w czasie ciąży przemieszcza się).

Daria, jasne, że słyszałam o Kobylej Górze, mój były był stamtąd i często bywałam nad zalewem :-D Trzymam kciuki za sobotni test, najlepiej kup taki o czułości 10 mIU/ml, mi w 12 dniu po owulce wyszedł cień cienia widoczny pod światło :-)

Kolorowych snów wszystkim życzę! :-)

Dzień dobry wszystkim :) Ja już siedzę w pracy... Jak dobrze, że to już piątek bo zmęczona jestem bardzo a tu cały dom do posprzątania po remoncie :/ I jeszcze ta okropna pogoda:-(
U mnie na wczorajszym teście owu (10 dc) tylko jedna kreska, nie wiem co sie dzieje... w 9 dc widac było drugą kreskę baardzo jasną więc myślałam, że codziennie powinna być ciemniejsza bo zbliżam się do owu a tu nic :-( Przytualnko wczoraj wieczorem było ale jakoś tak straciłam nadzieję...

missbella jezli masz testy z allegro to wszystko z nimi mozliwe. nie wiem czy czytalas mojego posta jak pisalam o cyklu w ktorym zaszlam w ciaze. we wczsniejszych cyklach druga kreseczka na tescie pojawiala sie ok 9-10dc, z kazdym dniem robila sie bardziej ciemna,az w koncu w 13-15 dc robila sie tak intenstywna jak testowa. ale akurt w cyklu staran jasniutka kreseczka pojawila sie od razu po okresie, w 8 dc i przez pare dni byla caly czas taka sama, nawet w 12dc:szok: chcialam nawet powtorzyc staranka w 12dc bo bylam pewna ze owulacja napewno nie nastapi szybko. a to nagle w 13dc po poludniu kreska zrobila sie tak mocna jak testowa. wedlug mnie owulacja byla w 14dc.

mialam tez taki cykl wlasnie jak u Ciebie, ze w 9dc byla bardzo jasniutenka kreseczka, a nastepnego dnia juz nie. no ale kolejnego juz byla druga kreseczka. ja przeczytalam ze testow nie nalzy robic rano bo to moze zafalszowac wynik, ze rano jest najwiecej hormonu i moze na tescie pojawic sie druga kreseczka, ale ona wcale nie musi zwiastowac owulacji. ja juz potem robilam testy nei wczesniej niz o 12. no ale wiem ze nasze dziewczyny robily je caly dzien i bylo dobrze. pewnie wszysto zalezy od testow. ja mialam z allegro i ich juz nie polecam

reklama
Do góry