reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

cześc babeczki-jestem i ja.
dzieci porozwoziłam do szkoły i przedszkola i ze śniadankiem na bb :)
smacznej kawki zyczę z rana :)

Witam dziewuszki stare i nowe:-)
Ja też po USG wczoraj ale jakoś nastroju nie miałam pisać:-( U mnie trochę nieciekawie się zrobiło płeć się potwierdziła oczywiście i niunia jest główką w dole chociaż tyle dobrych wieści.
Natomiast mam łożysko bardzo nisko schodzące nie jest ciekawie lekarz zabronił mi czegokolwiek podnosić nawet zakupów chodzić też nie za dużo i jak najwięcej wypoczywać kolejna wizyta za dwa tyg i USG oczywiście a w razie jakiegokolwiek bólu czy plamienia odrazu do szpitala:-(
Od wczoraj to ciągle wydaje mi się że mnie coś boli z wrażenia chyba.

Becia witam Cię ,ja również w ciąży z Zuzą miałam bardzo nisko łożysko-tak nisko ,że "zasłaniało wyjście dziecka na świat" powiedział gin.i wtedy groziła mi CC.
ale właśnie powiedziała,żeby duuużo leżeć bo jak leżysz to dzidzia nie uciska głową na łożysko i ma szansę się podnieść..nic nie dźwigaj,oszczędzaj się jak możesz..mi wtedy też nie było lekko bo III rok studiów,pisałam prace licencjacką -wiadomo -spotkania na uczelni z promoterem iiitttddd..ale dałam radę-leżałam bo wyczekana Zuza była dla mnie najważniejsza;)
i urodziłam SN ;)
także głowa do góry to i łożysko sie podniesie ;))

Kosmo- ja równiez zaciskam &&& za córcie!
u mnie z synem było tak, że do 20t.c. był dziewczynką,dopiero w 23 t.c. gdy się okręcił głową w dół to na usg pokazały się klejnoty:))

Royana witaj i dzięki za miłe przywitanie ;)

Beatka ,Aneczka,Edyta -usciski:));**

Piranha- w takim razie napiszę zaraz na pw odnośnie sylka i jak się też Nulka zgłosi to zamów kochana :))
my tez chcemy być w ciąży:)))))

witam pozostełe babeczki z ekipy-jeszcze nie ogarniam Was wszystkich ,ale na dniach pewnie dam radę :)

Bella-witaj ,ja jak juz używam testów owu to kupuję w superfarmie z Domowego Labolatorium.
i też robię koło 14-15 i 2 h wcześniej nie piję ,żeby nie rozrzedzać moczu.

co do tempki to dzis mam 20d.c. i od 13d.c. kiedy to był skok na 36,9 teraz mam cały czas 37 ,ale kurka gdyby była ciąża to powinno być tempka trochę wyższa więc znów nic z tego;/

Ostatnia edycja:
reklama
Hej!
Missbella testy z allegro sa do kitu , przynajmniej te najtansze.Kup sobie w aptece albo rossmanie i rob te. A na ten cykl juz daj na luz z przytulaniem , moze zaskoczy?
Mama to ladna temp. jak na moje oko. Trzymam kciuki:tak:
Becia nie lam sie, polez tyle ile mozesz i nie dzwigaj. Zobaczysz łożysko sie podniesie i bedzie wszystko O.K.
Ja dzis z diabelkami w domu bo troche kaszla:dry: Zamiast od kawki trzeba zaczac od meliski bo wstali w bojowych nastrojach i wyzywaja sie od starych glupich dzidź;-)

Aneczka- witaj i cierpliwości życze ;)
a Ty wiesz ,że u mnie najgorsze wyzwisko to -JESTEŚ DZIDZIUŚ- :)))))nie wiem skąd oni tak mają..:)

a co do tempki to u mnie tak
12d.c 36.5...test owu mega pozytywny...działalismy:)
13d.c.36.9...skok na owu.... działalismy:)
14d.c 37
15d.c.37
16d.c.37
17d.c 37
18d.c.37
19d.c.37
i dziś 20d.c. też 37....
jak mierzyłam z Zuza czy z Domisiem po po 6 dniach od owu miałam znowu skok o 2 kreski i utrzymywała się tak do dnia @ i test i II a tu mam ciągla taką samą-wysoką ,ale nic się nie dzieje;/

Daria- nadal &&&& ,póki nie ma @ nadzieja jest ;)

missBella przytulanka byly w 8,9 i 11dc. chcialam jeszcze powtorzyc w 12dc ale nic z tego nie wyszlo. owulacja byla w 14dc (wszystko wskazuje na to bo na monitoringu bylam w 13 dc i pecherzyk jeszcze nie pekl, a w 14dc mialam klocia podbrzusza, a nastepnego dnia juz sluz bialy, gesty i nierozciagliwy).

ktoras dziewczyny kupowała niedawno testy na all.takie zielone i co dobre sa ?
bo noszę się z zaniarem kupna ale widze nie polecacie tych z all.
a w aptece kurcze za 5 testów 50zł.masakra a ja chciałam z poł roku je porobić.
Aneczko a te z rosmana jak cenowo i za ile sztuk?

Witam z rana drogie panie. Ja też w pracy, ale szamam sobie śniadanko, popijam barszczykiem za oknem pruszy śnieżek, czego więcej chcieć.......no i weekend za pasem.

Tusia ja kupowałam z Rossmana i są dobre bo pokryły mi się z owulacją. Za 5 szt placiłam 25 zł bez żadnej promocji .

Miłego dzionka:-)

Agulek smacznego
c045.gif
:))

reklama
Cześć dziewczyny!

MissBella, a ja testy z Allegro polecam ale nie wszystkie. Część z nich to podobno lipa ale bardzo dobre są One Step Ovulation Test (używałam też z tej firmy ciążowych 10 mIU/ml, szybko wykrywały ciążę), zawsze wychodziły pozytywne 24 godziny przed owulką a blada kreska była widoczna jeszcze na długo przed nią. Może i są odrobinę droższe od innych na Allegro ale bardzo skuteczne i bardzo je polecam, gdzieś tam podawałam linka do aukcji z nimi, jak chcesz to go odszukam. Testy najlepiej wychodziły mi wieczorem (i to późnym wieczorem), przed zrobieniem testu nie piłam przez 3 godziny.

mama05, zerknij na mój szczęśliwy wykresik Obserwacja cyklu - enpr.pl, tempka do 10 dc nie przekraczała 37*C, często dopiero po dołku implantacyjnym i tzw. drugim skoku temperatura wskakuje dopiero na nieco wyższy poziom, choć nie zawsze (dopiero po implantacji przecież zaczyna się wzmożona produkcja progesteronu) tak więc trzymam mocno kciuki (implantacja występuje najczęściej koło 7-12 dnia po owulce, u mnie była prawdopodobnie w 9 dniu)! &&&&&& :-)

Daria, u mnie w w 12 dniu po owulcje test 10 mIU/ml pokazał cień cienia widoczny pod światło ....tak więc test 25 mIU nic kompletnie by nie wykazał ....a więc głowa do góry, jeszcze nic straconego :-)

Do góry