reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

DSC04201.jpg

a oto moj Dzidziolek. tylko takie zdjecie mam z boku, ale nic nie widac, nie wdiac zadnego nuba zeby mozna bylo oceniac czy chlopczyk czy dziewczynka. a tamtego zdjecia z widokiem centralnie na krocze to niestety lekarz nie dal. moglam poporsic ale bylam tak oszolominia ze nie pomyslalam o tym:-(

reklama
Edyto, nullko ja miałam w zamiarze kupić te paski ph do pochwy ( na allegro są) , ale naczytałam się że dziewczyny kupowały i głupoty im wychodziły, więc chyba nie będe sobie głowy zawracała. Myślę tak jak Piranha, odpowiednie zakwaszacze, dieta i witaminki .
Dziewczyny jak owulacja przypada na 14 dc lub 15 to najlepiej zaprzestać na początku na 10 dc?

Ostatnia edycja:
Edyta, faktycznie dziwne te Twoje plamienia, a próbowałaś robić wykresy temperaturowe? Ja byłam zaskoczona ile można z nich odczytać i wywnioskować. Może jak raz witamina B6 Ci pomoże? Trzymam kciuki by tak się stało!

Kosmopolitan, ale śliczne to zdjęcie USG, takie strasznie wyraźne! Moje to sterta rozmazanych plam i niewiele na nim widać. A dzidziuś na zdjęciu ustawił się chyba pod kątem i zasłonił nuba nóżkami :-)

Tak radzą dziewczyny z forum żeby skończyć na 10 dc jeśli chcesz mieć dziweczynkę. Ja dzisiaj własnie ma 10 dc, wczoraj na teście owu jasniutka druga kreseczka także wieczorne przytulanko wskazane :) To będzie pierwsze przytulanko w tym cyklu i martwię się czy to wystarczy skoro na 10 dc mam zakończyć starania ... :confused:

cześć babki;)
ja tu pierwszy raz;))
my się staramy o kolejne dziecko już prawie 2 lata(w lutym minie)
zresztą Beatka wie bo razem pisałyśmy na wątku Clo -Ona starała się rok,zaszła i zaraz rodzi a ja nadal dziergam...i... tak sobie pomyslałam,że może jak zacznę planować płeć-zajmę się całą tą "techniczną " sprawą jak zakwaszanie,testy owu itd to może wtedy się uda.........
kurka juz się wszystkiego chwytam i nic...mam 32 lata mąż 39 no chyba nie jesteśmy za starzy ????

czy mogę rozłożyć tu kocyk??
c007.gif

Kosmo ale sliczna dzidzia ;-)

Piranha tempki nidgy nie mierzylam ale moze czas zaczac...

Mama witaj bylysmy razem na starankach 2011 fajnie ze dolaczylas do nas :tak: kto za stary ??? no chyba nie mowisz o sobie... udaje ze nie widzialam tego pytania :-p

Edyta, spróbuj sobie zrobić wykres tempki w następnym cyklu (ja korzystałam np. z darmowego serwisu Ovulation Calendar and Ovulation Chart - Fertility Charting) i sama zobaczysz ile ciekawych rzeczy można się dowiedzieć :-)

mama05, witamy! Ale ty starałaś się przez te 2 lata "dziewczynkowo" czy też w najbardziej płodne dni cyklu? Starania "dziewczynkowe" mają niestety ten minus, że ciężej przy nich zajść w ciążę (mężczyzna musi mieć silne plemniki by przetrwały tych kilka dni oraz złe warunki jak niskie pH, gęsty śluz, kobieta tez raczej nie może mieć żadnych problemów z płodnością). U mnie niestety były problemy hormonalne (wysoka prolaktyna po obciążeniu) a mąż kompletnie o siebie nie dba więc i pewnie jego plemniki w nie najlepszej formie, starania zakończone na 2 dni przed owulką nie kończyły się ciążą, udało się dopiero w najpłodniejszy dzień cyklu jakim jest 1 dzień przed owulacją. A propos ja mam 33 lata i nie czuję się za stara więc Tobie tym bardziej to nie grozi :-D

Bella witaj i powodzenia;))

Edyta cześć babolku-kooope lat albo i więcej ;)) jak miło Cie widzieć -Ty też jeszcze walczysz??
mi w sumie płeć bez różnicy ,choć jak zapytałam dzieci to powiedzieli,że chcą HANIE;)))
więc może też spróbuję na córkę...??

ja tempkę mierzę-łohoho już ile czasu-od ciąży z Zuzą ..

teraz w tym cyklu działalismy w 9d.c. ,12d.c. i 13d.c. zrobiłam test owu i 12 d.c. była słaba kreseczka wiec działania a w 13d.c. juz mega mocna i też działania...
teraz czekam do 15 grudnia czy @ przylezie......

Pirania a gdzie mogę zamówić ten Sylk??
nie dziewczynkowo-staram się gólnie dwa lata i dziergamy w różne dni cyklu i nic...zakwaszania nie próbowałam ,może czas zacząć?

Ostatnia edycja:
reklama
mama05, ja kupowałam na eBay, kosztuje to to około 9 funtów ale przesyłka jest dość droga (znalazłam teraz aukcję gdzie wynosi ona 5 funtów więc nie ma wielkiej tragedii :-)). Wiem, że np. Nullka chce zakupić też Sylk więc na spółkę wyjdzie Wam taniej (przy zamówieniu 2 Sylków trzeba dopłacić 1 funt). Sylk był dla mnie super opcją gdyż mogłam zakwasić się tuż przed staraniami i starać się w najpłodniejszy dzień cyklu :-) Trzymam kciuki by @ już nie przylazła!
biggrin.gif

Ostatnia edycja:
Do góry