reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

DSC04201.jpg

a oto moj Dzidziolek. tylko takie zdjecie mam z boku, ale nic nie widac, nie wdiac zadnego nuba zeby mozna bylo oceniac czy chlopczyk czy dziewczynka. a tamtego zdjecia z widokiem centralnie na krocze to niestety lekarz nie dal. moglam poporsic ale bylam tak oszolominia ze nie pomyslalam o tym:-(

reklama
Edyto, nullko ja miałam w zamiarze kupić te paski ph do pochwy ( na allegro są) , ale naczytałam się że dziewczyny kupowały i głupoty im wychodziły, więc chyba nie będe sobie głowy zawracała. Myślę tak jak Piranha, odpowiednie zakwaszacze, dieta i witaminki .
Dziewczyny jak owulacja przypada na 14 dc lub 15 to najlepiej zaprzestać na początku na 10 dc?

Ostatnia edycja:
Edyta, faktycznie dziwne te Twoje plamienia, a próbowałaś robić wykresy temperaturowe? Ja byłam zaskoczona ile można z nich odczytać i wywnioskować. Może jak raz witamina B6 Ci pomoże? Trzymam kciuki by tak się stało!

Kosmopolitan, ale śliczne to zdjęcie USG, takie strasznie wyraźne! Moje to sterta rozmazanych plam i niewiele na nim widać. A dzidziuś na zdjęciu ustawił się chyba pod kątem i zasłonił nuba nóżkami :-)

Tak radzą dziewczyny z forum żeby skończyć na 10 dc jeśli chcesz mieć dziweczynkę. Ja dzisiaj własnie ma 10 dc, wczoraj na teście owu jasniutka druga kreseczka także wieczorne przytulanko wskazane :) To będzie pierwsze przytulanko w tym cyklu i martwię się czy to wystarczy skoro na 10 dc mam zakończyć starania ... :confused:

cześć babki;)
ja tu pierwszy raz;))
my się staramy o kolejne dziecko już prawie 2 lata(w lutym minie)
zresztą Beatka wie bo razem pisałyśmy na wątku Clo -Ona starała się rok,zaszła i zaraz rodzi a ja nadal dziergam...i... tak sobie pomyslałam,że może jak zacznę planować płeć-zajmę się całą tą "techniczną " sprawą jak zakwaszanie,testy owu itd to może wtedy się uda.........
kurka juz się wszystkiego chwytam i nic...mam 32 lata mąż 39 no chyba nie jesteśmy za starzy ????

czy mogę rozłożyć tu kocyk??
c007.gif

Kosmo ale sliczna dzidzia ;-)

Piranha tempki nidgy nie mierzylam ale moze czas zaczac...

Mama witaj bylysmy razem na starankach 2011 fajnie ze dolaczylas do nas :tak: kto za stary ??? no chyba nie mowisz o sobie... udaje ze nie widzialam tego pytania :-p

Edyta, spróbuj sobie zrobić wykres tempki w następnym cyklu (ja korzystałam np. z darmowego serwisu Ovulation Calendar and Ovulation Chart - Fertility Charting) i sama zobaczysz ile ciekawych rzeczy można się dowiedzieć :-)

mama05, witamy! Ale ty starałaś się przez te 2 lata "dziewczynkowo" czy też w najbardziej płodne dni cyklu? Starania "dziewczynkowe" mają niestety ten minus, że ciężej przy nich zajść w ciążę (mężczyzna musi mieć silne plemniki by przetrwały tych kilka dni oraz złe warunki jak niskie pH, gęsty śluz, kobieta tez raczej nie może mieć żadnych problemów z płodnością). U mnie niestety były problemy hormonalne (wysoka prolaktyna po obciążeniu) a mąż kompletnie o siebie nie dba więc i pewnie jego plemniki w nie najlepszej formie, starania zakończone na 2 dni przed owulką nie kończyły się ciążą, udało się dopiero w najpłodniejszy dzień cyklu jakim jest 1 dzień przed owulacją. A propos ja mam 33 lata i nie czuję się za stara więc Tobie tym bardziej to nie grozi :-D

Bella witaj i powodzenia;))

Edyta cześć babolku-kooope lat albo i więcej ;)) jak miło Cie widzieć -Ty też jeszcze walczysz??
mi w sumie płeć bez różnicy ,choć jak zapytałam dzieci to powiedzieli,że chcą HANIE;)))
więc może też spróbuję na córkę...??

ja tempkę mierzę-łohoho już ile czasu-od ciąży z Zuzą ..

teraz w tym cyklu działalismy w 9d.c. ,12d.c. i 13d.c. zrobiłam test owu i 12 d.c. była słaba kreseczka wiec działania a w 13d.c. juz mega mocna i też działania...
teraz czekam do 15 grudnia czy @ przylezie......

Pirania a gdzie mogę zamówić ten Sylk??
nie dziewczynkowo-staram się gólnie dwa lata i dziergamy w różne dni cyklu i nic...zakwaszania nie próbowałam ,może czas zacząć?

Ostatnia edycja:
reklama
mama05, ja kupowałam na eBay, kosztuje to to około 9 funtów ale przesyłka jest dość droga (znalazłam teraz aukcję gdzie wynosi ona 5 funtów więc nie ma wielkiej tragedii :-)). Wiem, że np. Nullka chce zakupić też Sylk więc na spółkę wyjdzie Wam taniej (przy zamówieniu 2 Sylków trzeba dopłacić 1 funt). Sylk był dla mnie super opcją gdyż mogłam zakwasić się tuż przed staraniami i starać się w najpłodniejszy dzień cyklu :-) Trzymam kciuki by @ już nie przylazła!
biggrin.gif

Ostatnia edycja:
Do góry