reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

asiuniak wielkie wielkie gratulacje :-):-)
wiem jak szczesliwa jestes

Kosmopolitan to zdecydowanie za wczesnie na okreslenie płci, najlepiej koło 17/18 tygodnia, wiec absolutnie nie sugeruj sie tym, moja gin a ma super sprzet 3/4D nigdy nie podjelaby sie gdybania gdyz jest to zdecydowanie za wczesnie

reklama
asiuniak moje grtulacje wiedzialam ze ci sie uda :-)

to jest pipulka Hani w 18tc
z tego zdjecia gin nie mial watpliwosci co do plci

kosmo narazie nic sobie no glowy nie wbijaj bo na tym etapie mozna tylko z nuba okreslic plec
po jego pochyleniu, jeli masz zdjecie malenstwa jak jest bokiem to dawaj ocenimy
i tak jak monico pisze moj nie chcial mi nawet w 16tc powiedzic jaka plec bo mowil ze to stanowczo za wczesnie i latwo o pomylke

ASIUNIA megaaa GRATULACJE!!!!!:-D:-D:-D
KOSMO jak dla mnie za szybko..mój gin super od rozpoznawania płci i w obu mi powiedizał że synek w 15 tc ale i też zawsze dodawał że to nie jest 100% a tu ci w 13 powiedizał także duże moze być prawdopodobieństwo pomyłki...

Nullka, łykałam 2 tabletki dziennie, jedną rano i drugą wieczorem, codziennie rano były też płatki z mlekiem :-) Myślę, że chętne się znajdą, kilka osób pisało mi w sprawie Sylka ale Andziak była pierwsza i Sylk jest już u niej :-) Faktycznie zakup jednej buteleczki jest mało opłacalny (koszt przesyłki wyniesie tyle co cena Sylku) a 1 opakowanie starczy na bardzo długo, przy zamówieniu kilku sztuk dopłaty do przesyłki są rzędu 1 funta do każdej sztuki (też drogo moim zdaniem, 1 buteleczka waży około 40g ...można podpytać o koszt przesyłki forumowe koleżanki z UK :-)).

Kosmopolitan, a łykasz progesteron? Ja łykam Duphaston i dlatego nie mogę robić tego testu. Zresztą poczytałam troche na polskich i zagranicznych stronach i sprawdzalność tego testu to dosłownie 50% ...wolę zatem poczekać na USG niż przez test nastawić się na niewłaściwą płeć. Podobno w moczu nie ma hormonów określających płeć dziecka, będzie za to można kiedyś określić zapewne płeć na podstawie przyrostu hormonu HCG gdyż w przypadku dziewczynek podobno przyrasta on o 20% szybciej.

Ostatnia edycja:
AsiuniaK normalnie az mi sie lezka zakrecila:-) Pamietam swoja radosc jak sie dowiedzialam. GRATULUJE!!!!
Kosmo a Ty na razie traktuj to tak jakbys nic sie nie dowiedziala bo tez uwazam ,ze to za wczesnie na okreslenie plci.Niektorzy lekarze na tym etapie probuja z nuba okreslic ale nie z krocza.Z tego co pamietam to u Beatki jeden z synkow mial nuba jak dziewczynka wiec to tez trudne do okreslenia. No a test inteligender tez u niej wyszedl taki ,ze chyba nawet pisala do producenta ale co jej tam odpisali to juz nie pamietam.
Kurcze kto jeszcze mial dzis usg? Juz nie pamietam:zawstydzona/y:
Uciekam spac a jutro ide na ogladanie corci papa

kosmo tak jak Aneczka pisze u mnie strszy syn mial nuba jak dziewczynka ale i tu pomylki sie zdarzaja nic nie ma na 100% ale zawsze warto sprobowac
co do testu tego intelligender to mi wyszedl brazowy kolor i zielony na dnie czyli zaden ktory mial byc
dostalam maila od producenta ze wynik jest ciezki do odczytania i jak dla nich to chlopak
a dziewczyny na watku bardziej stawialy na dziewczynke bo przeciez brazowy jest blizszy pomaranczowemu a nie zielonemu
jak dla mnie to warto kupic jak sie ma kase bo w sumie to tez fajna zabawa
a dziewczynom na watku sie sprawdzil

o to moj wynik, sama ocen

reklama
Do góry