reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Asiunia, cieszę się ogromnie, że pomogły i polecam się na przyszłość :-D

Kosmopolitan, poszukam innych zdjęć ale według mnie przy Twoich staraniach (odsunięcie od owulki, dieta, zakwaszanie) nie ma innej opcji i na pewno nosisz pod sercem śliczną dziewczynkę :-) Poza tym przy ujęciu z przodu tym bardziej nic nie widać w kwestii płci na tym etapie, obie płcie mają wystający wyrostek płciowy i różnice można dostrzec tylko w kącie jego nachylenia. Ja bym była wniebowzięta jakbym tak dobrze podeszła do starań jak Ty, przynajmniej wiesz, że zrobiłaś niemal wszystko co mogłaś, nie to co ja, 1 dzień od owulki i jeszcze podnoszący pH Guajazyl :-D

piranha ale u Ciebie gin nic nie powiedzial, u mnie niestety ze raczej chlopiec. wiec u Ciebie wieksze prawdopodobiensto na corcie:tak:
ale u mnie byl widok z przodu, centralnie na narzady, a z boku mam takie zdjecie gdzie nozki sa w gorze a wyrostka zadnego nie widac. wlasnie tym sie przejmuje ze tej gin przy ocenie patrzyl centralnie pomierzy nogi, na narzady a nie z boku.

Kosmopolitan, ta moja lekarka podobno nie mówi jaka płeć dopóki nie jest tego pewna ...a że w 12 tygodniu ciężko określić płeć więc powiedziała, że jeszcze za wcześnie :-) Moim zdaniem ciężko w 13 tygodniu określić płeć maleństwa, a zwłaszcza patrząc nie z boku a centralnie na narządy płciowe. Jak poczytałam i popytałam znajomych to niestety wielu lekarzy mówi, że chłopiec jak tylko widzi, że coś odstaje między nóżkami ...a dziewczynce w 13 tygodniu przecież tak samo odstaje :-) ...więc się potem słyszy jak to z chłopczyka zrobiła się dziewuszka. Często nawet później dziewczynki mają tak opuchnięte narządy płciowe, że lekarze mylą to z płcią przeciwną, tak więc podstawa to też dobry lekarz w kwestii czytania USG (no i dobry sprzęt).

Asiuniak gratuluje! Ja miałam identyczne starania z ostatnim synkiem. Kosmopolitan na moje to za wczesnie . Dla mnie na tym etapie to może stwierdzić płeć naprawdę fachowiec. A to było zykłe usg czy 3D?

asiuniak bardzo się cieszę że się udało i gratuluję serdecznie córeczki :-)
Powiedź bo nie pamiętam - czy to Ty na początku też byłaś nie pocieszona bo lekarz na wczesnym etapie obstawiał chłopca? Czy inna z Was (pamietam że była taka sytuacja, ale nie wiem u której z Was).

Kosmopolitan ja tez uważam że na określenie płci to dużo za wczesnie i wierzę że Tobie też sie udało (patrząc na wszystko razem co zrobiłaś w tym kierunku).

Kto miał mieć dziś jeszcze USG???

Ja biore teraz przez 5 dni antybiotyk zapobiegawczo przeciw zakażeniu po zabiegu, a potem zaczynam łykać magnez, wapń a że ostatnio mam wielką ochote na nabiał a mięso jest beeee to tym lepiej ;-)
Co do magnezu i wapnia to naczytałam sie tu na wątku co pisałyście i zgłupiałam i juz nie wiem jakie łykać.

Czy możecie polecić jakie paski na ph są najlepsze? Oczywiście dostępne w Polsce. No i szkoda że tego silka nie można u nas kupić. Ja bym chętnie jeszcze to kupiła, ale nie chce płacić drugie tyle za przesyłkę

reklama
Piranha też o tym pomyślałam tylko nie wiem czy bedą chętne osoby ;-)

A ten lek co podałas linka to ile tabletek dziennie łykałas???

Ostatnia edycja:
Do góry