reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

TUSIA ja i ta dieta nie bardzo gdyż ja uwielbiam mięsko itd.a tego nie bardzo powinno być tak mi sie wydaje(słone np.)...słodkie nabiał to ja zawsze dużo jadłam i tu by było ok :tak:

reklama
Piranha - w sumie to niedługo się staram, ale tak mi siekło, że pewnego dnia poczułam, że MUSZĘ, absolutnie MUSZĘ mieć drugie dziecko!!! teraz to po prostu zachowuję się jak wariatka, oglądam się za babkami w ciąży, zaglądam do wózków, ryczę na reklamach tv, na których pokazują maluszki i ogólnie mam odjazd nie z tej ziemi; jeśli w tym monitorowanym cyklu nie zaskoczę, wybiorę się na badania prolaktyny, FSH, LH, i pozostałe, ale może jednak się uda...

co do diety dziewczynkowej to należy jeść: dużo nabiału, jogurty, ser biały, mleko, miód, czekoladę, orzechy, pestki dyni, migdały, warzywa strączkowe, kaszę i ryż (chyba zamiast ziemniaków), płatki, otręby pszenne, zupki mleczne...i pewnie jakieś owoce, chyba morele, ale skąd teraz wytrzasnąć świeże morele???

powiem wam coś śmiesznego
w poprzednim cyklu jak się starałam o dzidzię miałam przedziwne objawy: bolały mnie piersi, które nigdy mnie nie bolą, mdliło mnie i mdli do tej pory, chodziłam spać "z kurami", czyli niemal po dobranocce, czułam i czuję wrażliwość na zapachy i smaki, wszystko było i jest dla mnie za słone i za kwaśne...
a w ciąży nie jestem...3 tygodnie po owulacji przyszła @...a objawy zostały, poza bólem piersi
niezłe jaja, nie?
może ciąża urojona:-D

Dziewczyny jest jakies mega zatrzesienie na rodzenie dziewczynek!!!!!
Wszytskie kobiety w ciazy rodza teraz dziewczynki. Bylam dzis u sasiadki ktora ma termin na marzec i tez bedzie kokoszka, a ma w domu synka-takze cudnie:))))) niby mowi ze jeszcze nie takie potwierdzone ale nie widac siuska!!!! ja wiem ze bedzie girl...naprawde szok ile teraz baboszek sie rodzi!!!!!
Takze te co jeszcze nie znaja plci.....jest 99,9 % ze i wy bedziecie mialy cory!!!!!!!

To prawda dużo kobiet w ciąży ma teraz córki. Dziewczyny aby mi się chciało tak jak mi sie nie chce. Mam całą górę prasowania w sypialni. Od kilku dni się za to zabieram. Nic mi się nie chce. Jest ktoś chętny?

to prawda z tym wysypem dziewczynek:tak: no ale w koncu czas najwyzszy, bo ja jak chodzilam z synkiem w ciazy to wszystkie znajmome tez w podobnym czasie urodzily wtedy synkow. w mojej rodzinie tez ostatnio sami chlopcy sie rodzili wiec kazdy liczy u mnie na corcie;-)

Daria widzę nowe zdjęcie córeczki w podpisie :) Fajna babeczka z niej

Fajnie że przybywa nowych forumowiczek na naszym wątku. Miło się czyta i dużo można się dowiedzieć nowych rzeczy. Mam nadzieję że kiedyś mi się te rady przydadzą.

Dziewczyny niestety u mnie nie doszło do samoistnego oczyszczenia i jutro o 10 mam zabieg w szpitalu :( taki Kurde "prezent" Mikołajkowy :(
Boję się jak cholera

reklama
Do góry