reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

aneczko wtakim razie juz przestaje mowic o synku, tylko o coreczce;-) a powiedz jak bylo u Ciebie? od poczatku wierzylas ze sie udalo czy tez mialas wątpliwosci?

agulek skoro bylas juz na monitoringu to juz cos:tak: juz mniej wiecej wiesz co i jak. ja zalowalam ze wczesniej nie chodzilam na monitoring bo tak naprawde nie wiedzialam jak sie maja testy to owulacji.
zreszta teraz jak poczytam te wszystkie info o planowaniu ktore zarzucila nam piranha to wiem ze mozna bardziej bylo do tego planowania sie przylozyc. no ale co ma byc to bedzie:tak: a bedzie coreczka, prawda aneczko?;-)

daria u mnie mdlosci zaczely sie w 6tc,a skonczyly w 8.w ciazy z synkiem mialam mdlosci od 2miesiaca do 5.
ja sikalam zawsze czesto wiec w ciazy wcale chyba nie wiecej.

reklama
Daria u mnie zaczelo sie przed pozytywnym testem wiec trzymam kciuki:tak:
Kosmo ja to jestem taki niedowiarek ,ze do tej pory zostawiam sobie jakas mala furtke w glowie na chlopczyka:-D
Ja ciagle ogladam te zdjecia usg w necie i porownuje z moimi. Widac ,ze to babka ale mi czasem az ciezko uwierzyc ,ze mi sie udalo. Tak bym chciala juz ja zobaczyc

Kosmo musi być dziewczynka, w końcu tyle dziewczynkowych fluidków na tym forum, zresztą też licze, że jak mi się już uda to mi prześlesz te różowe fluidki. Czekam na tego 7 i trzymam kciukaski :-)

Andziak, B-100 bez problemu kupisz w Polsce, kupowałam na Allegro.

Daria, mi mdłości pojawiły się koło 6 tygodnia (podobnie było z częstszym bieganiem z pełnym pęcherzem, do teraz co chwilę biegam i liczę, że to się niebawem skończy jak macica zacznie podnosić się do góry do jamy brzusznej, czytałam że dzieje się to koło 4 miesiąca, na początku jest nisko i zmniejsza pojemność pęcherza), mdłości (na szczęście bez wymiotów) mam do teraz i trzymam kciuki by do świąt przeszły bym mogła z apetytem zasiąść przy wigilijnym stole :-) Znam jednak dziewczyny, u których mdłości pojawiły się jeszcze przed pozytywnym testem więc trzymam kciuki! :-)

kosmopolitan, ja też nie wierzę, że się udało z zaplanowaniem dziewczynki, Ty przynajmniej zachowałaś ładny odstęp od owulki więc duże szanse! Troszkę żałuję, że wystraszyłam się moich wyników hormonów i nie przyłożyłam się bardziej do tego całego planowania. Mam przeczucie, że w moim brzuchu mieszka malutki chłopczyk i chyba wolę się tak nastawić :-), wiem, że pokocham tą istotkę tak samo mocno jak mojego synka (cokolwiek tam kryje między nóżkami :-D) a nie chcę poczuć czegoś takiego jak rozczarowanie.

Dziewczyny ja tam wierze,ze mi sie udalo.
Ale licze sie tez z tym,ze moze by trzeci chlopak.
Zostalo nam pozytywne myslenie.:tak:
Daria,mi mdlosci zaczely sie kolo 6 tyg.
Ale pamietam,ze siku mi sie chcialo co troche i to duzo wczesniej.
Myslalam nawet,ze znowo przemarzlam...
Do poki nie zrobilam testu ciazowego....:-D
Trzymam mocno kciuku za fasolke &&&&&&&&&&&&&&&&

oj dziewczyny, jak tak czytam o tych waszych mdłościach, bieganiu do kibelka, rosnących brzuszkach to tak wam zazdroszczę, że masakrrra!!! oczywiście pozytywnie! ja też bym już chciała mieć małą fasoleczkę w brzuszku!!!
jutro mam monitoring cyklu, ale wiem, że cudu nie będzie, spodziewam się owulacji dopiero za 8-9 dni... kurcze jak ten czas się dłuży...te moje koszmarne 41-dniowe cykle doprowadzają mnie do szału...
no nic...może w tym cyklu się uda...
wiem, że 4 dni przed owu w moim przypadku to za dużo, muszę spróbować 3 dni przed...
łykam magnez, wapń, lacibios feminę i kwas foliowy, pilnuję diety...nie piję, nie palę, tarczyca w normie...co jeszcze mogę zrobić, by mieć fasolkę???

tasha, i Ty niedługo dołączysz do grona brzuchatek, zobaczysz! :-) A jak długo się starasz? Ja żeby mieć pełen obraz czy mój organizm dobrze funkcjonuje pod względem hormonalnym sprawdziłam sobie LH, FSH i estradiol w 3 dniu cyklu (ten ostatni warto też zrobić dzień przed owulką ale ja nie sprawdzałam) oraz progesteron i prolaktynę z obciążeniem w 7 dniu po owulce. A sprawdzasz może temperaturę? Mi się wydawało, że codzienne używanie termometru rano to nie dla mnie :-) ale okazało się, że dałam rade i nawet bardzo mnie to wciągnęło, byłam w szoku ile można wywnioskować ze zwykłej temperatury. Ja dodatkowo faszerowałam siebie i męża witaminkami dla starających się (FertilCare i FertilMan), L-karnityną i koenzymem Q-10.

Jestem na chwileczke bo za chwile musze wyjsc po chlopakow...

A wiec bylam na zakupach zaopatrzylam sie w witaminki,teraz sie tylko bede witaminizowac :-p

Daria ja mialam mdlosci od 8-9 tyg i trwaly ok miesiaca

Dido u Ciebie napewno dziewuszka nie moze byc inaczej ;-)

Piranha moim zdaniem dobrze do tego podchodzisz,ja podobnie bym myslala a jakby okazalo sie ze w brzuszku mieszka coreczka to bylabym mile zaskoczona :-)

reklama
Moje kochane a mozecie napisac cos o tej diecie dziewczynkowej?
czego unikać a co jeść?
ale bardziej o produkty mi chodzi?
Ja sama juz nie moge się doczekac tego 7gr.czekam z niecierpliwoscia i oczywiscie &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
tego 7 bedzie więcej niespodzianek niz 6gr.
:-D

Do góry