reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dziewczyny a ten sylk mozna kupic w Polsce? ja mam tak krótkie cykle ze nie wiem kiedy mam sie zakwaszac?poprzedni miał 24 dni a teraz w 8dc miałam bóle jajników a w 10 śluz poowulacyjny. A na co jest ten castagnus i wiesiołek? co on daje i kiedy się go bierze? ja mam sluzu b. duzo. A w jakich dawkach brałyście magnez i wapń?ile mg na dobe?moja znajoma ma dwoch synów w gimnazjum. teraz jest w ciązy i udało sie jest córka.

reklama
Andziak, Sylku w Polsce nie kupisz, jakby ktoś chciał to została mi jedna nieotwierana jeszcze buteleczka. Castagnus jest na obniżenie prolaktyny, czytałam, że często dziewczynom wydłuża cykle i potrafi w nich namieszać, lepiej nie brać jeśli prolaktyna jest w porządku. Olej z wiesiołka jest na poprawę ilości śluzu, jeśli masz go dużo to nie potrzebujesz :-) Castagnus bierze się raz dziennie, 1 bądź 2 tabletki w zależności od masy ciała, wiesiołek (ja brałam firmy Oeparol) łyka się kilka dni przed owulacją aż do owulacji, po owulacji należy go odstawić gdyż może wywoływać skurcze. Ja magnez łykałam w dawce 300 mg, wapń - 600 mg, do tego piłam często mleko.

Cześć:-) Ale tu ruch. Dziewczyny ja robię te testy owulacyjne z Rossmana i tak przez pierwsze trzy dni nie było drugiej kreski potem pojawiła się blada a dziś mocna prawie jak testowa ( mam dużo śluzu wodnistego i ból), więc owulacja powinna być niedługo , dobrze myślę,? Czyli jak zacznę staranka, to z tego wynika, że jak się pojawi blada druga to zaprzestać? Pomóżcie to moje początki z testami i jestem ciemna :no:
Do planujących - Ja do zakwaszania przez 10 dni po @ stosowałam Vitagyn C , wzięłam pełną dawke, a teraz będę brała raz w tygodniu po 1. Czytałam dobre opinnie w internecie, jest też taki krem zamiast globulek. Mają niskie ph ok.4,5 i wit. c.

Piranha ja jestem zainteresowana kupnem Sylka od Ciebie, tylko powiedz mi jaki byłby koszt tego specyfiku i jak szybko mogłabyś mi go wysłać, bo owulacji spodziewam się za 10 dni i nie ukrywam, że czas jest b. ważny, póki co łykam lacibios femina i zastanawiałam się na globulkami vitagyn c, ale nie chcę przegiąć, żeby plemniczki przetrwały, więc jestem naprawdę zainteresowana Sylkiem
w razie czego podaję maila: tasha05@vp.pl
tam możemy uzgodnić szczegóły
pozdrawiam

agulek a ile dni przed owulką trzeba odstawić globulki vitagyn c, żeby spadło ph a żeby nie zamordować plemniczków? czy 7 dni systematycznego stosowania coś da???
pozdrawiam cieplutko

Edyta-mam dwóch synków .oczywiście ;-)
Patryśka-;-)
Agulek-ja mam ten krem vitagyn c ale strasznie nie porecznie sie go aplikuje ,wkurzam sie :dry: musze kupic głobulki
tylko tez mysle czy vita nie bedzie zbyt mocne czy moze te lactoviginal?
Beatko-mój m nie wierzy w planowanie i wręcz irytuje go jak o tym mówię :-(
zresztą on jest zdania ,ze nawet gdyby było to i tak syn z moim szczęściem.
mam chwilę zwątpienia czy to ma sens,:-(trudna decyzja .

Tusia moim skromnym zdaniem ma sens :tak:Moja siostra ma trzy coreczki a czwarty trafil jej sie synek,a tez nie dawala sobie szans na synka a jednak ;-)
Ja teraz tez nie nastawiam sie na coreczke jak teraz bedzie synek to bede bardzo zadowolona,w koncu nie kazdy ma okazje aby dorobic sie calkiem pokaznej druzyny pilkarskiej :-p

A macie jakies naturalne sposoby na zakwaszanie ???

Można przesadzić jak ze wszystkim. Dziewczyny pisały, że stosowały 10 dni na rozpoczęcie, czyli pełne opakowanie i potem raz w tygodniu dla utrzymania efektu.Ja jak juz zacznę staranka to będe stosowała tylko 2 dni po @ Nie można stosować długo w dużych dawkach bo wtedy się przesadzi. Bardzo sobie chwaliły. Ja przy tym planowaniu stawiam na ph i na to odpowiednie zakwaszenie, więc dlatego juz zaczęłam. Mi się wydaje, że lepszy jest do zakwaszania jak lactovaginal, bo on ma tylko kwas mlekowy a Vitagyn ma wit c i służy do utrzymania kwaśnego odczynu pochwy, a i nie trzeba go trzymać w lodówce. Trochę ostatnio poczytałam i naprawdę więcej osób go poleca.
Ja jeszcze przed przytulankami będę się podmywała płynem lactovaginal ginekologiczny o niskim ph 3,5. Tyle o mnie, a zobaczymy co wyjdzie w praktyce, i chętnie posłucham planów innych staraczek:-)

Dziewczyny powtarzam się, ale plis z tymi testami, czy ta druga kreska musi być ciemniejsza żeby owulacja była za te 24-36 godz????

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry