reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Piranha
No to zostało nam tylko czekanie;) Tak ja mam Usg 7 grudnia o 16.20, bliżej niż dalej ale im bliżej tym bardziej mi się dłuży... Cieszę się, że masz o mojej dzidzi takie przeczucie, dodaje mi to wiary....;) Dziękuję Ci bardzo Kochana

Kosmopolitan
No popatrz, ciekawe jak z tą sodą faktycznie jest... się okaże.... Tobie się nie spieniło, prawda?

reklama
kosmopolitan, no właśnie mam takie przeczucie i jakoś mi nie pasuje, że w moim brzuchu mieszka dziewczynka (choć bardzo bym chciała :-D) ...a moje przeczucia często się sprawdzają. To, że starania były w "chłopczykowym" rejonie jeszcze bardziej upewnia mnie, że moje przeczucia mogą być słuszne ...pewnie wszystkiego się dowiem 7 stycznia na USG, jak ja wytrzymam ten miesiąc :-D

asiuniak, będę mocno trzymać kciuki w środę, zdradzę, że moje kciuki słyną z tego, że niemal zawsze pomagają :-)

Ostatnia edycja:
asiunia tak mi sie nie spienilo. ale chyba zadnej z nas sie nie spienilo?

piranha no skoro Twoje kciuki slyna z tego ze pomagaja to bardzo bardzo prosze o nie:zawstydzona/y:
a co do przeczuc to ja w nie nie wierze. wiele kolezanek mialo bardzo silne przeczucie co do plci wlasnyc dzieciakow i sie nie sprawdzilo. zycze Ci zeby Twoje przeczucie tez bylo mylne:tak:

kosmopolitan, załatwione, masz moje kciuki 7 grudnia :-D Może uda Ci się wypatrzeć płeć na podstawie ułożenia nuba? :-) ....ja zerkałam na ekran USG ale tak byłam przejęta tą przeziernością karkową (i podekscytowana tym, że Dzidziolek tak pięknie do mnie rączką machał) i by wszystko było dobrze, że jakoś kompletnie kwestia nuba wyleciała mi z głowy :-) ...chociaż Ty już będziesz mieć końcówkę 13 tygodnia (dobrze liczę?) więc może będzie już widać konkretniej płeć? :-) Ja płeć synka poznałam w 14 tygodniu.

Ostatnia edycja:
Kosmopolitan mysle ze nie myslimy w kategoriach ze chlopcy sa gorsi od dziewczynek i na odwrot tylko wydaje mi sie ze kazda kobieta chce miec mozliwosc ubierania coreczki w rozne sukieneczki,rozowe bluzeczki,robienie warkoczykow,kucykow itd.Mam chlopcow a Natanek na poczatku mial byc dziewczynka i juz sie nastawilam ze bede miala rozowa landryneczke a tu mam slodziaka synka :-pa teraz nie wyobrazam sobie aby zamiast jego miala byc dziewczynka :tak:.W glebi duszy pragne miec coreczke ale wiem ze jest to maloprawdopodobne :zawstydzona/y:Dlatego dla kolejnego synka mam juz imie...

Piranha ja od samego poczatku mialam przeczucie ze urodze coreczke bo trzecia ciaza roznila sie od poprzednich no a jednak przeczucie sie nie sprawdzilo :sorry2:

piranha chyba pytanie o przeziernosc karkowa bylo do mnie bo nie ma tu na watku zadnej Hani tylko moja coreczka bedzie miec tak na imie ;-)
i to 1.9 bylo robione w 13tc i 4 dni

edyta dalej planujesz? pamietam cie jak ja sie stralam o coreczke

Czesc Beatko :-)

Planowac planuje,ale co z tego bedzie ??!! naprawde nie wiem... i mam przeczucie ze przeznaczeni sa mi sami mezczyzni :-D

Na chwile obecna staranka zostaly wstrzymane,ale mam nadzieje ze niedlugo znowu bede w trakcie staranek:tak:

A Tobie Kochana gratuluje corenki,bo wiem jak Jej pragnelas :tak:a jak sie czujesz ???

Czytalam cos o zakwaszaniu ale jak i czym mam to zrobic ??:zawstydzona/y:

Beatko, oczywiście, że miałam na myśli Ciebie, musiałam być strasznie zakręcona jak to pisałam skoro ochrzciłam Ciebie imieniem córeczki :-D Czyli przezierność miałaś już w 14 tygodniu, wynik bardzo ładny jak na ten tydzień ciąży :-)

piranha ja sie na nubach nie znam i napewno nic tam nie wypatrze;-) ale boje sie zeby nie bylo tak, jak w pierwszej ciazy, ze wlasnie na tym badaniu, w13 tc lekarz potwierdzil ze to chlopczyk:szok: dlatego juz wole jak mi powie ze nic nie widac (tak jak u Ciebie), to przynajmniej bede miala nadzieje ze to dziewczynka.
dodam ze ja w pierwszej ciazy, na poczatku 11tc bylam prywatnie na usg u lekarza ktory slynie z trafnosci rozpoznawalnosci plci (ale ja jeszcze o tym wtedy nie wiedzialam) i on wtedy mi powiedzial ze wedlug niego to chlopczyc, ale zeby sie jeszcze nie chwalic calemu swiatu bo sa szanse ze to sie moze zmienic. pamietam ze wtedy nie dopuszczalam do siebie tej wiadomosci, nadal wierzylam ze bedzie dziewczynka. no ale za 2tygodnie inny lekarz juz stwierdzil z cala pewnoscia ze to chlopiec!

reklama
witam z rana!!!
dziewczyny, zdradźcie jakąś skuteczną metodę na obniżenie tego cholernego ph, bo już zgłupiałam...obawiam się, że tego Sylka nigdzie nie dostanę, więc czy lacibios femina wystarczy czy lepiej te globulki Vitagyn C?
i cały czas myślę, że w tym cyklu starań poprzestanę na 3 dniu od owulki... zobaczymy co będzie...trochę boję się zastosować tę metodę 0+12, bo jeśli wstrzymamy się 7 dni to najlepsze do zaskoczenia dni przejdą a jak się nie uda 12 godzin po owulce to znów będę musiała czekać 22 dni do kolejnej owulacji... Spróbuję 3 dni przed owulką...i zobaczę co z tego wyjdzie...
a...gdzie można kupić te paski, o których pisałyście, te do mierzenia ph?
dzięki i pozdrawiam cieplutko

trzymam też mocno kciuki za usg i za dobre dziewczynkowe nowiny!!!

Do góry