reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

nullko ja poszlabym zdecydowanie do innego lekarza i zdecydowanie jak najszybciej. mi osobiscie nie posuje to ze Twoj lekarz juz raz nie dawal Ci nadziei a okazalo sie potem ze jednak plod sie rozwija (dobrze pamiatam- prawda?), teraz znowu to samo. a jak widac po przypadkach innych osob bedacych w podobnej sytuacji lekarze do konca daja nadzieje, podtrzymuja na duchu swoje pacjentki.moim zdaniem wiara i spokoj to polowa sukcesu. to jasne ze zalamana zrezygnowana kobieta nie majaca juz nadziei nie wyjdzie zwyciesko z takiej bitwy.... Ale to tylko moje subiektywne zdanie.
pozatym ..byc moze inny lekarz powie Ci zupelnie cos innego, optymistycznego i nie bedziesz musiala sie tak bac i stresowac az do soboty:tak: a jak tez inny lekarz dostrzeze cos niepokojacego (nie daj Boze) to podejmie decyzje o innym sposobie leczenia?
a gdyby okazalo sie (nie daj Boze) ze inny lekarz potwierdzi to co powiedzial Twoj ginekolog do ktorego caly czas chodzisz to tylo upewnisz sie ze jest dobrym lekarzem, z ktorego nie warto rezygnowac.

W kazdym razie zrobisz jak Ci podpowiada intuicja, Ty wiesz najlepiej co bedzie dla Ciebie najlepsze:tak: a ja bede dlej trzymala mocno zacisniete kciuki za Twoja Fasolke:tak::tak::tak:

Ostatnia edycja:
reklama
NullKo mysle podobnie jak dziewczyny- poszlabym do innego gina, zeby ktos zupelnie obcy spojrzal czy faktycznie cos sie niedobrego dzieje czy jest ok.
Ludzie nie sa nieomylni dlatego czasem warto skonsultowac jeszcze z innym lekarzem!!!!1

Nulka a Ja bym zrobila tak, ze przed wizyta sobotnią poszlabym do innego lekarza a potem jeszcze raz w sobote do tego Twojego..... Bądź silna.... czasami trzeba byc madrzejszym od lekarza... Pozdrawiam

Dziewczyny, mam takie pytanie, bo wiem, że któraś z was używała testów owulacyjnych z Rossmana. Jak mama cykle 28 dni owulacja ok 13-14, to od kiedy próbować testy, o jakiej porze i jak pojawi sie blada kreska to zaprzestać? Bardzo proszę o pomoc kto miał doświadczenie z tymi testami:-)
Nullka , a ty nie trać nadziei bo musisz być silna. Moja bliska przyjaciółka w 8 tc. dostała krwotoku, na usg lekarz stwierdził że już po i nie ma czego ratować i skierował ją do szpitala, bo miał dyżur akurat. Ona jednak poszła do innego lekarza potwierdzić, a ten że fasolka jest, za tydzień poszła i słyszała serduszko . Dziś jej córka ma 2 latka. Do dziś mówi że ta córeczka to cud. Ale jakby poszła wtedy do szpitala, to strach myśleć. W takich przypadkach warto się skonsultować z drugim lekarzem.
A i test ciążowy jej wyszedł dopiero tydzień po planowanej miesiączce.

Ostatnia edycja:
agulek jak zaczynasz dopiero zabawe w testowanie to moze najpierw zacznij robic testy zaraz po okresie. ja mialam caly czas testy z allegro i je zaczynalam robic tak 2-3 dni po okresie. zawsze druga bladziutka kreseczka pojawiala sie ok 10dc az w koncu ok 13-14 byla gruba itlusta. tylko jeden jedyny raz zastosowalam testy z rossmana, wlasnie w cyklu w ktorym zaszlam w ciaze. kupilam je bo nie bylam pewna czy te z allegro nie przeklamuja bo od konca okresu juz u mnie byla druga blada kreseczka (czyli ok 7dc). i powiem Ci ze te z rossmana okazaly sie wairygodne bo nalozyly sie z owulka.
ja wszystkie testy owu robilam ok poludnia poniewaz poranny mocz ma duzo hormonu i moze to przeklamac wynik. ja robilam tylko raz dzienie ale dziewczyny robily pare razy dziennie.

Nulka &&&&&&&&&&& za twoja fasolkę.
dziewczyny jak tak piszecie to zal mi serce sciska i mam głupie mysli po co jak tak szybko poleciałam na zabieg??:-(
Bershka-zdrówka dla Olisia.

Dziewczyny postanowiłam wtajemniczyć w całą sytuacje ciocię mojego męża która pracuje w szpitalu na oddziale położniczym (że też ja wczesniej nie wpadłam na ten pomysł) i jutro jadę na konsultacje z innym lekarzem. Trzymajcie kciuki

reklama
Do góry