reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

jagienko jesli masz jeszcze ten sab simlex to ja bym od ciebie odkupila, bo wiesz moj maly ma czasami chyba jakies bolesci brzuszka-wybudza sie z krzykiem (ale nie jest to regularnie)

a jesli chodzi o wozek bugaboo cameleon to jestem bardzo zadowolona!ktoras z dziewczyn sie pytała -to ja polecam:tak:

gratulacje dla wszystkich mamusiek w ciąży:-)ale wam "zazdroszczę" tych dziewuszek:tak:

reklama
Gratuluję dziewczynki ze spelnilyscie marzenia o posiadaniu coreczki!!! Oby tak dalej szlo !!!

Natan - dzięki ze odpowiedzialas o wozku!!!

Czarodziejko, ciekawa jestem tej alergii i rzeczywiscie tego nie wiedzialam ze moze byc ona spowodowana skaza bialkowa:/

Jagienko, fajnie ze chrzciny sie udaly, ja narazie odlozylam na wiosne, Mala bedzie miala 8-9 mscy i sama jestem ciekawa jak to bedzie. Przelozylismy glownie ze wzgledu na pogode, oraz na starszaka.

Dziewczyny, jak szczepicie swoje pociechy? Na wszystko? Bo ja nie wiem na co sie zdecydowac, i czy wogole na wszystko szczepic - rozne opinie slyszalam jz i troche sie obawiam. I jeszcze czy na nfz czy tymi platnymi? Co Wy na to?

Anastazja GRATULACJE!!!
jej ale Wam zazdoszcze(pozytywnie) tych wymarzonych córeczek...

My również mamy zrobić testy alergiczne-ja jestem na wszystko prawie uczulona, leki biorę od lat-stad podejrzenia u Oskarka. No zobaczymy...

Dzis mały poszedł pierwszy raz po szpitalu do przedszkola-zaraz jade po niego, zobaczymy jak było bo jak wychodziłam miał łezki w czach...achh to spojrzenie, ale musiałam być twarda i wyjść.
Mały mi ciągle choruje-dlatego tez mamy iść do laryngologa na spr.migdałków czy nie są do wycięcia...Boje się tego trochę bo słyszałam różne opinie.
Tak samo jak o szczepieniu na grype-polecacie dziewczyny czy nie bardzo? Lekarka mówiła, że warto nawet teraz...ale sama nie wiem...

Beatko sliczny brzuszek i faktycznie nisko:tak: Ty chyba w ogole nie przytylas oprocz oczywiscie ciazowych kilogramow:tak:

ja w tej ciazy na bank przytyje jak swinka bo od poczatku dopisuje mi apetyt i nie moge powstrzymac sie przed jedzeniem:crazy:

kosmopolitan no narazie przyszlo mi 10kg i fakt wiekszosci tylko w brzuchol
ale na twarzy tez sie zaokraglilam
mam nadzieje ze bedzie mi latwo wrocic do wagi z przed

Beatko superowy brzuszek. Ja tez mam taki niski ale w poprzednich ciazach tez tak mialam.Teraz tez mam taki ucisk na krocze i pupe straaaszny , jak tylko troszke pochodze:sorry:
Nastusia ja szczepie tylko tymi zalecanymi z kalendarza (platnymi) nie robilam im dodatkowych bo ogolnie staram sie unikac szczepien i nawet te z kalendarza przekladam ile sie da.

Beatko śliczny brzusio...Ja miałam też tylko brzuszek z Oskarkiem dzięki czemu szybko zgubiłam zbędne kg po ciąży;)

Aneczka dziękuje za odp, sama się nad tym zastanawiam.... i chyba małego jednak nie zaszczepię...oby już nie zachorował;/ Dziś był dzielny ale jak przyszłam po niego to się wtulił we mnie :-)

Szukam i szperam te komputerki do mierzenia owulacji czy coś w tym stylu-sama mam ta Afrodytę, ten mikroskop ale u mnie się niestety tak sobie sprawdził nie potrafię go chyba dobrze interpretować...

U Was super się sprawdziła metoda 2,5-3 dni przed owulką ale ja am nie zawsze regularne cykle więc raczej ciężko będzie, a na monitoring kilka razy w mies. za bardzo mnie nie stać...:no:

Beatko super brzuszek, strasznie duzy, ja w dzien porodu chyba nawet takiego nie mialam:) albo moze tylko na zdjeciu sie tak wydaje. No i co Ty z ta zgaga i tymi wlosami masz? ;)

Anastazja gratuluje!!!!!! a nie bylo u Was przytulanek wcale przed owulacja? tylko w dzien owulacji? jesli tak to moze i dla nas jest szansa na dziewczynke:)

reklama
Royanna
U mnie w porządku, Synuś zdrowy. A ja nadal wyszywam, teraz kamizelkę chłopięcą, chyba dla Maciusia, jak sam stwierdził, hehe bo leży na nim jak ulał. Szczerze to jestem teraz bardziej leniwa ale coś muszę robić... Pozdrawiam a co u Ciebie?

Do góry