reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Trzymam kciuki kochana i pomyślę o Was o 16:20 :-)

Ja siedze przed kompem i robie odśwież odśwież odśwież - z nadzieją że już są wyniki.:szok:

Wczoraj zrobiło mi sie strasznie smutno (chociaż pewnie nie powinno ) podczas imprezy rodzinnej w męża rodzinie.
Męża brat cioteczny i jego żona spodziewają się dzidziusia (w 5 miesiącu jest). Bardzo sie cieszymy wszyscy :-) Ale wczoraj brat pyta mnie Aniu a Wy chcecie mieć jeszcze dzieci? Ja mówię tak chcemy jeszcze jedno. A on Kiedy???? Ja ze spuszczoną głową "mam nadzieję że już niedługo" Kurdeeeee a miałam ochotę z radością powiedzieć za 8 miesięcy , ale wiem że taki tekst nie miałby sensu w mojej sytuacji.
Na co męża chrzestna mówi - Ania musi mieć jeszcze dziewczynkę :-) a moja teściowa na to " Ania nigdy nie będzie miała dziewczynki (miała na myśli to że ojciec męża miał 4 braci i że to byłby cud jakoby D. sie udała córka).

Ostatnia edycja:
reklama
nullko
super wiesci, jak tempka wysoko i kreska ciemniejsza tzn beta wzrosla, moze juz jest kolo 100
a zagniezdzenie bylo pozno i ciaza wczesna moze dlatego niskie beta bylo
czekam na info

Dido na Twoim etapie tez miala 3 kg do tylu, teraz chyba mam juz 3-4 kg do przodu od wagi w 7tc, ale bede 10 na USG 3D to wtedy sprawdze na wadze gin, bo tam mialam od poczatku pomiary

Beatko brzusio masz pokaźny, ale poza nim nigdzie Ci nie przybyło
i fajowo wygladasz

czarodziejko ja tez mieszkam w blizniaku
co do budowania
nie mialabym chyba teraz sily, ale moze kiedys

Dziewczyny mam wyniki i sie popłakałam bo takiego wyniku sie nie spodziewałam.

Po braniu duphastonu beta wzrosła od czwartku czyli przez 6 dni
- 21,60 na..... 443,1 (leci mi teraz 6tc a norma jest 158,0 - 31795,0)

Progesteron był 6,83 a teraz 19,65 :-) (norma dla I trymestru to 16,4 do 49,0)
Matko a ja myślałam licząc że w 48h wzrośnie o 100% (to beta powinna być około 170 a mam 443)
Mam nadzieje że to dobry znak - ale dopóki ie zrobie USG to bede dalej żyła w niepewności.

Dobra zadzwoniłam do lekarza i powiedział że pięknie!!! Wskazuje na to że ciąża jest wewnątrzmaciczna :-)
Wizyte mam w sobote o 20:45 (zrobimy USG i wszystko będzie jasne)
Mam dalej brać dupka 2x1 oraz folik :-)
Normalnie nie moge uwierzyć i mam nadzieje że okaże sie że dzidzia jest i bije jej serduszko . Modle sie o to codziennie
Aaaaaa i zakazał mi kategorycznie nie robić ponownie bety ;-)

Ostatnia edycja:
Aniu JUUUUUUUUUUUUUUUPI
Wiedzialam!!!! Kochanie wszystKo idzie Ku dobremu.....dzidzia rosnie:))))))
ale sie ciesze...widzisz a tak sie martwilas!!!
Anusia zobaczysz ze wsio bedzie dobrze...moze za wczesnie te bete zrobilas... w Sobote z usg wrocisz z takim bananem na twarzy!!!!
I wiesz co...mam nadzieje ze tesciowej utrzesz nosa i wlasnie bedziesz miala przecudna corcie!!!!!!

Ostatnia edycja:
Nullka SUUUPER!!!!!!!!:-):-):-) No widzisz mowilam ,ze bedzie dobrze:tak: Jestem pewna ,ze dobrze wszystko sie rozwija zobaczysz.
Kosmo bede trzymac kciukiale jakos tez mam przeczucie ,ze u Ciebie bedzie wszystko w porzadku;-)
Dido ja dopiero teraz zaczelam przybierac i chyba z 5kg mam do przodu a brzucho juz spore.
Spadam po dzieci do przedszkola papa

dzieki dziewczynki za milo slowa :tak:

Nullka super a widzisz
napewno wszystko jest dobrze
i fasolka sobie powoli rosnie i dojrzewa
tak sie ciesze ze az mi ciarki przeszly jak czytalam twoj post
to kiedy na usg?

wiecie co odnosnie mojego brzucha i stanu w ciazy
jak mnie znajomi widza ci zawistni
to mowia ze mam brzuch na chlopca i za ladnie jak na dziewczynke wygladam
i pewnie mi mala psikusa zrobi :crazy:
i zaczynaja swoje teorie ze ktos mial cala cize dziewczynke a chlopczyk sie urodzil :wściekła/y:
szkoda sluchac takich ludzi
ja z Marcelem przytylam 22kg bylam rozlana i brzuch okragly
wszystko na dziewczynke a mam synka :-)

BeatKo ta zawisc ludzKa jest oKropna!!!!!!
W ogole nie sluchaj tych żałości..ich sKreca w srodKu ze bedziesz miala te corcie bo pewnie wiedziali jak bardzo tego pragniesz!!!!!
Naprawde nie wiem sKąd w ludziach tyle zazdrosci!!!! tfuu tfu bo az szkoda pisac
a co do wyglądu...mojego męża siostra, bedac w ciazy z córKa wygladala przecudownie!!!!!! wiec nijak sie to ma do teorii ze w ciazy z dziewczynka wygląda sie źle....

Tak samo tesciowa
NullKi...co to za teKst ze Ania nigdy nie bedzie miala corKi...tez jakas nawiedzona..wybacz mi Aniu ale na takich ludzi to sie nóż w kieszeni otwiera!!! Za~~jebi~~sta babcia!!!!

nullka-jak czytalam twojego posta to az mi sie lezka w oku zakrecila:tak:
Tak sie ciesze.:-)
Zobaczysz wszystko bedzie ok.

Kosmopolitan-trzymam kciuki za udana wizyte &&&&&&&

Beatka-ludzie sie chyba juz nie zmienia.
I nie ma co sie tym przejmowac,zawsze musza se pogadac.....
A zazdrosc ludzka nie zna granic.

Ostatnia edycja:
reklama
Wiesz co Agatko bo niektórzy -tak jak moja teściowa wierzą w te teorie że jak ojciec mężczyzny miał samych braci to nigdy ten mężczyzna nie spłodzi córki. Ogólnie wczoraj udałam że nie słyszę tego tekstu (chociaż gorzej będzie jak okaże sie że jednak ONA ma rację ;-)) Albo kurde może ona tak powiedziała bo sama ma dwóch synów a jej siostra i brat mają parki, a druga siostra dwóch synów i córkę ;-) i zazdrości
Aaaaa tam mam w du... co ona sobie gada , ale nie ukrywam że fajnie byłoby utrzeć nosa

Beatko zawiść ludzka nie zna granic . ZAŁAMKA normalnie . Mówię Ci to nawet nie jest zawiść tylko ZAZDROŚĆ, bo inaczej tego nie można nazwać.
Nie wiem czemu ludzie cieszą się z niepowodzeń ludzi zamiast cieszyć sie szczęściem drugiego człowieka.
Ja jestem tak szczęśliwa że Wam tutaj udało sie tak pięknie zaplanować Wasze księżniczki :-)

Pisałam już po edycji ale może nie doczytałyście:
Wizyte u lekarza i USG mam w sobote o 20:45 :-)

Ostatnia edycja:
Do góry