reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Beatko skad ja te teksty znam:baffled: Mi tez juz nie raz mowili ,ze wygladam na chlopca bo ladnie. Kolezanka nawet powiedziala ,ze nie chce mnie martwic ale ja wygladam bardzo dobrze i mam taki sam brzuch jak przy moich chlopcach:angry: Ja zawsze wtedy z usmiechem odpowiadam "to najwyzej bedzie Michas" Staram sie jakos w sobie nastawic ,ze moze sie okazac synek ale nie bardzo moge w to uwierzyc po tamtym usg w 18tc. Same pamietacie jaka piekna buleczka byla na zdjeciu.No i potem jednak nie dopatrzyl sie ten moj gin siusiaka.Szkoda ,ze dla niego plec to niewazna sprawa i slabo ocenia i ma to gdzies.
Nullka jestem pewna ,ze od soboty wieczor bedziesz juz spala spokojnie;-)

NULLKO :-):-) superancko !!!! nie ma jak przeczucia w ciązy, dobrze ze poszlas po leki. Jak byc potrzebowala to mam w domciu i duphaston i luteine, zostalo mi, moge ci przeslac poczta
A co do teori babci:wściekła/y: jestem tego przeciwnieństwem. W rodzinie mojego meża są sami chłopcy, on tez mial brata tylko a bedziemy mieli córkę, można -MOŻNA !!!!!

Beatko mi też powtarzają że brzuch mam jak z synkami, piłkę z przodu, nic ani nic nie weszło mi w boczki,a twarzy tak gładkiej już dawno nie miałam i każdy mówi, że jak na dziewczynkę to wyglądam super

ja sie tymi ludzi nie przejmuje
mowie im ze najwyzej bedzie Leonek
chociaz wiem ze to niemozliwe bo przeciez widzialam na 4D

nullka a twoja tesciowa jak moja

nie wiem czy dziewczyny pamietaja ale ja mialam ten sam problem z nia
ona mnie nawet namawiala zebym nie robila trzeciego bo pewnie chlopak bedzie
bo sama miala dwoch
a jej syn drugi ma corke
ona miala brata a jej maz mieszane i siostry i braci
wiec nie wiem skad takie stwierdzenie
a teraz szczena jej opadla jak dowiedziala sie ze wnusia bedzie
jak moj M dzwoni do mnie to sie wiecznie pyta jak u mnie
jak ja sie czuje
i mowi ze pewnie szczesliwa jestem
i czy to na 100% pewne bo to musiala dodac na koniec :no:

Moja teściowa różni się tylko tym że nie odradzala nam trzeciego wręcz przeciwnie. Natomiast ta jej pewność co do płci ... heh prorok jakiś czy co? ;)
Jakby nam się udało to zapytam jak to się ma do jej teorii ;)

dzieki dziewczynki za milo slowa :tak:

Nullka super a widzisz
napewno wszystko jest dobrze
i fasolka sobie powoli rosnie i dojrzewa
tak sie ciesze ze az mi ciarki przeszly jak czytalam twoj post
to kiedy na usg?

wiecie co odnosnie mojego brzucha i stanu w ciazy
jak mnie znajomi widza ci zawistni
to mowia ze mam brzuch na chlopca i za ladnie jak na dziewczynke wygladam
i pewnie mi mala psikusa zrobi :crazy:
i zaczynaja swoje teorie ze ktos mial cala cize dziewczynke a chlopczyk sie urodzil :wściekła/y:
szkoda sluchac takich ludzi
ja z Marcelem przytylam 22kg bylam rozlana i brzuch okragly
wszystko na dziewczynke a mam synka :-)
moim zdaniem to typowy brzuch dziewczecy bo rozchodzi sie na boczki a on taki wlasnie jest nie jak u chlopca spic tylko taki wlasnie po bokach :) wiec napewno pomylki nie ma :)

Moim zdaniem ksztalt brzucha nie ma tutaj nic do rzeczy:no: Mi sie nic na boki nie rozchodzi i mojej kumpeli w ciazy z corka tez nie. Miala sliczna pileczke i nic nie przybrala w innych czesciach ciala;-)

A wg mnie to glupoty z tym ksztaltem brzucha i wygladem w ciazy. Ksztalt brzucha zalezy od budowy kobiety, predyspozycji do tycia, wagi i budowy przed ciaza itd. Nie ma sie po co tym sugerowac, farmazony ludzie gadaja i tyle.

Beatko jak Ci tak ludzie gadaja to moze nie chwal sie jaka plec bedzie, co ich to obchodzi? jakbys powiedziala ze chlopiec to by sie smiali, ze to bylo do przywidzenia a jak mowisz, ze dziewczynka to mowia, ze na pewno sie nie uda i juz kiedys pisalam, zebys nie opowiadala jaka plec i mowila, ze bedzie niespodzianka. Wtedy dopiero by im wary opadly!

Aneczko masz dopiero 5kg na wadze a od jakiej wagi zaczynalas?

Ja w pierwszej ciazy przytylam 5kg, ale zaczynalam od wagi 70 wiec dzidzia miala z czego pobierac, teraz nie bardzo, bo zaczynalam od 52 a juz mam 54 z hakiem i rosnie, rosnie...

reklama
Do góry