reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Kosmo super wiadomosci:-) Ciesze sie i gratuluje jeszcze raz.
Ollena zaczynalam od 48 i teraz waze 53 czasem 54 ale to juz wieczorem. Ja to taki kurdupelek jestem;-)
Wiecie co? dzis zaczelo mnie korcic 3d lub 4d:blink: Tak sobie mysle ,ze jak pojde na takie to juz chyba nie moze byc mowy o pomylce co?Jak myslicie?

reklama
Witajcie dziewczyny.Przez prawie 8 lat bralam tebletki antykoncepcyjne.Obecnie mam 1 cykl po odstawieniu i zaczynamy starania o trzecie dziecko.
Nie ukrywam,ze marze o dziewczynce,bo mam juz 2 chlopcow.
Troszke Was podczytywalam,ale nie ma szans przejzec wszystkiego.Naprawde mozna zaplanowac plec.
Prosze o pomoc kochane:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Na co męża chrzestna mówi - Ania musi mieć jeszcze dziewczynkę :-) a moja teściowa na to " Ania nigdy nie będzie miała dziewczynki (miała na myśli to że ojciec męża miał 4 braci i że to byłby cud jakoby D. sie udała córka).

Olej teściową,nie warto przejmować się ludźmi którzy bez skrupułów robią komuś przykrość :no: zresztą co ona może wiedzieć na temat przeznaczenia? A Wam po prostu może być pisana córeczka i kropka!!
Ps.moja teściowa też mi (i wszystkim naokoło) opowiadała że "od Agnieszki na pewno się wnuczki nie doczeka" ,nawet do wyników usg była sceptycznie nastawiona i uwierzyła dopiero jak się Laurusia urodziła ;-)

Dziewczyny mam wyniki i sie popłakałam bo takiego wyniku sie nie spodziewałam.

Po braniu duphastonu beta wzrosła od czwartku czyli przez 6 dni
- 21,60 na..... 443,1 (leci mi teraz 6tc a norma jest 158,0 - 31795,0)

A nie mówiłam!! Silna dzidzia,nie podda się ot tak!! :tak: też jestem zdania że za wcześnie wtedy tą betę zrobiłaś i mądry lekarz że zabronił Ci teraz jej powtarzać ;-)

chcialam sie pochwalic ze wszystko ok:tak::tak::tak: ciaza pojedyncza uffffffff serduszko pieknie bije uffffff
tak sie ciesze:tak: termin wedlug usg to 12 czerwiec:-)

Super! Oby tak dalej,niech fasolka rośnie zdrowo Tobie i Nullce :happy2:

Wiecie co? dzis zaczelo mnie korcic 3d lub 4d:blink: Tak sobie mysle ,ze jak pojde na takie to juz chyba nie moze byc mowy o pomylce co?Jak myslicie?

Ja bym zrobiła :tak::tak: chociażby dla samego "podejrzenia" dzidzi a wiadomo że przy okazji zbadana będzie bardziej precyzyjnie niż na 2D.
Aż z tego wszystkiego pooglądałam sobie zdjęcia Laurusi z 3 i 4D-bezcenne :-)

Beatka,nie słuchaj zazdrosnych ludzi,moje wszystkie ciąże różniły się od siebie :tak: jedyny wspólny mianownik przy chłopcach to waga-przytyłam strasznie a z małą o połowę mniej,z Dawidkiem miałam cerę średnią,z Olim-piękną a z Laurą-tragiczną,życie pokazało że nie należy się tym sugerować ;-) możesz więc czekać spokojnie na Hanulkę!!

Natan,gdzie jesteś??? Jak Milanek? Mam pytanie,jaki program szczepień wybraliście jak mały skończył 6 tygodni?

Ostatnia edycja:
Iwet83 , u mnie po odstawieniu anty , okazało się że endomatrium bardzo cieniutkie i gin kazał poczekać 2-3 cykle aż wróci do normy , wtedy bezpieczniej .
Ja 2 razy poroniłam , po tabletkach gdy zaszłam w 1 cyklu . Teraz sobie myśle czy to kiepskie endo się do tego czasami nie przyczyniło.
Długo brałaś pigułki , więc może sprawdź jak się tam sprawy mają. Powodzenia.
Ja dla odmiany mam 2 córki i teraz poluje na synka:)

Nullka , to super że betka rośnie!

Ostatnia edycja:
iwet83 witaj . Fajnie że kolejna mama dwóch synków próbuje zaplanować córeczkę. Pytaj a my Ci odpowiemy napewno na pytania :) i powodzenia

Nie wiem czy za wcześnie zrobiłam bete bo przecież był to 14 a potem 16 dzień fazy lutealnej i widać było że progesteron bardzo spada

Iwet witaj.
Nulko alez sie ciesze-super wieści.:tak:
pomózcie wybrac mi prezent na roczek
bo motor fajny ale nie wiem czy nie za duzy no choc na wiosne bedzie juz 1,5roku
a autko niskie troche i nie wiem czy sie bedzie dobrze mu kierowalo bo tak krecic tym kołkiem w motorku jest kierownica jak w rowerze ,no co sadzicie???

MOTOCYKL HARLEY NA AKUMULATOR TOBI TOYS 2011 + BON (1907841839) - Aukcje internetowe Allegro JAK MERC+ PILOT NAJNOWSZY MODEL HIT 2011 GWARANCJA (1892948737) - Aukcje internetowe Allegro

reklama
Witajcie dziewczyny.Przez prawie 8 lat bralam tebletki antykoncepcyjne.Obecnie mam 1 cykl po odstawieniu i zaczynamy starania o trzecie dziecko.
Nie ukrywam,ze marze o dziewczynce,bo mam juz 2 chlopcow.
Troszke Was podczytywalam,ale nie ma szans przejzec wszystkiego.Naprawde mozna zaplanowac plec.
Prosze o pomoc kochane:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Witaj :-) Przepraszam,wcześniej przeoczyłam Twój post :sorry2:
Myślę że warto spróbować zaplanować dziewczynkę,ja,Monico,Beatka,Aneczka,jesteśmy doskonałymi przykładami że można ją mieć po dwóch chłopcach :tak:Pytaj śmiało co chcesz wiedzieć-jak będziemy umiały-na pewno doradzimy :tak:

A jest sens robic 3d lub 4d nie chcac znac plci? jest szansa ze tam nic nie wypatrze? albo mm?

Niestety jest nawet duże prawdopodobieństwo że wypatrzycie płeć...chyba że poprosisz lekarza żeby "omijał" te rejony :-p

Tusia,mi bardziej przypadł do gustu ten motorek.

Ostatnia edycja:
Do góry