reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Czarodziejka 500 parę????
Wątpię - w podobnym czasie z Antkiem miałam 278 i dużo mocniejsza kreskę na tescie
Ja podejrzewam że jak już to będzie 100pare ale zobaczymy.
Ja sie nie znam za bardzo a czy intensywność kreski na teście ma coś wspólnego z wysokością bety?

reklama
Beatko wszystkiego najwspanialszego dla Ciebie i synka! sto lat!!!!

nullka no to mysle ze juz oficjalnie moge Ci gratulowac:tak: z nieciepliwoscia czekam na 14. daj od razu znac:tak:

Beatko no to i dla Ciebie Sto lat, zdrowej Hani, latwego porodu i samych szczesliwych chwil z corcia i reszta rodzinki:tak:
Nullka u Ciebie to mysle ,ze juz pewniak;-)

Jagienko, dziekuje :) O gofrach pamietam! Sama Ci je proponowalam ;)
Mam nnadzieje, ze zdazymy sie spotkac przed Twoim wyjazdem :(!

Tez tak myślę,coś zorganizujemy :tak: a Tobie bardziej pasuje weekend czy np w tygodniu? Bo wiesz,ja bardziej dyspozycyjna,Ty pracujesz.

Jagienko to dobrze ,ze sie przeprowadzacie do meza. Wierze ,ze tak na odleglosc to ciezko a jeszcze samej z trojeczka. To chlopcy beda musieli sie jezyka nauczyc?.

Jest ciężko,nawet nie tyle fizycznie co po prostu brak bratniej duszy...nie ma się do kogo przytulić tak....no wiecie jak ;-)
Tak,chłopcy będą przez pierwszy rok w Norgie uczyć się głównie języka,potem będą mieli testy sprawdzające (też np z matematyki)i na podstawie wyników będą przydzieleni do klas.

tak mam dzis urodzinki 33:szok:
stwiam torcik dla was
za to ze jestescie

STO LAT,STO LAT...!!!! :-):-):-):-) Zdrowej Hanulki,wygranej w totka i duuuużo miłości :-):-):-):-):-)

Jagienka mamy synkow z dwu miesięczna róznicą,zazdroszcze mój nie skory do pomocy nic a nic :no:

Faktycznie,nie dopatrzyłam się :-) Mój Dawiś to też szogun,ale taki pozytywny,nie mniej jednak w siostrzyczce zakochany po uszy!!! Przy Olim mi nie pomagał za wiele ale wtedy miał zaledwie 3.5 roczku.

Czarodziejko,moje chłopaki obaj mają płaskie stopy,u Dawidka zalecone jedynie zajęcia korekcyjne w szkole i basen,za to Oliś ma stopy płasko-koślawe tzn oprócz tego że ma płaskostopie to piętki uciekają mu do wewnątrz,mieliśmy jakiś czas wkładki supinujące ale nic nie dały,przeżuciliśmy się na kapcie ortopedyczne z obcasem Thomasa (robionym indywidualnie) i dopiero ona pokazały poprawę,z tym że nosi je cały dzień,w szkole i w domu od trzech lat.

Dziewczyny,dzisiaj lepiej,to chyba ów "skok rozwojowy",nocka przespana ładnie,cały czas domaga się często cycusia ale myślę że to dla potrzeby bliskości raczej niż z głodu ;-)

Ostatnia edycja:
Kurde nullka nic nie wie :-(
Siedzi przy kompie odbiera poczte a wyników nie ma jeszcze :-( Jak tylko bedą napiszę od razu - kurde boje sie :szok:

Zaraz ide robić obiad małemu i po dużego do przedszkola (dziś jest na wycieczce w Centrum Kopernika) :-)

MAM
i..... chyba nie mam co się cieszyć (tak jak myślałam :-( )

Dziś mam 31dc (14dfl) beta tylko 12,8 mlU/ml
Normy to : 3 tydzień - 5,8 do 71,2
4 tydzień 9,5 do 750,0
5 tydzień 217 do 7138

Progesteron 14,07 (norma fazy lutealnej 1,7 do 27,0
faza I trymestr ciązy 16,4 do 49,0

Co o tym myślicie tylko szczerze??

Nullka no to wedlug norm to wszystko jest w najlepszym porzadku chyba? U Ciebie jest ewidentnie powyzej minimum wiec nie rozumiem czemu mialabys sie nie cieszyc:confused: Powinien wychodzic jakos 3-4 tydzien i tak normy pokazuja tak? Jakby ciazy nie bylo to bys miala ponizej 5 chyba. Ja co prawda bety nigdy nie robilam ale tak to rozumiem.
Znalazlam jeszcze w necie taki opis:

Ponieważ wraz z rozwojem ciąży zapotrzebowanie na progesteron wzrasta, również produkcja i wydzielanie HCG zwiększa się w ciąży bardzo szybko. Jeśli dojdzie do zagnieżdżenia zapłodnionej komórki jajowej, a odbywa się to między 6 a 8 dniem po owulacji, to 48 godzin później we krwi pojawia się wykrywalne stężenie HCG (1 mIU/ml). Jednak ze względu na możliwość wystąpienia „mikroporonienia”, dopiero wynik 5 mIU/ml (dla niektórych kobiet 25 mIU/ml) oznacza ciążę.

No. A Ty masz 12 wiec?

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry