reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Ale od daty @ licząc zaczął mi się 5 tydzien a tam od 217 jest.
Wydaje mi się że za niska ta beta i że za 2 dni zamiast urosnąć poprostu spadnie
Progesteron chyba też za wysokinie jest :(

reklama
Czstodziejko ale po monitoringu wiem że owu musiała być przed 18dc o 10 godzinie. Ja czuje że owu była w nocy z 17/18dc

Kiedy iść drugi raz na bete?

Nullka przy tak dlugich cyklach jakos inaczej sie liczy bo owu wychodzi pozniej. Wedlug mnie to 4tc powinien byc ale moze sie myle. Beta powinna rosnac z dnia na dzien dosc szybko wiec mysle ,ze nawet jutro mozesz robic.

nullka-ty sie miescisz w granicy 3 tygodnia.
Ale wydaje mi sie,ze to 3 tydzien od owulki.
Czyli 5 tydzien od ostatniej @.
Ja nigdy bety nie mialam-ale kiedys czytalam na forum.:tak:

NORMY beta HCG dla poszczególnych tygodni ciąży,licząc tydzień ciąży od terminu owulacji mlU/ml

3 – 4 tydzień od owulacji—– 9 - 130

4 – 5 tydzień od owulacji—– 75 – 2600

5 – 6 tydzień od owulacji—– 850 - 20,800

6 – 7 tydzień od owulacji—- 4,000 - 100,200

7 – 12 tydzień od owulacji—- 11,500 - 289,000

12 – 16 tydzień od owulacji— 18,300 - 137,000

16 – 29 tydzień od owulacji—- 1,400 - 53,000

29 – 41 tydzień od owulacji— 940 - 60,000

Jesli sie myle to mnie poprawcie:zawstydzona/y:

Nie wytrzymałam i zadzwoniłam do mojego lekarza i on powiedział że na samym początku ciązy może tak być i powiedział że najlepiej teraz zrobić bete za 3 dni (nie wiem czy tyle wytrzymam)
Jak kreska na testach ciązowych nie będzie wychodziła mocniejsza to chyba pojade juz w czwartek

Kurde sugeruję sie tym że z Antkiem w 15 dniu fazy lutealnej wynik bety był 247,80 a w 19dfl już 992,0, więc dlatego te 12,8 w 14dfl mnie przeraziło

Tyle tylko że z Antkiem owu miałam w 21dc a teraz w 17dc lub z 17/18dc

reklama
Do góry