reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Kosmopolitan niestety nie wiem jak Ci biedna pomoc. Oprocz paracetamolu to nie wiem jak mozna pomoc na bole glowy a niewiele jest innych lekow , ktore mozna brac. Moze jakies domowe sposoby sa na takie dolegliwosci?

Dziewczyny dzieKuje w imieniu mojego SynKa...to niebywale jak czas umyKa...Tak sobie dzisiaj rano lezalam w lozKu i wspominalam...te moje "pierwsze kroki" w strone macierzynstwa..od razu mi sie przypomnialy bolące cycule:-D:-D i pamietam jak ciezKo bylo mi sie przestawic na wstawanie nocne!!!! Oj to bylo maKabryczne...mialam wrazenie ze caly swiat spi a tylko ja siedze a oczy mi odpadaja:-D:-D Przy MaKsiu bylo juz inaczej...zupelnie:)

No i dzieKuje za mile slowa odnosnie mojej osoby..Wiecie, ze ja stad taK szybKo nie pojde:)))) ten BB dziala na mnie jak MAGNES:)

Co do watKu zamKnietego: wiecie to jest z jednej strony fajne bo mozna pisac naprawde otwarcie, opowiadajac o swoich skrytych myslach itp. no ale ciezKo jest pisac na zamknietym a jednoczesnie kontrolowac co sie dzieje na ogolnym. Ja tak mialam....mimo ze bardzo lubilam pisac z dziewczynami na zamKnietym, w koncu zaczelam bywac czesciej tu u was...."i taK tez mnie pogoniono z zamKnietego:)" Dziewczyny uznaly ze mi nie zalezy chyba, ze je olewam..nie wiem..i usunely z grona. No ale dzieki temu teraz jestem tu z Wami w 100%:tak:

Ostatnia edycja:
No wlasnie zamkniete sa fajne tylko pod niektorymi wzgledami z reguly pisze tam mniej osob bo tylko te zaufane a otwarty zawsze tetni zyciem;-)
Ja teraz spadam malowac szafki w kuchni. Wpadne pozniej z "kawusia" moze:blink:

Czarodziejka wszystkiego najwspanialszego dla synusia 5-latka :-)

Dziewczyny jesli o mnie chodzi to zrobiłam dziś rano test ale jakiejś innej firmy i kreska była prawie niewidoczna (troche sie podłamałam bo pomyślałam że może ciąża była ale coś dzieje sie z nią nie tak i może dojść do samoistnego poronienia :-( )
Pocztą przyszły testy Clearblue (takie co pokazuje sie plus albo minus ) i mnie podkusiło i zrobiłam z nie porannego moczu tylko w dzień i kreska pozioma jest ok a pionowa (tworząca plus) jest widoczna tak samo słabo jak na wczorajszym teście.
Sama nie wiem co jest grane? Czemu intensywność nie rośnie :-( Fakt że każdy test innej firmy robiłamNa jutro rano mam test przygotowany który można robić juz 6 dni od zapłodnienia (także jak jutro też wyjdzie bladzioch to nie wiem co o tym myśleć)

oj Nullko Nullko nieciepliwosz sie, to zrouzmiale ale juz niczym sie nie stresuj- nie wazne jaka intenstywnosc, wazne sa te kreseczki. ja powtorzylam test po dwoch dniach od pierwszego testowania i bylam taka pewna ze beda juz 2 wyrazne kreski ze az zbladlam jak zobaczylam slaba druga kreseczke .owszem byla bardziej intensywna ale tej z przed 2 dni, ale nadal bladzioch. tez sie najpierw troche zaniepokoilam ale potem pomyslalam sobie ze sa dziewczyny u ktorych nie ma nawet najasniejszej kreseczki w dniu teminu miesiaczki a potem po 3 dniach sa juz dwie to przestalam sie zamartiwac.

Witam się ;-)

Beatko,wsio z Hanulkiem ok,uwierz lekarzom :tak: chociaż ja też pewno poszłabym prywatnie...:tak:

Czarodziejko,sto latek dla synusia,samych kolorowych dni i dużo uśmiechu mu życzę :-) a Ty nam stąd Boże broń nie uciekaj!! Bez Ciebie ten wątek nie byłby już taki sam...

Moze znowu kiedys ktos stworzy zamknięty i mnie zaprosi do klachania :-D Dobranoc

Co prawda ten wątek otwarty ale jak tylko będziesz miała ochotę-zapraszamy do Nas :happy2:

witam.
hymmm.mmmm.Ja tez tylko paplam .więcej pytam???
ale chyba nikomu to nie przeszkadza i można paplać :-D :confused:
mnie osobiście bardzo tu ciągnieeeeeeeeeeee :-D MIŁEGO DNIA KRÓLEWNY.

Jasne!! :tak: Która z Nas nie paple?? To ja też teoretycznie powinnam się "zwijać"...:confused: w końcu już rozpakowana a nie planująca ani staraczka ani nawet zaciążona :baffled:

dziewczyny blagam pomocy!!! prosze jak zaradzic migrenom w ciazy??:-( z synkiem mialam i teraz znowu sie zaczela jazda:-( jezeli tak dalej bedzie to bede musiala wziasc kogos do pieki nad synkiem bo ja jak mam migrene to jestem jak zwloki:-(

Nie pocieszę Cię...też miewam migreny,w ciąży mi się ten stan nasilił i trwało to do 14tc tylko że ja brałam duphaston i bóle ustały wraz z odstawieniem czyli z końcem pierwszego trymestru...pomagały (ale nie zawsze) jedynie tabletki,minimum 2 naraz i zimne okłady na czoło i skronie...dlatego starałam się nie nadużywać
:no: czasem jedyną radą jest...przeczekać...

Sama nie wiem co jest grane? Czemu intensywność nie rośnie :-( Fakt że każdy test innej firmy robiłamNa jutro rano mam test przygotowany który można robić juz 6 dni od zapłodnienia (także jak jutro też wyjdzie bladzioch to nie wiem co o tym myśleć)

Moim zdaniem za szybko ponowiłaś ten test,odczekaj ze dwa dni,u każdego przyrost hormonu może przebiegać inaczej a tak tylko się niepotrzebnie stresujesz :tak: ja jestem pewna że ziarenko zostało zasiane ;-)

Tak tak teraz poszperałam troche na 28dni w wykresach innych dziewczyn i widzę że u każdej występuje ten przyrost indywidualnie (a już napewno nie ma to znaczenia że jak wczesnie wykryty Hcg i test pozytywny to napewno dziewczynka ;-) )
Są nawet kobitki co w 11dfl wychodziły dwie krechy i synus sie urodził :-)
A dziewczyna której test wyszedł pozytywny ale tez nie mega tłusta krecha dopiero w 16dfl i urodziła córeczke :-)

Chyba też zaczynam wierzyć w to że sie udało :-)

reklama
Nullka jak ten clear blue nie z porannego moczu wszedl blady to na pewno sie udalo:tak: Intensywnosc kresek nie ma najmniejszego znaczenia;-) GRATULUJE jeszcze raz. Teraz aby zdrowa dzidzia sie chowala i zycze ,zeby udala sie coreczka

Do góry