reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Beatko ach mi tez juz powoli robi sie niewygodnie w lozku. Dzis zasnelam po drugiej bo mala fikala mocno a mi jakos w gardle wyschlo i 3 razy pilam wode(bez specjalnej poprawy):baffled:
Jagienko oj pamietam te gadanie przy Antosiu. On jadl co poltorej godziny a jak robil sie glody to straasznie krzyczal. Wszyscy starali mi sie wmowic ,ze ma kolke a ja sie wkurzalam ,ze chyba dziecka z kolka juz nie pamietaja:wściekła/y: Witek darl sie godzinami i nie dalo sie go nawet nakarmic a Tosiek tylko cyca dostal i byla blogosc i zadowolenie.

reklama
Dziewczyny dzisiaj pierwszy raz wisiałam rano nad kiblem że tak to ujmę ale i tak narazie myślę że może czymś się przytrułam a gdzieś daleko tli się nadzieja że może to jednak TO :)
Mój nastrój wczoraj był taki że lepiej uciekać -mężowi się dostało na dzień dobry po powrocie z pracy. A dziś rano spać nie mogłam od 5 rano i tylko płakać mi się chciało - najlepsze że sama nie wiem o co mi chodziło.

NullKo Kochana czuje ze tu fasolKa pięKna bedzie!!!!!
i jesli sie potwierdzi a ty juz na tym etapie masz zyganKo to kochana niezle stezenie hormonÓw...iscie babeczKowe:))))))
Bardzo mocno trzymam KciuKi!

czarodziejko moja przyjaciolka w obu ciazach ani razu nie wymiotowala, nie miala mdlosci i w obu przypadkach urodzila coreczki;-) ja w ciazy z synkiem 5 miesiecy mialam mdlosci ,fatalnie sie czulam wiec to chyba nie ma znaczenia;-)

nullka nie kazdemu bola piersi. ja na poczatku tez sie obawialam ze nie udalo sie zaciazyc bo piersi nic a ni nie bolaly, dopiero na ok 5 dni przed terminem miesiaczki nagle poczulam taki bol jakbym nawal pokarmu miala.

Kosmo- podobno przy dziewczynKach jest wieksze stezenie hormonow ale tez nie w kazdym przypadKu. ja z mackiem wymiotowalam bardzo, chodzilam jak cień do 4 miesiaca..no i mam synKa...z Maksiem dla odmiany, na poczatku pare razy mnie zmulilo a tak ciaza super..i tez syneK...mam jednak wiele kolezanek ktore jesli mialy pierwszego synka i czuly sie super, potem mialy corke i w ciazy z corka zdecydowanie gorzej. Moja siostra tak miala, szwagierka i kilka innych matek polek..byc moze to czysty przypadek a moze i jest cos w tej teorii o wysokim stezeniu hormonow...nie wiem!!!!!!!!!!!
tak czy siak zycze Wam dziewczyneK:)))))

Ostatnia edycja:
czarodziejko no ciekawa jestem jak to sie sprawdzi u mnie w tej ciazy:confused: u mnie zaczal sie 6 tydzien i zaczela sie zmula. mam juz lekkie mdlosci i bol glowy- tak sie boje ze bedzie powtorka z rozrywki :wściekła/y: od wczoraj nawet maz zastanawia sie czy przypadkiem nie poszukac jakiejs osoby dla mnie do pomocy przy synku bo jezeli bede sie tak czula jak z synkiem to nie bede sie mogla nim opiekowac:wściekła/y: w pierwszej ciazy 5 miesiecy przelezalam praktycznie w lozku, tak makabrycznie sie czulam:-(

nullka ale wazne ze jest ta druga kreseczka. ja czytalam ze wczesne testowanie testami owulacyjnymi nie ma sensu, dopiero 6-10 po owulacji, bo dopiero wtedy wytwarza sie hormon. kiedy u Ciebie byla owulacja? i ktory dzisiaj dzien cyklu? ja mysle ze to jeszcze nic nie znaczy

Ostatnia edycja:
reklama
nullka ale naprawde nie ma sie co tym sugerowac. niektore dziewczyny pislay ze testy owulacyjne wychodzily pozytywne dopiero w dniu terminu miesiaczki. podobno jak jest ciaza to test owulacyjny powinien wyjsc pozytywny, pod warunkiem ze nie jest zrobiony za wczsnie. moze u Ciebie trzeba testowac pozniej.
takze trzymam za Ciebie dalej kciuki:tak:

Do góry