reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Jagienko a kiedy dokladnie twoja Laura sie urodziła?moj Milan jest z 24 sierpnia i dzisiaj bylam na szczepieniu!wazy 5380!niezła kluska:-D
Beatko mi sie zdecydowanie bardziej podoba kureczka pierwsza ta H&M jest bardziej młodziezowa!
Czarodziejko poczekaj na mnie ze starankami o corcie!moze za 2 latka?!;-)

reklama
nullka u mnie przytulanka byly 11dc wieczorem a O byla 14dc popoludniu
wiec mysle ze ok 3dni

natan dzieki

wybralam jednak jeszcze inna kurtke plaszczyk
tez z mama.licious
czekam teraz az przyjdzie
bo nie bylo mojego rozmiaru i musialam zamowic

Beatko jesli u mnie byłoby tak jak myślę i tak jak odczuwałam najsilniejszy ból to miałabym identyczny odstęp od Ciebie - ostatnie przytulanka 14dc wieczorem a owu 17dc po południu
Ale jeśli okazałoby sie że 16dc to wtedy lipa (ewentualnie możnabyłoby liczyć że zostały jeszcze żeńskie z przytulanek wczesniejszych 12 i 13dc) ;-)
Tak żałuje że nie poszłam na monitoring 17dc (nie było mojego lekarza) bo byłabym teraz pewniejsza a tak to gdybanie zostało.
No nic czekam do 24.10 i testuje

nullka a nie mierzylas tempki?
bo ja to wiem kiedy mialam O na podstawie tempki
bo akurat tez nie bylam na monitoringu w miesiacu w ktorym zaszlam
bo to akurat byly swieta wielkanocne i wszystko pozamykane

Natan123- no czas poKaze...nie potwierdzam nie zaprzeczam:)))))))
A taK w ogole jak Twoj synus?????? Jak Ty sie czujesz?

BeatKo fajna kurtalka...szKoda ze ja takiej nie mialam jak chodzilam w ciazy w zime!!! fajna bo dluga i do tego ladnie sie prezentuje!!!!

NullKo slonce mysle ze nie masz co gdybac...juz teraz czeKac tylko do testu!!!!!~~~~~~~~
wg tempKi to ty owu mialas 18dc czy z 18 na 19;)))) jak zaciazysz to KobitKa na 100%

Ostatnia edycja:
Jagienko a kiedy dokladnie twoja Laura sie urodziła?moj Milan jest z 24 sierpnia i dzisiaj bylam na szczepieniu!wazy 5380!niezła kluska:-D

Ja uwielbiam takie kluseczki :-D na cycusiach dzieciaczki tak przybierają,nic się nie martw,ja zaczną się ruszać to wszystko zgubią :tak: i znowu będziemy tęsknić za fałdkami,dołeczkami zamiast kostek czy brakiem szyi :-p Moja jest z 30 sierpnia :-) a ile Milanek (śliczne imię) ważył przy wypisie ze szpitala? Moja 2870g.

Agata 18dc to raczej nie bo o 10 na usg już pęcherzyka nie było. Ja myślę że wg tempki owu była 17dc lub w nocy z 17na18dc.

Beatko jak to jest z tą temp. Czytam wszędzie że temp wzrasta zaraz po owu a u mnie skok był dziś 19dc.
MOje temp wyglądały tak:
14dc 35,96
15dc 35,86
16dc 36,04
17dc 35,93
18dc 35,94
19dc 36,29 to dziś
Pomiary robię skrupulatnie codziennie o 5:30

Ja uwielbiam takie kluseczki :-D na cycusiach dzieciaczki tak przybierają,nic się nie martw,ja zaczną się ruszać to wszystko zgubią :tak: i znowu będziemy tęsknić za fałdkami,dołeczkami zamiast kostek czy brakiem szyi :-p Moja jest z 30 sierpnia :-) a ile Milanek (śliczne imię) ważył przy wypisie ze szpitala? Moja 2870g.

fajnie jak sa takie pulchniutke tylko gorzej nosic ;p mi kregoslup wysiadal przy nadii a lekarze sie smiali ze jest gruba ze mam ja odchudzac;/
ale ona tyle je ze napewno nie bede jej bronic :) mowili ze nie zacznie chodzic bo nogi jej siada a miala 9 miesiecy jak zaczela ..
teraz sie wyciągla jest taka troche duza na swoj wiek bo nie ma 2 lat a wazy 16kg:) ciuchy kupuje na 104

reklama
Beatko- ta kurteczka jest fajna!
Jagienka29 Milan jak sie urodził ważył 3400 a przy wypisie 3100.a jak sobie radzisz z trójką, czy jest bardzo ciezko czy da sie ogarnac?bo jak ja wspominam moim koleżankom ze zamierzam miec jeszcze jedno dziecko-córcie:tak:to patrza na mnie jak na wariatke!!!
Czarodziejko- ja sie miewam dobrze!maluszek rowniez, jest słodki, troszke popłakuje-zwykle jak sobie "pryka" i mam nadzieje ze to nie zwiastuje kolki!!:szok:
ale ciagle mysle o dziewuszce hm...zazdroszcze wszystkim kobitkom z forum ktorym sie udalo i oczekuja córci!!moze mi tez sie uda???

Do góry